RDR2 arkada açıkken uygulamalar donuyor ve yavaşlıyor

kakashic

Centipat
Daha fazla  
RDR2 oynarken Alt+Tab kısayoluyla bazen masaüstüne gelince PC aşırı yavaşlıyor. Örnek veriyorum yazı yazarken yazı çok geç geliyor.
PC'yi alayı 1 hafta oldu daha aşırı yeni ve kasamın özelliklerini aşağıya yazıyorum.

Ekran kartı: RTX 4060 Ti.
İşlemci: AMD Ryzen 5 5600.
Anakart: B550 tarzı bir şeydi, tam hatırlamıyorum.
RAM: Goodram 8x2 DDR4 3200MHz.
SSD: MLD M500 Ultra 1TB M.2 SSD (7000 MB okuma / 4700 MB yazma)

Not: Oyunu Ultra ayarlarda 60-70 FPS oynuyorum.

GTX 1650 sistemli arkadaşımın PC'dende oynadım RDR2'yi ve oyun arka planda açıkken masaüstünde donmadan kasmadan takılabiliyordum. Ondan sordum.

Muhtemelen arkadaşınızın PC sindede 16 GB RAM vardır ama şöyle bir durum varki 1650 ile belki medium Low ayarlarda oynuyordunuz ve dolayısıyla RAM kullanımı veya işlemci kullanımı daha düşüktü. Bu 2'si düşük olunca masaüstü daha normal hızda çalışır zaten.

14900k ve 3080 le bende RDR 2'ye başladım. Oyun mükemmel. Ancak bir şey fark ettim 2. ekranımda bir yere yazı yazmak veya Kick Twitch gibi yerlerin chatine oyun acıkken yazı yazmak istediğimde yavaş yavaş yazıyor. 64 GB RAM var. İlk kez bir oyunda böyle bir şeyle karşılaştım.

14900k ve 3080 le bende RDR 2'ye başladım. Oyun mükemmel. Ancak bir şey fark ettim 2. ekranımda bir yere yazı yazmak veya Kick Twitch gibi yerlerin chatine oyun acıkken yazı yazmak istediğimde yavaş yavaş yazıyor. 64 GB RAM var. İlk kez bir oyunda böyle bir şeyle karşılaştım.
Aynı sorun bendede var maalesef, 3 güne kadar yoktu birden oldu.

Alakası yokmuş zaten sistemim yüksek-Ultra ayarlar arasında 60FPS alıyordu ama bu RDR'den kaynaklı bir problemmiş geçici bir çözümü var. Her oyunu açtığımda benchmark testine girip karlı yerden 5sn sonra benchmarktan çıkarsam sorun çözülüyor.

Benchmarka bastığınızda uyarı ekranı gelince sol tıka basın bende de açılmamıştı sol tıka basınca açıldı. Zaten açıldığında karlı yerden 5 sn sonra benchmarkı durdurursanız sorun geçici olarak çözülüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı