RDR2 sıkıcı mı?

Grafikleri fuller, tek oturuşta 2-3 saat oynar ve atmosferin tadını yavaşça çıkarırım diyorsan sıkılmazsın.

İlk başlarda hafiften sıkabilir ancak yavaşça içine çekiyor ve içine çektikten sonra sıkmıyor. Ancak şunu açıkça belirtmeliyim ki oynanış çok hantal. Bunu önceden bilin yani, sonra hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz yoksa.

İlk bölüm çok sıkıcı ancak 2 ve daha sonraki bölümler seni oyunun içine çekiyor oynamanı tavsiye ederim ancak spoiler alma 😀

Mekaniklerinin ağır olması oyunun genel işleyişinin gerçekçi olduğu yönünde. Ki gerçekten oyunda hareket etmek ve animasyon kalitesi olarak süper. Silah kullanımı falan da ağır ama işte oynayınca alışıyorsun. Bizde bunu diyoruz. Her oyun her oyuncuya hitap etmez elbette ama alışma süreci diye bir şey var. O zamanda da sevmez ise yapacak bir şey yok.

Aynen kardeşim viski içtim sigara bastım canımı fulledim şimdi zamanı yavaşlatarak aynı anda altıpatlarımla altı atıyorum çok gerçekçiyim değil mi? Ha bir de rastgele bir ovada yapayalnız birini öldürmeye çalışırsam oyun random bir NPC spawn ederek tanık oluşturuyor maksimum gerçekçilik dostum çaktın?

Ben sıkıldım, bunun nedeni oyunun kötü olması değil, temposunun ağır ilerlemesi. Yanlış hatırlamıyorsam chapter 1'i bitirip bırakmıştım.

Görevler ve görevlere gitmek fazlasıyla uzun geliyor.

Ayrıca ben vahşi batı temasına da pek ilgi duymam, oyun beni buradan da kendine bağlayamadı, normal yani benim sıkılmam.

Yine de tüm bu saydıklarıma rağmen kesinlikle bir şans verilmesi gereken bir oyun RDR2. belki sizin kimyanız uyuşur, işte o zaman sizi harika bir deneyim bekliyor.

Şu tartışmadaki en makul yorum. Dostuma selamlar uzun bir zaman sonra🙂.

Aynen kardeşim viski içtim sigara bastım canımı fulledim şimdi zamanı yavaşlatarak aynı anda altıpatlarımla altı atıyorum çok gerçekçiyim değil mi? Ha bir de rastgele bir ovada yapayalnız birini öldürmeye çalışırsam oyun random bir NPC spawn ederek tanık oluşturuyor maksimum gerçekçilik dostum çaktın?

Şu tartışmadaki en makul yorum. Dostuma selamlar uzun bir zaman sonra🙂.

Bu yorumu Rockstar'a iletiyoruz bundan sonra oyunlarda can basmak için hastaneye gidip 1-2 ay yatalım daha gerçekçi olur. Oyuna da mekanik falan koymasınlar zaman yavaşlatınca gerçeklik bozuluyormuş😂

Bu yorumu Rockstar'a iletiyoruz bundan sonra oyunlarda can basmak için hastaneye gidip 1-2 ay yatalım daha gerçekçi olur. Oyuna da mekanik falan koymasınlar zaman yavaşlatınca gerçeklik bozuluyormuş😂

Her oyunda bir mantığa oturur bu merak etme. RDR'yi bana gerçekçi diye översen ben de bunu derim. Ben gerçekçilik aramam sadece "abi gerçekçilik anlarsın ya" diyen kısma tilt oluyorum. Bu oyunu öve öve oradan mı övüyorsun hakikaten? Gerçekçi olmazsa iyi olmuyor mu mesela? Zaten ortalama bir shooterdan tek farklı mekaniği zaman yavaşlatma oradan da pek üstüne gitmek istemiyorum o yüzden. Gerçekçiliği bozmadığını düşünmen ağır problemli bir düşünce çünkü.

Her oyunda bir mantığa oturur bu merak etme. RDR'yi bana gerçekçi diye översen ben de bunu derim. Ben gerçekçilik aramam sadece "abi gerçekçilik anlarsın ya" diyen kısma tilt oluyorum. Bu oyunu öve öve oradan mı övüyorsun hakikaten? Gerçekçi olmazsa iyi olmuyor mu mesela? Zaten ortalama bir shooterdan tek farklı mekaniği zaman yavaşlatma oradan da pek üstüne gitmek istemiyorum o yüzden. Gerçekçiliği bozmadığını düşünmen ağır problemli bir düşünce çünkü.

Oyun detaylar olarak gerçekçi bir oyun ama can, nişan alma gibi unsurlarda oyun sana kolaylık sağlayıp arcade tarzı öğeler sunmazsa bu oyunu çekilmez bir hâle sokar. Yemek yiyince can yenileyemiyorsak yemek ne işimize yarayacak? Zamanı yavaşlatma konusu tartışılabilir ama oyunda çok yetenekli bir silahşörü oynuyoruz ve bazen at üstünde koşarken çatışmak gerekiyor bazen düşmanlar sürü hâlinde geliyor bazen onlar atlarla ilerliyor bazen bu olaylar tren üstünde vesaire oluyor. Böyle zor durumlarda karakterin iyi bir nişancı olduğunu oyuncuya anlatmak için öyle bir mekanik var ve yeri geldiğinde çok işe yarıyor. Sen elinde Mouse'la at üstünde son hız gelen adamlara vurarken zorlanma diye öyle bir mekanik var ve bu mekanik de karakterin silahşörlük yeteneğinin üstüne oturtulmuş temel olarak. RDR'nin evet çok toksik bir kitlesi var kesinlikle katılıyorum bazen çok sinir bozucu olabiliyorlar ama oyun gerçekçi olsa bile bazı yerlerde öze dönen basit çözümler olmalı ki keyifli olsun oynaması. Diğer oyunlara göre evet gerçekçi ve çok detaylı, insanı yaşayan dünyası bakımından gerçekten içine çekiyor ama işte her konuda çok detaylı olmaya çalışsaydı bu hikayeli bir kovboy oyunundan öte bir yaşam simülasyonu olurdu. Kısaca demek istediğim oyun bazı yerlerde gerçekçiliği zirveye çıkarıyor ama oynanış kısmında bazı yerlerde bunu azaltmalı yoksa oyunun akıcılığı ve keyifi azalır. Ayrıca son olarak herkese hitap edebilecek bir oyun değil beğenen kadar beğenmeyen de olabilir ama bu kimseye oyuna gereksiz yere laf atma hakkı vermez. Mantıklı olduğu sürece her eleştiri çok değerlidir. İyi akşamlar diliyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı