Rieuxx
Hectopat
Daha fazla
Oyun detaylar olarak gerçekçi bir oyun ama can, nişan alma gibi unsurlarda oyun sana kolaylık sağlayıp arcade tarzı öğeler sunmazsa bu oyunu çekilmez bir hâle sokar. Yemek yiyince can yenileyemiyorsak yemek ne işimize yarayacak? Zamanı yavaşlatma konusu tartışılabilir ama oyunda çok yetenekli bir silahşörü oynuyoruz ve bazen at üstünde koşarken çatışmak gerekiyor bazen düşmanlar sürü hâlinde geliyor bazen onlar atlarla ilerliyor bazen bu olaylar tren üstünde vesaire oluyor. Böyle zor durumlarda karakterin iyi bir nişancı olduğunu oyuncuya anlatmak için öyle bir mekanik var ve yeri geldiğinde çok işe yarıyor. Sen elinde Mouse'la at üstünde son hız gelen adamlara vurarken zorlanma diye öyle bir mekanik var ve bu mekanik de karakterin silahşörlük yeteneğinin üstüne oturtulmuş temel olarak. RDR'nin evet çok toksik bir kitlesi var kesinlikle katılıyorum bazen çok sinir bozucu olabiliyorlar ama oyun gerçekçi olsa bile bazı yerlerde öze dönen basit çözümler olmalı ki keyifli olsun oynaması. Diğer oyunlara göre evet gerçekçi ve çok detaylı, insanı yaşayan dünyası bakımından gerçekten içine çekiyor ama işte her konuda çok detaylı olmaya çalışsaydı bu hikayeli bir kovboy oyunundan öte bir yaşam simülasyonu olurdu. Kısaca demek istediğim oyun bazı yerlerde gerçekçiliği zirveye çıkarıyor ama oynanış kısmında bazı yerlerde bunu azaltmalı yoksa oyunun akıcılığı ve keyifi azalır. Ayrıca son olarak herkese hitap edebilecek bir oyun değil beğenen kadar beğenmeyen de olabilir ama bu kimseye oyuna gereksiz yere laf atma hakkı vermez. Mantıklı olduğu sürece her eleştiri çok değerlidir. İyi akşamlar diliyorum.
Eyvallah hocam sıkıntı yok her eleştiri değerlidir tabii. Benim açımdan zamanı yavaşlatıp adam vurması evet mantıklı bir olay oyun dizaynı bakımından hani daha iyisi de olabilirdi ama böyle olması beni bozmuyor. Sadece gerçekçilikten öven kısmı veya gerçekçiliğe uyduğunu düşünüyorsanız da ben düşünmüyorum. Benim için gerçekçilik, bu tarz bir karakter bile olsa o at üstünde çatışırken zorluğu hissetmekle olur. Arcade istesem daha farklı bir sürü alternatif de var. Bu biraz şeye benziyor, metro oynuyorsunuz ama Half-Life misali duvarlarda can basma üniteleri var yerden falan düşüyor. Biraz öyle geliyor bana. Saygı duyuyorum ama düşüncenize. İyi akşamlar.