React Native nedir?

Bu aralara öğrenmeye çalıştığım cross platform (tek uygulama ile hem android hem ios tarafına uygulama çıkarma) mobil uygulama geliştirme platformudur. Web tarafında single page application çözümü olarak React'i seçtiğimden mobil platformda da React Native'i öğrenmeye karar verdim. Peki tavsiye eder miyim? Henüz erken. Gelecek vaad ettiğini söyleyebilirim. Henüz sürüm 1.0 olmaması ise eksi puan. Yeni sürüm çıktığında güncelleme yapmak sancılıymış biraz.

Angular ile uğraştıysanız mobil tarafta daha olgun bir ürün olan Telerik'in NativeScript'ini de tavsiye edebilirim. Angular bana farklı geldiğinden NativeScript'i tercih etmedim. Eğer C# ve XAML biliyorsanız javascript dünyasına uzaksanız Xamarin'e bir göz atmanızı tavsiye edebilirim.

Cordova, PhoneGap, Ionic gibi kütüphaneleri geliştiren yazılımcıların yoğun gayretlerini takdir etsem de maalesef tavsiye etmiyorum. Çıkan uygulamalar mobil uygulamadan çok web uygulamasına benziyor çünkü.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı