React native üzerine bir şirkette çalışan var mı?

Hypeer

Hectopat
Makaleler
1
React native yazan geliştiriciler Türkiye'de ne kadar maaş alıyor? Ve paket bulmakta zorluk çekiyor musunuz? İlla Swift ile falan çalışmanız gerektiği durumlar oluyor mu? Yoksa her şeyi React native ile halledebiliyor musunuz?

React native yazan geliştiriciler Türkiye'de ne kadar maaş alıyor? Ve paket bulmakta zorluk çekiyor musunuz? İlla Swift ile falan çalışmanız gerektiği durumlar oluyor mu? Yoksa her şeyi React native ile halledebiliyor musunuz?

Maaş şirketten şirkete değişir. O konuda ne bir şey söylemek mümkün değil. Aynı seviyede 3500 verende var 7000 verende.
Paket bulmakta şimdiye kadar çok zorluk çekmedim. Çeşit çeşit paket var fakat versyon uyumsuzlukları olabliyor diğer paketleri denemek zorunda kalabiliyorsun.

Swift değil de xcode kullanmak gerekebiliyor bazen iOS tarafında çalıştırırken IOS'ta oluşan hataların çözülebilmesi için benzer şekilde Android için de öyledir. Ama nadiren olur.

Maaş şirketten şirkete değişir. O konuda ne bir şey söylemek mümkün değil. Aynı seviyede 3500 verende var 7000 verende.
Paket bulmakta şimdiye kadar çok zorluk çekmedim. Çeşit çeşit paket var fakat versyon uyumsuzlukları olabliyor diğer paketleri denemek zorunda kalabiliyorsun.

Swift değil de xcode kullanmak gerekebiliyor bazen iOS tarafında çalıştırırken IOS'ta oluşan hataların çözülebilmesi için benzer şekilde Android için de öyledir. Ama nadiren olur.
Swift yazan birisi React native öğrenmeli mi? Yoksa swift üzerine devam mi etmeli? Bu konuda bir önerin olur mu?

Swift yazan birisi React native öğrenmeli mi? Yoksa Swift üzerine devam mi etmeli? Bu konuda bir önerin olur mu?

Bu biraz da çalışmak istediğin alana bağlı yani sadece iOS istiyorsan React native kullanmaktan daha iyi çünkü native uygulama yazmış oluyorsun yani sadece IOS'ta çalışır bu da donanıma erişme yeteneği daha yüksek demektir daha mesela bir grafik işleme uygulaması benzer şekilde Kotlin Java içinde geçerli sadece Android'e yazarsın.

Ama React native flutter gibi çapraz platforma yani hem iOS hem Android'e yazmak için avantajlıdır tek kod yazarsın hem IOS'ta hem Android'de çalıştırırsın.

React yazan kişinin çok az da olsa Android ve Swift bilmesi sorun çözerken yararına olur ama şart değil

Şirketler genelde hem Android hem de iOS yazan 2 kişi almak yerine maliyet açısından React native gibi kütüphanelerle çalışan işçi almayı trrcih ediyor şayet çok fazla donanım gerektirmeyen projeler için.

Bu biraz da çalışmak istediğin alana bağlı yani sadece iOS istiyorsan React native kullanmaktan daha iyi çünkü native uygulama yazmış oluyorsun yani sadece IOS'ta çalışır bu da donanıma erişme yeteneği daha yüksek demektir daha mesela bir grafik işleme uygulaması benzer şekilde Kotlin Java içinde geçerli sadece Android'e yazarsın.

Ama React native flutter gibi çapraz platforma yani hem iOS hem Android'e yazmak için avantajlıdır tek kod yazarsın hem IOS'ta hem Android'de çalıştırırsın.

React yazan kişinin çok az da olsa Android ve Swift bilmesi sorun çözerken yararına olur ama şart değil

Şirketler genelde hem Android hem de iOS yazan 2 kişi almak yerine maliyet açısından React native gibi kütüphanelerle çalışan işçi almayı trrcih ediyor şayet çok fazla donanım gerektirmeyen projeler için.
Türkiye'de ki iş ilanlarına baktığımda iOS, Android native ilanları daha fazla. Nedense Flutter ve React Native ilanları daha az.

Türkiye'de ki iş ilanlarına baktığımda iOS, Android native ilanları daha fazla. Nedense flutter ve React native ilanları daha az.

Büyük ihtmalle yıllar önce geliştirmiş oldukları projeleri hala devam ettirdiklerinden dolayı teknolojiyi değiştirme maliyeti daha fazla oldupundandır. Fakat git gide React native flutter ilanları artıyor. Maalesef ülkemiz geriden geliyor hep.

Büyük ihtmalle yıllar önce geliştirmiş oldukları projeleri hala devam ettirdiklerinden dolayı teknolojiyi değiştirme maliyeti daha fazla oldupundandır. Fakat git gide React native flutter ilanları artıyor. Maalesef ülkemiz geriden geliyor hep.
Şöyle anlatayım durumu. Ben normalde C# geliştiriciyim fakat biraz mobil üzerine yoğunlaşmak istedim. Elimdeki cihaza hackintosh kurdum. Bir kaç aydır Swift üzerine çalışıyordum fakat macOS üzerinde çok yabancılık çekiyorum ve sevmeden yaptığımı fark ettim. Bir de UIKit yazarkan Auto Layout olayları cidden baydı. React native gibi bir alternatifi düşündüm. C# geçmişim var zaten. React/React native üzerine yoğunlaşıp üzerine bir de Aspnet Core ile backend yazsam mobil ve web alanında çalışabilirim. Acaba hangisini yapsam bilemedim açıkcası.

Şöyle anlatayım durumu. Ben normalde C# geliştiriciyim fakat biraz mobil üzerine yoğunlaşmak istedim. Elimdeki cihaza Hackintosh kurdum. Birkaç aydır Swift üzerine çalışıyordum fakat macOS üzerinde çok yabancılık çekiyorum ve sevmeden yaptığımı fark ettim. Bir de uıkit yazarkan Auto layout olayları cidden baydı. React native gibi bir alternatifi düşündüm. C# geçmişim var zaten. React/React native üzerine yoğunlaşıp üzerine bir de aspnet Core ile backend yazsam mobil ve web alanında çalışabilirim. Acaba hangisini yapsam bilemedim açıkcası.

Sevmiyorsan hiç düşünme bırak Swift'i bilirsin yazılımda sevmeden yapmak eziyet oluyor. C# hakkında pek bir şey demeyeceğim bilmeme rağmen hiç ısınamadım 😅 React native i dene. Web yazıyorsan zaten JavaScript geçmişinde vardır. Yazarken çok zorlanmazsın.

Sevmiyorsan hiç düşünme bırak Swift'i bilirsin yazılımda sevmeden yapmak eziyet oluyor. C# hakkında pek bir şey demeyeceğim bilmeme rağmen hiç ısınamadım 😅 React native i dene. Web yazıyorsan zaten JavaScript geçmişinde vardır. Yazarken çok zorlanmazsın.
Bir hafta falan react / react native üzerine yoğunlaşıp bir denemek istiyorum. Olmazsa yine Swift ile yoluma devam ederim artık :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı