ReadyBoost kapatılmalı mı?

ReadyBoost denilen şey bu mu acaba?

1653069334365.png


USB belleği RAM olarak kullanma özelliği diyende var. Bunu diyende var. Aklım karıştı biraz.
 
Hayır, o değil. Bu bilgisayar'da herhangi bir USB belleğe sağ tıklayıp belleğin özelliklerini açın ve ReadyBoost'a gelin.
 
Hayır, o değil. Bu bilgisayar'da herhangi bir USB belleğe sağ tıklayıp belleğin özelliklerini açın ve ReadyBoost'a gelin.
Bir kez denemiştim onu. Bir fark olmamıştı performans konusunda. 2 GB RAM' i olan PC' de o özelliği kullansak bir nebzede olsa performans artışı olur mu acaba ? Kimler ne için kullanıyor o özelliği merak ediyorum.
 
ReadyBoost ne işe yariyordu?
Bilgisayarı hızlandırmaya yarıyordu 'sözde'. Ama hiçbir zaman bu özelliği tam anlamıyla kullanan bir insan göremedik, göremedim.

Mantık şöyle, USB belleğini bilgisayara bağlıyorsun ve USB belleğin sayesinde disk üzerindeki verilere erişim süresini kısaltıyorsun, bu da bilgisayarı hızlandırıyor. Kısacası bilgisayarı hızlandırmak için Windows Vista ile ilk olarak hayatımıza girdi bu teknoloji. Güncel bilgisayarlarda işe yaramıyor.

Hatta SSD olan bilgisayarlarda veriye erişim hızı zaten yeterince yüksek olduğu için Windows tarafından ekrana ReadyBoost kullanılamaz uyarısı geliyordu.

1.png
 

Geri
Yukarı