Realme 7 Pro 65W hızlı şarj sorun çıkarır mı?

Makbayuz

Femtopat
Katılım
15 Eylül 2020
Mesajlar
43
Arkdaşlar Realme 7 Pro'da 65W şarj var bildiğiniz gibi. Bunun bir zararı var mıdır? 6 ay 1 yıllık kullanımda çok fazla bir zararı olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Her zaman orijinal kendi şarj aletini kullanın. Aksi takdirde diğer şarj aletleri telefonunuzun pil ömrünü azaltır.

Hem öyle hem de Realme markası biliyorsunuz Oppo firmasının alt markalarından birisi. Oppo telefonlarda kullanılan Süper Vooc isimli şarj teknolojisinin ismi değiştirilmiş versiyonu Realme modellerinde de artık görülüyor ve ismi Süper Dart.

Süper Dart teknolojisini diğer hızlı şarj teknolojilerinden ayıran bir nokta bulunuyor. Bu farklılık telefonun hızlı bir biçimde şarj olurken hem ısınmasını hem de pil ömrünü koruyabilmek amacıyla hızlı şarj ünitelerinin hem telefona hem de şarj aletine iki farklı modül ile bölünmesidir. Yani sizler zaten orijinal olmayan başka bir marka şarj aleti ile Realme telefonun içinden çıkan orijinal alet kadar hızlı şarj edemezsiniz. Çünkü modüller eşleşmediği için tam performansı vermeyecektir. Bu teknoloji hem cihazınızı hem de bataryanızı uzun ömürlü bir hale getirmektedir.
 
Bu bilgi doğru değil. Eski bir Oppo firması çalışanı olarak söylüyorum.
Kablosuz şarj, kablolu şarja göre daha çok yıpratıcı oluyor deniyor bu konudaki düşünceniz nedir?
 
Kablosuz şarj, kablolu şarja göre daha çok yıpratıcı oluyor deniyor bu konudaki düşünceniz nedir?

Kablosuz şarj şu anda piyasada bulunan bütün telefon modelleri için daha yıpratıcı. Bunun sebebi ise gelen elektrik akımının hala günümüz şartlarında %100 performans ile çalışmaması. Mesela araçlarımızda kullandığımız kablosuz şarj üniteleri bataryaların tümüne olumsuz etki etmekte.
 

Geri
Yukarı