Realme 8 vs Samsung A32

Mi Note 10 Lite aldım. Sıfır gibi çıktı çalışmayan yeri yok çizik vs. de yok. En üst kalite olanını almıştım. Fakat sonrasında güncelleme almadığını ve kavisli ekranların çok masraflı olduğunu duyduktan sonra iade etmeye karar verdim. Bütçem 5-6 bin TL arası. Aldığım yerde Samsung A32 6 bin TL, Realme 8 5400 TL, Xiaomi Mi Note 10 Lite 5700 TL. Fakat belirttiğim Realme 8, Samsung A32 b kalite. (A kalite en üst kalite, kozmetik olarak neredeyse sıfır gibi oluyor. B kalite ise en düşük kalite seviyesi, çizikler bulunabiliyor, her ikisinde de telefon sorunsuz olarak çalışıyor. Teknosa'dan aldım.)
Yenilenmiş telefon almanızı kesinlikle önermem hocam. Teknosa da olsa, A kalite de olsa sorun çıkabiliyor. Ben A32 ve realme 8 arasından realme 8 seçerdim, kendim de 1 seneden uzun zamandır kullanıyorum ama sıfır almıştım. Sıfır almak isterseniz Galaxy M14 5G modelini öneririm, bütçe zorlama şansınız olabilirse eğer A24, realme 9 Pro gibi cihazlara da bakabilirsiniz.

Eğer yenilenmiş cihazlara güveniyorum derseniz realme 8 alabilirsiniz ama Galaxy M14'te sağlam cihazdır.

Yenilenmiş telefon almanızı kesinlikle önermem hocam. Teknosa da olsa, A kalite de olsa sorun çıkabiliyor. Ben A32 ve Realme 8 arasından Realme 8 seçerdim, kendim de 1 seneden uzun zamandır kullanıyorum ama sıfır almıştım. Sıfır almak isterseniz Galaxy M14 5G modelini öneririm, bütçe zorlama şansınız olabilirse eğer A24, Realme 9 Pro gibi cihazlara da bakabilirsiniz.

Eğer yenilenmiş cihazlara güveniyorum derseniz Realme 8 alabilirsiniz ama Galaxy M14'te sağlam cihazdır.

Evet dediğiniz gibi hocam yenilenmiş telefonlarda sorun yaşayan çok olmuş. Parçaların da yan sanayi olduğundan dolayı normalden daha kısa süre sonra sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum bende. (Özellikle ekranın) M14 yerine Realme C55 sizce nasıldır?

Evet dediğiniz gibi hocam yenilenmiş telefonlarda sorun yaşayan çok olmuş. Parçaların da yan sanayi olduğundan dolayı normalden daha kısa süre sonra sıkıntı çıkaracağını düşünüyorum bende. (Özellikle ekranın) M14 yerine Realme C55 sizce nasıldır?
C55'te alınabilir bir cihaz ama arayüz ve işlemci konusunda kesinlikle M14 daha iyi ama M14, 4 GB RAM'den dolayı geride kalıyor. İki cihazda pişman etmez, ikisi de iyidir.

C55'te alınabilir bir cihaz ama arayüz ve işlemci konusunda kesinlikle M14 daha iyi ama M14, 4 GB RAM'den dolayı geride kalıyor. İki cihazda pişman etmez, ikisi de iyidir.

Peki hocam sizce şu anki telefonum (Xiaomi Mi Note 10 Lite) iade etmeli miyim? Ekranı, arka kapağı bir de bataryası değişmiş. Satacağım zaman çok sıkıntı oluyor telefoncuların ölü fiyat vereceğinden %100 eminim. Bundan önceki telefonumun sadece ekranı serviste değişmesine rağmen bunu bahane edip 1500 TL gibi rakamlar sundular. (İkinci eli ortalama 3000'den başlıyor) Bir de İstanbul'da yaşıyorsanız bildiğiniz güvenilir ikinci el telefoncu var mıdır?

Peki hocam sizce şu anki telefonum (Xiaomi Mi Note 10 Lite) iade etmeli miyim? Ekranı, arka kapağı bir de bataryası değişmiş. Satacağım zaman çok sıkıntı oluyor telefoncuların ölü fiyat vereceğinden %100 eminim. Bundan önceki telefonumun sadece ekranı serviste değişmesine rağmen bunu bahane edip 1500 TL gibi rakamlar sundular. (İkinci eli ortalama 3000'den başlıyor) Bir de İstanbul'da yaşıyorsanız bildiğiniz güvenilir ikinci el telefoncu var mıdır?
Eğer aldığın fiyata iade edebiliyorsan etmeni öneririm çünkü ekran ve batarya değişmesi sakıncalı bir durum. Ayrıca telefon satacağın zaman telefonculara satmak yerine 2. el uygun fiyata satmak daha mantıklı olur çünkü dediğin gibi çok az fiyat veriyorlar. Ekranı, bataryası değişmiş bir cihaz kullanmak yerine sıfır bir cihaz almak kesinlikle çok daha iyi olur.

Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim hocam :)

Son düzenleme:
Eğer aldığın fiyata iade edebiliyorsan etmeni öneririm çünkü ekran ve batarya değişmesi sakıncalı bir durum. Ayrıca telefon satacağın zaman telefonculara satmak yerine 2. el uygun fiyata satmak daha mantıklı olur çünkü dediğin gibi çok az fiyat veriyorlar. Ekranı, bataryası değişmiş bir cihaz kullanmak yerine sıfır bir cihaz almak kesinlikle çok daha iyi olur.

Gelişmeleri paylaşırsanız sevinirim hocam :)

Paylaşırım tabii ki internette neredeyse hiçbir kaynak bulamamıştım zaten Teknosa'dan yenilenmiş telefon ile ilgili. Bugün Yurtiçi Kargo'ya gittim telefonu iade ettim para hesaba geri yatınca büyük ihtimalle bir tane esnaftan telefon alacağım. Sahibindende birkaç tane telefon beğendim onlara bakmaya gideceğim hafta sonu.

Paylaşırım tabii ki internette neredeyse hiçbir kaynak bulamamıştım zaten Teknosa'dan yenilenmiş telefon ile ilgili. Bugün Yurtiçi Kargo'ya gittim telefonu iade ettim para hesaba geri yatınca büyük ihtimalle bir tane esnaftan telefon alacağım. Sahibindende birkaç tane telefon beğendim onlara bakmaya gideceğim hafta sonu.
Esnaf derken? Ürünlerin linklerini paylaşabilir misiniz eğer Sahibinden'de varsa.

Esnaf derken? Ürünlerin linklerini paylaşabilir misiniz eğer Sahibinden'de varsa.

Sahibindende birkaç satıcı belirledim güvenilir gibi gözüküyor onlardan bir tane telefon alacağım. İsimlerini paylaşayım. Enes iletişim (Kadıköy), Erçek iletişim (Kadıköy), İracell(Kadıköy). Bir tane de Pendik'te vardı cep dünyası mı neydi ismi ama tam emin değilim.

Sahibindende birkaç satıcı belirledim güvenilir gibi gözüküyor onlardan bir tane telefon alacağım. İsimlerini paylaşayım. Enes iletişim (Kadıköy), Erçek iletişim (Kadıköy), İracell(Kadıköy). Bir tane de Pendik'te vardı cep dünyası mı neydi ismi ama tam emin değilim.
Hocam onlar yerine sıfır almaya zorlayın gerçekten. Sıkıntı yaşamayacağınızın garantisi yok.

Hocam onlar yerine sıfır almaya zorlayın gerçekten. Sıkıntı yaşamayacağınızın garantisi yok.

5-6 bin arası düşünüyorum o fiyata sıfır olmadığından sıfır alacaksam 7-7.5K'ya kadar zorlayabilirim ama o fiyatada beğendiğim ürün yok maalesef (Tek Realme C55 kafama yattı fakat Samsung almak istiyorum A23 de düşünebilirim.) Bu arada iade için gönderdiğim telefon karşı tarafa ulaşalı 2 gün oluyor inceleme durumunda şuan para iadesi yapıldığı anda forumda Teknosa'dan yenilenmiş telefon alımı ile ilgili deneyimlerimi paylaşacağım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı