Realtek HD Audio Kulaklık Sorunu

"Realtek HD Audio Yöneticisi" uygulamasını açın. "Aygıtın gelişmiş ayarları" kısmına gelin ve işaretlediğim seçeneği seçin. Kulaklık taktığınızda hem hoparlör hem de kulaklık için ayrı yürütme cihazlarının tanımlandığını göreceksiniz. Kulaklığı seçtiğinizde "Windows Sonic" veya "Dolby Access" gibi uygulamaları kullanma olanağına kavuşacaksınız. Ben sorunumu böyle çözdüm.
 

Dosya Ekleri

  • 2021-05-16 (1).png
    2021-05-16 (1).png
    111,1 KB · Görüntüleme: 261
  • 2021-05-16.png
    2021-05-16.png
    16 KB · Görüntüleme: 265
Arkadaşlar bende ASUS laptop var kendi sürücülerini sitesinden veya Windows kuruyor bende de ne Windows Sonic ne de Dolby butonu aktif oluyordu kulaklıkla hoparlör ne hikmetse birleşik gözüküyordu kaç senedir aynı sorun halen neden çözülmedi anlayabilmiş değilim. Bugün Windows 21H1 sürümüne temiz kurulumla geçtim pek ümidim yoktu ses hakkında ancak ilk önceden normalde kendi sürücüsünü kurardı sonra üreticininkini kurardı neyse üreticinin sürümünü ilk kurdu ve sanki kendi sürücüsü gibi Dolby ve Sonic açma kapama çalışmaya başladı ancak halen hoparlör ve kulaklık bir arada gözüküyor bu yüzden ses efektlerini hoparlörde de kullanabiliyorum bayağı ilginç olay sonrasında buglu sistem mi yükledim diye tekrar format çaktım ama değişen bir şey olmadı. Şu an hem hoparlörde hem de kulaklıkta Dolby earphones ve Windows Sonic seçip kullanabiliyorum ayrıca üretici sürümü kurulduğundan Realtek uygulaması hata vermeden açılıyor ve onunda ayarlarınida değiştirdiğimde sese etki ediyor hepsi bir arada çalışıyor yani. Bayağı şaşırdım iyi bir olay mı kötü mü yorumlayamadım fikri olan var mı? Son sürüm Windows sürümü sayesinde mi oldu diye düşünüyorum ama kulaklık efektlerini hoparlörde de kullanabilmek çok ilginç geldi (resim isteyen olursa gündüz vakti yollarım)
 
tüm giriş jaklarını bagımsız giriş aygıtları olarak ayırın ne anlama geliyor işime yarıyabilir galiba anlatırmırsınız
 
bi şey daha sormak istiyorum cok önemli kulaklıgın mikrofonundan ses gitmiyo az önce eski kulaklıgı denedim ondan gidiyo cok video izledim düzelmedi yeni aldım poly gold pg 6973 napmam gerek
 
bi şey daha sormak istiyorum cok önemli kulaklıgın mikrofonundan ses gitmiyo az önce eski kulaklıgı denedim ondan gidiyo cok video izledim düzelmedi yeni aldım poly gold pg 6973 napmam gerek
Eskisinden ses gidiyorsa yenisinin mikrofonda sorun olabilir. Başka cihazda da test edebiliyorsanız test edin veya ürünün garantisi varsa servise gönderebilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı