Realtek yüklenmiyor

skyceptic

Hectopat
Daha fazla  
Hem kendi anakart marka-modeline göre olan Driver'ı yükledim, hem de Realtek'in kendi sitesinden indirdim fakat yüklenmiyor. Yüklenmeyi geç, bilgisayarı ikide bir yeniden başlatmamı istiyor. Başlatıyorum fakat defalarca "kurulum yerine hoş geldiniz, Wizard'ı silip bilgisayarınızı yeniden başlatın" vs diyor. Bunları yapıyorum fakat bir döngüye giriyor ve süreklü bunu soruyor ayrıca yüklenmiyor da.

Program ekle/kaldır kısmından Realtek diye aratınca bir şey çıkmıyor. Fakat sözde yükledim. Ne yapacağım bilmiyorum kaldı öyle. Kulaklığım da sağlam. Kulaklığımı takıyorum ses falan gelmiyor, monitörümün hopörlöründen ses geliyor sadece. Lütfen bilgisi olan varsa yardımcı olsun. Forumda bu konu ile alakalı başlık açanlara baktım ve orada yazılan tavsiyelere kulak astım fakat olmadı.

Görselde de gördüğünüz gibi Windows Sorun Giderme'den de böyle bir mesaj alıyorum. Fakat aslında kulaklık yeri v.s takılı. Kasanın önüne de taktım giriş yerlerini arka kısımlarına da takmayı denedim fakat gene de aynı şeyi söylüyor.

Not: Bundan birkaç ay önce Realtek'in eski sürümlerinden birini indirmiştim bütün sorunu çözmüştüm. Şimdi o da olmuyor.

anakart marka ve modeli: MSI Z490 A-PRO

Dosya Ekleri

• 1.PNG
    1.PNG
    9,2 KB · Görüntüleme: 46
  • 2.PNG
    2.PNG
    11,5 KB · Görüntüleme: 50
Son düzenleme:
Şu an farklı bir kulaklığım yok. Temin ettiğim gibi geri dönüş yapacağım teşekkürler. Farklı bir altarnatif yol var mıdır acaba?

Yeni nesil bir anakart kullanıyorsunuz. Driver yüklemeden bile ses almanız gerekiyor. İnşallah benim gibi işlemci soketine hasar vermemişsinizdir. 300 TL istediler 400 liraya aldığım MSI B450M A Pro :D dedim dokunmayın geri yollayın.

Hocam fazla kurcalamayın bilgisayarın ağzına s*çmıştım ses mes hiçbir şey yokdu böyle dursun şükredin yani çok zor geri halletim siliyorum geri yüklüyorum olmuyor falan format atıcakdım yani size tavsiyem bilmeden kurcalamayın.
Sadece basit gözden kaçan şeyler olabilir deyip ayarları falan kontrol ettim, driver'ı silip tekrar yükledim falan fakat olmuyor yani. Şaka gibi olay hocam.

Yeni nesil bir anakart kullanıyorsunuz. Driver yüklemeden bile ses almanız gerekiyor. İnşallah benim gibi işlemci soketine hasar vermemişsinizdir. 300 TL istediler 400 liraya aldığım MSI B450M A Pro :D dedim dokunmayın geri yollayın.
Hocam bilgisayarıma gözüm gibi bakıyorum ve hiçbir yere zarar verdiğimi düşünmüyorum. Beni korkutan şey normalde kulaklığı takınca en azından sesin gelmesi lazım en kötü mikrofonumun çalışmaması lazım. Bu sefer direkt kulaklığımı okumuyor. Ne ses veriyor ne bir şey. Monitörümün hapörlöründen idare ediyorum şu an.

Hocam bilgisayarıma gözüm gibi bakıyorum ve hiçbir yere zarar verdiğimi düşünmüyorum. Beni korkutan şey normalde kulaklığı takınca en azından sesin gelmesi lazım en kötü mikrofonumun çalışmaması lazım. Bu sefer direkt kulaklığımı okumuyor. Ne ses veriyor ne bir şey. Monitörümün hapörlöründen idare ediyorum şu an.

Telefonda çalışıyor mu kulaklık veya herhangi bir başka bir şey de.

Telefonda çalışıyor mu kulaklık veya herhangi bir başka bir şey de.
Evet, telefonumda kulaklık gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Yukarıda da dediğim gibi hocam; kulaklığımda sıkıntı yok. Olsa herhalde telefonda da çalışmazdı diye tahmin ediyorum.

Evet, telefonumda kulaklık gayet güzel bir şekilde çalışıyor. Yukarıda da dediğim gibi hocam; kulaklığımda sıkıntı yok. Olsa herhalde telefonda da çalışmazdı diye tahmin ediyorum.

Demek ki sürücüsünde bir problem var ama sürücü kaldırırken tik çıkması gerekiyor o tik çıkmadı mı (yazılımı sil tarzında bir şey) tam silmiyor sürücüyü USB Wireless'den biliyorum.

Vallahi anlıyorum ben de HDMI üzerinden ses alıyordum berbat bir şeydi :) Allah'tan kulaklığım USB sürücülüydü kendi yazılımı vardı orada sorun yaşamıyordum.

Demek ki sürücüsünde bir problem var ama sürücü kaldırırken tik çıkması gerekiyor o tik çıkmadı mı (yazılımı sil tarzında bir şey) tam silmiyor sürücüyü USB Wireless'den biliyorum.
Attığınız linkten denedim fakat defalarca bilgisayarı yeniden başlatmama rağmen aynı soruyu sorup duruyordu. En sonda yüklendiğinden emin olduktan sonra gittim son dedim bu sefer de yüklenmedi diyor fotoğrafta gördüğün gibi.

Bu arada hocam sürücü derken anakartım mı arızalı acaba anlayamadım tam olarak. Ben bu konularda cahilim de.

Dosya Ekleri

• 6.PNG
    6.PNG
    70,8 KB · Görüntüleme: 26
  • 9.PNG
    9.PNG
    77 KB · Görüntüleme: 37
Attığınız linkten denedim fakat defalarca bilgisayarı yeniden başlatmama rağmen aynı soruyu sorup duruyordu. En sonda yüklendiğinden emin olduktan sonra gittim son dedim bu sefer de yüklenmedi diyor fotoğrafta gördüğün gibi.

Bu arada hocam sürücü derken anakartım mı arızalı acaba anlayamadım tam olarak. Ben bu konularda cahilim de.

Aygıt yöneticisinde olanlar.

Oradaki ses dosyalarını atabilir misin?

Dosya Ekleri

• SES.PNG
    SES.PNG
    13,8 KB · Görüntüleme: 30
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı