Recovery ve format nedir?

  • Konuyu başlatan Silinen üye 11951
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 1
  • Görüntüleme 2B
S

Silinen üye 11951

Ziyaretçi
Recovery ve Format'ın farkları nelerdir? Kurtarma cd'si ne işe yarar? Windows 8'de ara seçeneğine 'recovery' yazınca bilgisayarınızı yenileyin ve her şeyi kaldırıp Windows'u baştan kurun gibi seçenekler çıkıyor. Açıklar mısınız?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Recovery, (sistem yansıması yedeği, sistem görüntüsü, sistem imajı) işletim sistemi kurulduktan sonra alınan sistem yedeğinin geri yüklenmesidir. Siz sıfırdan işletim sistemi kurup bütün sürücüleri, hatta sürekli kullandığınız programları yüklediniz, sonra da şu bilgisayarın bir yedeğini alıyım deyip Windows ile ya da üçüncü parti bir programla C'nin yedeğini aldınız. Gün geldi sistem kurtarılamayacak derecede çöktü ve işletim sistemi kurmak gerekiyor. Eğer bu aldığınız yedeği geri yüklerseniz recovery, Windows DVD'sini takıp tekrar sıfırdan kurulum yaparsanız format olur. Windows 8'deki yenilemede işletim sistemi dosyaları yenilenip kişisel veriler ve programlar korunur, baştan kurulumda her şey silinir sadece işletim sistemi kalır.
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı