$RECYCLE.BIN nasıl silinir?

Bu nedir gerçekten? Baktım birçok yerde virüs değil diyor.

''Öncelikle $RECYCLE.BIN virüs değildir. C: sürücüsünde bulunan $RECYCLE.BIN klasörü bir sistem klasörüdür''

Ama saçma şekilde sildikçe yine beliriyor, tüm dosyalarda sağ tıklandığında ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor. Bunu bilgisayara harici HDD takınca fark ettik. HDD içindeki tüm dosyaların uzantıları değişti. Arkadaştan aldığım eski bir PC'yi kontrol ederken oldu. Bu PC'den bulaşan şeyi HDD içinden nasıl temizleyebiliriz?

Neden sistem dosyasını silmeye çalışıyorsunuz ki? Ek olarak bir sistem dosyasının sürekli oluşması anormal karşılanacak bir durum değil. O dosyayı gizli klasör olarak hatırlıyorum ben, görmek istemiyorsan şunu dene: Dosya Gezgini'ni aç, üstten "Görünüm" bölümüne gir. Oradan "Gizli öğeler" yazan yer tikliyse tikini kaldır.

Tekrar edeyim;

''Ama saçma şekilde sildikçe yine beliriyor, tüm dosyalarda sağ tıklandığında ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor. Bunu bilgisayara harici HDD takınca fark ettik. HDD içindeki tüm dosyaların uzantıları değişti. Arkadaştan aldığım eski bir PC'yi kontrol ederken oldu. Bu PC'den bulaşan şeyi HDD içinden nasıl temizleyebiliriz?
...
Şu konuyu da incelerseniz:

Neden sistem dosyasını silmeye çalışıyorsunuz ki? Ek olarak bir sistem dosyasının sürekli oluşması anormal karşılanacak bir durum değil. O dosyayı gizli klasör olarak hatırlıyorum ben, görmek istemiyorsan şunu dene: Dosya Gezgini'ni aç, üstten "Görünüm" bölümüne gir. Oradan "Gizli öğeler" yazan yer tikliyse tikini kaldır.
Durum o şekilde değil maalesef. Onları ben de biliyorum. Bu sistem dosyası ise neden ilk defa karşılaşıyorum? Ayrıca gizli dosya aktif/pasif yapsam da durum değişmiyor. Bütün klasörleri açmaya çalışırken bir uyarı yazısı çıkıyor. Ve tüm dosyaların tür kısmında ''ekran koruyucu'' yazıyor.
//

Dosya Ekleri

• rcy.png
    rcy.png
    2,8 KB · Görüntüleme: 216
Artı -1 Eksi

Durum o şekilde değil maalesef. Onları ben de biliyorum. Bu sistem dosyası ise neden ilk defa karşılaşıyorum? Ayrıca gizli dosya aktif/pasif yapsam da durum değişmiyor. Bütün klasörleri açmaya çalışırken bir uyarı yazısı çıkıyor. Ve tüm dosyaların tür kısmında ''ekran koruyucu'' yazıyor.
//
Virüs taraması yaptınız mı? Malwarebytes ile tarama yapın. Virüsten şüpheleniyorsanız yapmanız gereken budur.

Artı -1 Eksi
Virüs taraması yaptınız mı? Malwarebytes ile tarama yapın. Virüsten şüpheleniyorsanız yapmanız gereken budur.
Evet şüpheli davranışlar var. Şu an o PC'de format atma işlemi yapacağım, driver arıyorum. Ben bu durumla karşılaşıp çözüm bulan var mıdır diye sormak istemiştim. O PC'ye format atıp, tarama yapacağım ancak sorun şu ki; bu virüs gibi davranan şeyin, arkadaşımın harici HDD'sine bulaşıp bulaşmadığı sorunu. O yüzden kendi PC'me o cihazı takmadan elime geçen PC'ye format atıp onda tarama yapacağım. Driver için de konu açmaya uğraşıyorum ama nedense 1000 küsür saniye bekleyin diyor. Kaç dakikaya denk geliyorsa artık.

Evet şüpheli davranışlar var. Şu an o PC'de format atma işlemi yapacağım, driver arıyorum. Ben bu durumla karşılaşıp çözüm bulan var mıdır diye sormak istemiştim. O PC'ye format atıp, tarama yapacağım ancak sorun şu ki; bu virüs gibi davranan şeyin, arkadaşımın harici HDD'sine bulaşıp bulaşmadığı sorunu. O yüzden kendi PC'me o cihazı takmadan elime geçen PC'ye format atıp onda tarama yapacağım. Driver için de konu açmaya uğraşıyorum ama nedense 1000 küsür saniye bekleyin diyor. Kaç dakikaya denk geliyorsa artık.
$recycle_bin virüs değil geri dönüşüm kutusudur.
1605181652285.png

Sonuçta her sistem dosyanın belli yeri olması lazım.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı