$recycle.bin virüsü nasıl silinir?

Bu nedir gerçekten? Baktım birçok yerde virüs değil diyor.

''Öncelikle $RECYCLE.BIN virüs değildir. C: sürücüsünde bulunan $RECYCLE.BIN klasörü bir sistem klasörüdür''

Ama saçma şekilde sildikçe yine beliriyor, tüm dosyalarda sağ tıklandığında ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor. Bunu bilgisayara harici HDD takınca fark ettik. HDD içindeki tüm dosyaların uzantıları değişti. Arkadaştan aldığım eski bir PC'yi kontrol ederken oldu. Bu PC'den bulaşan şeyi HDD içinden nasıl temizleyebiliriz?
Virüs değilde ne peki ? 500 GB HDD dolu gözüküyor ama dosyaları boş kısayol atıyor her klasörü yeni pencerede açıyor.

Dediğinin olmadığını tahmin ediyordum ama yine de denedim dediğinden değilmiş.

Eki Görüntüle 101878
Şu an bende de aynı durum var. Saçma şekilde tür ekran koruyucu yazıyor. Ve hiçbir klasörde sağ tıklayınca ''aç'' yazısı yok. ''Test'' yazıyor. Çözebilmiş miydin sorunu?
Virüs değilde ne peki ? 500 GB HDD dolu gözüküyor ama dosyaları boş kısayol atıyor her klasörü yeni pencerede açıyor.

Dediğinin olmadığını tahmin ediyordum ama yine de denedim dediğinden değilmiş.

Eki Görüntüle 101878

''Öncelikle $RECYCLE.BIN virüs değildir. C: sürücüsünde bulunan $RECYCLE.BIN klasörü bir sistem klasörüdür''

Ama saçma şekilde sildikçe yine beliriyor, tüm dosyalarda sağ tıklandığında ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor. Bunu bilgisayara harici HDD takınca fark ettik. HDD içindeki tüm dosyaların uzantıları değişti. Arkadaştan aldığım eski bir PC'yi kontrol ederken oldu. Bu PC'den bulaşan şeyi HDD içinden nasıl temizleyebiliriz?

Son düzenleme:

Şu an bende de aynı durum var. Saçma şekilde tür ekran koruyucu yazıyor. Ve hiçbir klasörde sağ tıklayınca ''aç'' yazısı yok. ''Test'' yazıyor. Çözebilmiş miydin sorunu?

Hayır maalesef 5 yıl geçmesne rağmen hala flashımda bu dosya mevcut -sebebi fotokopiçilerden çıktı alıyorum ve oradaki bilgisayarlardan bulaştı- mümkün mertebe Windows bilgisarımdan uzak tutmaya çalışıyorum. Android tablette bir sorunla karşılaşmadım. Ama dosyaları silmiyor. Silindi sanıp formatlama. Söz konusu hangi klasör ise sağ tıklayıp RAR’layıp verilerini kurtarabilir, erişebilirsin.

Kardeş bu virüs değil ki? bu her bilgisayar da olan system32 gibi bir sistem klasörü. Geri dönüşüm kutusuna attığınız her şey buraya gelir ve eğer bir sıkıntı olup çöp kutusunu boşaltırsanız gine de burda bir kaçı kalır ki bir sorun olduğun da geri kurtarabilin diye.

Arkadaşlar hani artık sormasanız mı?
Virüs değil!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı