$RECYCLE.BIN nasıl silinir?

Bu nedir gerçekten? Baktım birçok yerde virüs değil diyor.

''Öncelikle $RECYCLE.BIN virüs değildir. C: sürücüsünde bulunan $RECYCLE.BIN klasörü bir sistem klasörüdür''

Ama saçma şekilde sildikçe yine beliriyor, tüm dosyalarda sağ tıklandığında ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor. Bunu bilgisayara harici HDD takınca fark ettik. HDD içindeki tüm dosyaların uzantıları değişti. Arkadaştan aldığım eski bir PC'yi kontrol ederken oldu. Bu PC'den bulaşan şeyi HDD içinden nasıl temizleyebiliriz?

Peki bu durum neden ilk defa karşıma çıkıyor? Tamam virüs değil diyelim, bazısı da virüs diyor gerçi ama neyse. Niyelim ki virüs değil, peki neden klasörleri sağ tıkladığımda ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor? Ve neden bu klasörlerin tür kısmında ''ekran koruyucu'' yazıyor?
$recycle_bin virüs değil geri dönüşüm kutusudur. Eki Görüntüle 735018
Sonuçta her sistem dosyanın belli yeri olması lazım.

Peki bu durum neden ilk defa karşıma çıkıyor? Tamam virüs değil diyelim, bazısı da virüs diyor gerçi ama neyse. Niyelim ki virüs değil, peki neden klasörleri sağ tıkladığımda ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor? Ve neden bu klasörlerin tür kısmında ''ekran koruyucu'' yazıyor?
Birşeyi silin çöp kutusuna gitmesi lazım. Bakalım sildiğiniz şey o dosyanın içine gidecek mi?

Bu normal çünkü sistemin onu tekrar oluşturması gerek.
Peki gizli dosyalar görünür olmadığı halde neden görünüyor? Ve neden klasörleri sağ tıkladığımda ''aç'' değil de ''test'' yazıyor?
Normal değil mi? Siz sistem dosyasını silseniz Windows o dosyayı tekrar yüklemek istemeyecek mi?
Tamam bu normal de, neden görüyorum bunu? Ben ilk defa karşılaşıyorum böyle bir şeyle. PC'ye taktığım Harici HDD içinde oluşuyor bir de üstelik?

Peki gizli dosyalar görünür olmadığı halde neden görünüyor? Ve neden klasörleri sağ tıkladığımda ''aç'' değil de ''test'' yazıyor?

Tamam bu normal de, neden görüyorum bunu? Ben ilk defa karşılaşıyorum böyle bir şeyle. PC'ye taktığım Harici HDD içinde oluşuyor bir de üstelik?
1605182791930.png

Gizliyi tiklerseniz gizli olacaktır. Ve test yazan yere tıklayın bakalım ne oluyor ve ss atın hepimiz görelim.

Evet şüpheli davranışlar var. Şu an o PC'de format atma işlemi yapacağım, driver arıyorum. Ben bu durumla karşılaşıp çözüm bulan var mıdır diye sormak istemiştim. O PC'ye format atıp, tarama yapacağım ancak sorun şu ki; bu virüs gibi davranan şeyin, arkadaşımın harici HDD'sine bulaşıp bulaşmadığı sorunu. O yüzden kendi PC'me o cihazı takmadan elime geçen PC'ye format atıp onda tarama yapacağım. Driver için de konu açmaya uğraşıyorum ama nedense 1000 küsür saniye bekleyin diyor. Kaç dakikaya denk geliyorsa artık.
Tarama formattan sonra değil, önce yapılır. Eğer tarama virüsü silemezse o zaman format atılır ki bu durum şu zamanda oldukça nadir.

Artı -1 Eksi
Eki Görüntüle 735035
Gizliyi tiklerseniz gizli olacaktır. Ve test yazan yere tıklayın bakalım ne oluyor ve ss atın hepimiz görelim.
Daha önceki mesajlarda da yazdığım gibi klasör seçeneklerinden gizli kutucuğundaki tik aktif/pasif olsa da bir şey değişmiyor. Denedim yani onu ilk karşılaştığımda netten araştırma yapmıştım. Sağ tıklayıp ''aç'' yapmadım (yani test) normal yolla ''çift tıklayarak'' açtım klasörleri ama bir uyarı yazısı çıkıyor ekranda önce onu ''x'' butonundan kapattıktan bir süre sonra klasör açılıyor. Ama işte anlatmak istediğim neden oluyor bu durum, normalde hiç karşılaşmamıştım, ilk defa böyle virüs gibi yapışıp kaldı klasörlere. Harici HDD şu an burada değil arkadaşım yanında götürdü. Ve o PC'ye format atacağım birazdan. Bu durum acaba HDD'nin eski tip olmasından kaynaklı olabilir mi? Yani sata değil eski tip İDE bağlantılı.

Daha önceki mesajlarda da yazdığım gibi klasör seçeneklerinden gizli kutucuğundaki tik aktif/pasif olsa da bir şey değişmiyor. Denedim yani onu ilk karşılaştığımda netten araştırma yapmıştım. Sağ tıklayıp ''aç'' yapmadım (yani test) normal yolla ''çift tıklayarak'' açtım klasörleri ama bir uyarı yazısı çıkıyor ekranda önce onu ''x'' butonundan kapattıktan bir süre sonra klasör açılıyor. Ama işte anlatmak istediğim neden oluyor bu durum, normalde hiç karşılaşmamıştım, ilk defa böyle virüs gibi yapışıp kaldı klasörlere. Harici HDD şu an burada değil arkadaşım yanında götürdü. Ve o PC'ye format atacağım birazdan. Bu durum acaba HDD'nin eski tip olmasından kaynaklı olabilir mi? Yani sata değil eski tip İDE bağlantılı.
Garip geldi. SS atabilirmisiniz?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı