$RECYCLE.BIN nasıl silinir?

Bu nedir gerçekten? Baktım birçok yerde virüs değil diyor.

''Öncelikle $RECYCLE.BIN virüs değildir. C: sürücüsünde bulunan $RECYCLE.BIN klasörü bir sistem klasörüdür''

Ama saçma şekilde sildikçe yine beliriyor, tüm dosyalarda sağ tıklandığında ''aç'' yazması gereken yerde ''test'' yazıyor. Bunu bilgisayara harici HDD takınca fark ettik. HDD içindeki tüm dosyaların uzantıları değişti. Arkadaştan aldığım eski bir PC'yi kontrol ederken oldu. Bu PC'den bulaşan şeyi HDD içinden nasıl temizleyebiliriz?

Tarama formattan sonra değil, önce yapılır. Eğer tarama virüsü silemezse o zaman format atılır ki bu durum şu zamanda oldukça nadir.
Hocam anlatamıyorum galiba? Ya da sen anlamak istemiyorsun? :) Yazdıklarım anlaşılmıyor mu? Ya da tam olarak okumadan mı yanıt yazıyorsun? Ben PC'ye zaten format attım, tekrar atacağım çünkü HDD'sini değiştirdim. Ve anakart ekran kartı sürücülerine bakıyorum şu an. Neden taramada takılıp kaldın anlamıyorum? Ben tekrar edeyim istersen?

''Bu virüs gibi görünen şey neden şimdi görünüyor da şimdiye kadar görünmüyordu? Ve neden Harici HDD içinde oluşuyor? Lütfen artık taramadan bahsetme!
Garip geldi. SS atabilirmisiniz?
Başka biri daha bu forumda konudan bahsedip, bir ekran görüntüsü atmış üsteki mesajlarda ekran görüntüsü de paylaşmıştım zaten. 7 numaralı mesaj.

Tekrar edeyim;

"Ama saçma şekilde sildikçe yine beliriyor, tüm dosyalarda sağ tıklandığında "aç" yazması gereken yerde "test" yazıyor. Bunu bilgisayara harici HDD takınca fark ettik. HDD içindeki tüm dosyaların uzantıları değişti. Arkadaştan aldığım eski bir PC'yi kontrol ederken oldu. Bu PC'den bulaşan şeyi HDD içinden nasıl temizleyebiliriz?

Şu konuyu da incelerseniz:

Durum o şekilde değil maalesef. Onları ben de biliyorum. Bu sistem dosyası ise neden ilk defa karşılaşıyorum? Ayrıca gizli dosya aktif/pasif yapsam da durum değişmiyor. Bütün klasörleri açmaya çalışırken bir uyarı yazısı çıkıyor. Ve tüm dosyaların tür kısmında "ekran koruyucu" yazıyor.
//

Windows XP logosu ve çalıştırılabilir dosya, "MusaLLaT.exe" kokusu alıyorum. MalwareBytes ile taratın çünkü gerçek bir dosya değil o...

MalwareBytes ile taratın çünkü gerçek bir dosya değil o...
Arkadaşa kaç defa söyledim, dinlemiyor. Sonra onu anlamayan ben oluyorum, kendisinin ne dediği anlaşılmıyor ki. Ya tek yapman gereken tarama yapmak, ondan sonra yapacak bir şeyin yok. Arkadaşa anlatamıyorum kendimi ya da kendisi derdini anlatamıyor.

Artı -1 Eksi
Arkadaşa kaç defa söyledim, dinlemiyor. Sonra onu anlamayan ben oluyorum, kendisinin ne dediği anlaşılmıyor ki. Ya tek yapman gereken tarama yapmak, ondan sonra yapacak bir şeyin yok. Arkadaşa anlatamıyorum kendimi ya da kendisi derdini anlatamıyor.
Bence sen anlamadın ya da anlamak istemiyorsun ve sadece kafandaki doğru bildiğinin dikine gidiyorsun. Ta en başta şunu söylemedin mi? :

''sistem dosyasını neden silmeye çalışıyorsun''

Yahu ben sana bu nasıl arayıp bulunur mu dedim? Daha önce bu konuda forumda soru soran olmuş. Onu da gösterdim. Sen tarama yap diyorsun sürekli. Tamam onu anladık zaten. Burada asıl konu bu virüs mü değil mi? Daha önce bunu yaşayan var mı yok mu? Bunu yaşadıysa nasıl çözmüş, nasıl bulaşmış? Bunları öğrenmeye çalışıyorum.

Yoksa şunu yükle tarat bilgisayarı lafını herkes söyler. Ne var bunda anlamayacak? Diğer konuda bu sorunu yaşayan anlattı mesela, 5 yıl geçmesine rağmen bu saçma klasör duruyormuş.

Ben de merak ettiklerimi çözmeye çalışıyorum, senin söylediğinde anlamayacak bir şey yok. Bir de kaç defa söyledim demişsin. :) Benim sorumun cevabı o değil de ondan umursamıyorum söylediğini. Ben format attım diyorum, sen gitmiş tarama format atmadan yapılır diyorsun! Yahu format atmışım işte daha ne böyle gereksiz bir cümle yazıyorsun onu da anlamış değilim. Dediğim gibi taratmaktan bahsedip duracaksan hiç yazma daha iyi. :)

Artı -1 Eksi
Yahu ben sana bu nasıl arayıp bulunur mu dedim? Daha önce bu konuda forumda soru soran olmuş. Onu da gösterdim. Sen tarama yap diyorsun sürekli. Tamam onu anladık zaten. Burada asıl konu bu virüs mü değil mi? Daha önce bunu yaşayan var mı yok mu? Bunu yaşadıysa nasıl çözmüş, nasıl bulaşmış? Bunları öğrenmeye çalışıyorum.
Dalga mı geçiyorsun? Onun virüs olup olmadığını tarama ile anlayacaksın zaten. Bir insan ne kadar umursamaz ve kendisiyle çelişme içerisinde olabilir? Ek olarak aldığım tepkilere bakılırsa yazdıklarından adam gibi anlam çıkaramayan tek ben değilim. Senin anlatımında sıkıntı var.

Nasıl bulaştığını bulamazsın fakat eğer Musallat.exe tarzı bir zararlı ise bilgisayara sonradan takılan hard disk, USB bellek gibi şeylerle bulaşıyor o tür virüsler. Tabii daha virüs olup olmadığını bilmiyoruz, senin tarama yapmayı reddetmen yüzünden.

Ben pes ediyorum, sana yardım etmeye çalışacak arkadaşlara başarılar.

Virüs olup olmadığını bakarak anlamamızı mı bekliyorsun anlamadım ben de. Attığın ekran görüntüsü bile kısıtlı imkanlarla çekilmiş gibi, dosyanın dizini bile belli değil. Tarama yaptıktan sonra şu ayara göz at.

Screenshot_13.png

Dalga mı geçiyorsun? Onun virüs olup olmadığını tarama ile anlayacaksın zaten. Bir insan ne kadar umursamaz ve kendisiyle çelişme içerisinde olabilir? Ek olarak aldığım tepkilere bakılırsa yazdıklarından adam gibi anlam çıkaramayan tek ben değilim. Senin anlatımında sıkıntı var.

Nasıl bulaştığını bulamazsın fakat eğer Musallat.exe tarzı bir zararlı ise bilgisayara sonradan takılan hard disk, USB bellek gibi şeylerle bulaşıyor o tür virüsler. Tabii daha virüs olup olmadığını bilmiyoruz, senin tarama yapmayı reddetmen yüzünden.

Ben pes ediyorum, sana yardım etmeye çalışacak arkadaşlara başarılar.
Anlatımda sıkıntı olabilir, ama sen de anlamadığın bir şey varsa sorabilirdin? Öyle değil mi? Ben bu konuyla ilk defa karşılaşıyorum. Bu garip klasörü de ilk defa gördüm. Anlattım ama yine anlatayım. Format atıldı PC'ye ben daha sonra arkadaşımın HDD'sine bulaştığını düşündüğüm ve bunun virüs olup olmadığından emin olmadığım için bilgi toplamaya çalışıyorum. Konu bu kadar basit aslında ama önyargılı davranıyorsun bence. Anlamadığın şeyleri sorsan ben de anlatmaya açlışırdım ki öyle yapıyorum zaten. Sen de dalga geçiyorsun galiba? Format attım PC'ye ve arkadaşım da HDD'sini yanında götürdü dedim kaç defa, ama takmışsın virüs taramasına. Benim söylediğim gayet açık değil mi?

Bak işte böyle bir şeyler yazsan en başta hiçbir sorun olmayacak. Ama tekrar edeyim Format attım PC'ye ve arkadaşım da HDD'sini yanında götürdü. O yüzden tarama işini ötelemeye uğraşıyorum. Ki daha bunun ne olduğu belli değil, bazı yerlerde virüs değil diyen var, bazıları virüs diyor. Ben de ilk defa karşılaştım zaten. Şimdi senden ricam, lütfen yazdıklarımı iyice oku sonra beni suçlamaya kalk!
Virüs olup olmadığını bakarak anlamamızı mı bekliyorsun anlamadım ben de. Attığın ekran görüntüsü bile kısıtlı imkanlarla çekilmiş gibi, dosyanın dizini bile belli değil. Tarama yaptıktan sonra şu ayara göz at.

Eki Görüntüle 735774
Kaç defa yazdığımı bilmiyorum ama yine yazayım...
Klasör seçeneklerinden ayarlarını yaptım evet biliyorum! Gizli dosya aktif/pasif. Her iki şekilde de durum aynı. Ayrıca PC'ye format atıldı...
HDD şu an burada değil..

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı