Red Alert 2 Windows 10 Siyah Ekran Sorunu

Kardes videoyu ızleyemiyorum.

Alp video gizli diyor. Yardım eder misin, nasıl çözdün? Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
kardes videoyu ızleyemıyrm

Alp video gizli diyo yardım eder misin nasıl çözdün teşekkürler

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu videoda anlatıyor dostum. Diğer mesajımdaki dosyayı indir ;)

Teşekkür ederim kardeş. Eline sağlık ilgin için hallettmiştim bayadır oynuyorum anlattığın gibi yapmıştım ama tesadüfen:D yani bilerek indirdiğim dosyaları oraya atmadım sadece crack mantğı ile düşünmüştüm yine de çok sağ ol...

Birde originde baya oyun indirmişsin iyi bir şey aslında:D
Sevdim origini:D İşin garip kısmı kimse çözememiş saçma sapan işe yaramayan bir sürü bilgi yığını var nette.

Böyle siteler insanlar birbiri ile paylaşımlar yapsın diye var ama üye olanların %90'ı boş insanlar. Halletmene sevindim. Hayırlı günler.

Oyunu şimdi indiriyorum. Çözümü konuya yazacağım. Bende sorunsuz açıldı fakat sorun yaşayanlar bu adımları uygulayabilirler:

1. Oyunun yüklü olduğu klasöre gidin. Genelde: C:\Program Files (x86)\Origin Games\Command and Conquer Red Alert II

2. Burada Game.exe ve gamemd.exe dosyalarını bulun.
  3. Her iki dosyaya da sağ tıklayıp Özellikler dedikten sonra uyumluluk kısmını Windows XP SP2 yapmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini de işaretlemeyi unutmayın:

Eki Görüntüle 105178

4. Bu işlemlerden sonra oyun açılacak fakat biraz yavaş çalışacaktır. Bu sorunu çözmek için de RA2.INI ve RA2MD.INI dosyalarında değişiklik yapacağız.

Varsayılan olarak dosya içeriği şu şekilde:

Kod:
    [Intro]
    Play=no

[Options]
    GameSpeed=3
    Difficulty=1
    ScrollMethod=0
    ScrollRate=3
    AutoScroll=yes
    DetailLevel=2
    SidebarCameoText=yes
    UnitActionLines=yes
    ShowHidden=no
    ToolTips=yes

[Video]
    ScreenWidth=1024
    ScreenHeight=768
    StretchMovies=no

[Audio]
    SoundVolume=0.700000
    VoiceVolume=1.000000
    ScoreVolume=0.500000
    IsScoreRepeat=no
    IsScoreShuffle=no
    SoundLatency=9
    InGameMusic=yes

[Network]
    Socket=65535
    NetCard=0
    NetID=ffcf,ffdf,ffcf,

5. [Video] kısmının altına şu değeri ekliyoruz:

Kod:
    VideoBackBuffer=no

Aynı değeri her iki INI dosyasına da girebilirsiniz.

6. Alternatif olarak çözünürlüğünüzü de değiştirebilirsiniz. Mesela 1920 x 1080 gibi.

Kod:
    [Video]
    ScreenWidth=1920
    ScreenHeight=1080
    StretchMovies=no
    VideoBackBuffer=no

[/Video]
[Video]
Oyun çok eski olduğundan Alt-Tab yapamıyorsunuz. Bu işlem oyunu çökertiyor.

Oyunun daha da hızlı çalışmasını istiyorsanız bir yama mevcut. Buradan söz konusu yamayı indirebilirsiniz (Norton yamayı virüs olarak algılayabiliyor) :

Command & Conquer Graphics Patcher

Eki Görüntüle 105184

Red Alert 2 seçip Apply Patch diyebilirsiniz.

Son olarak MS Xbox DVR uygulaması VSync'i zorla açıyor. 144 Hz bir monitörde 60 Hz'e tıklı kalmak canınızı sıkabilir. Bu sorunu çözmek için de komut satırını yönetici olarak çalıştırıp şu komutu girin:

Kod:
Get-Appxpackage *xbox* | Remove-AppxPackage

Hata çıksa bile silinecektir.

Eki Görüntüle 105189

Kod:
Remove-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CFA, Kaldırma başarısız oldu. Lütfen yazılımınızın satıcısı
na başvurun. (HRESULT özel durum döndürdü: 0x80073CFA)
error 0x80070032: AppX Deployment Remove operation on package Microsoft.XboxGameCallableUI_1000.10240.16384.0_neutral_n
eutral_cw5n1h2txyewy from: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.XboxGameCallableUI_cw5n1h2txyewy failed. This app is part of
Windows and cannot be uninstalled on a per-user basis. An administrator can attempt to remove the app from the compute
r using Turn Windows Features on or off. However, it may not be possible to uninstall the app.
NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 8dee443e-f12f-000b-6145-ee8d2ff1d001 in the Event Log or use th
e command line Get-AppxLog -ActivityID 8dee443e-f12f-000b-6145-ee8d2ff1d001
At line:1 char:26
+ Get-Appxpackage *xbox* | Remove-AppxPackage
+                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : WriteError: (Microsoft.XboxG...l_cw5n1h2txyewy:String) [Remove-AppxPackage], IOException
    + FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.RemoveAppxPackageCommand

Remove-AppxPackage : Deployment failed with HRESULT: 0x80073CFA, Kaldırma başarısız oldu. Lütfen yazılımınızın satıcısı
na başvurun. (HRESULT özel durum döndürdü: 0x80073CFA)
error 0x80070032: AppX Deployment Remove operation on package Microsoft.XboxIdentityProvider_1000.10240.16384.0_neutral
_neutral_cw5n1h2txyewy from: C:\Windows\SystemApps\Microsoft.XboxIdentityProvider_cw5n1h2txyewy failed. This app is par
t of Windows and cannot be uninstalled on a per-user basis. An administrator can attempt to remove the app from the com
puter using Turn Windows Features on or off. However, it may not be possible to uninstall the app.
NOTE: For additional information, look for [ActivityId] 8dee443e-f12f-000b-6a45-ee8d2ff1d001 in the Event Log or use th
e command line Get-AppxLog -ActivityID 8dee443e-f12f-000b-6a45-ee8d2ff1d001
At line:1 char:26
+ Get-Appxpackage *xbox* | Remove-AppxPackage
+                          ~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    + CategoryInfo          : WriteError: (Microsoft.XboxI...l_cw5n1h2txyewy:String) [Remove-AppxPackage], IOException
    + FullyQualifiedErrorId : DeploymentError,Microsoft.Windows.Appx.PackageManager.Commands.RemoveAppxPackageCommand

Bu işlemden sonra oyun monitörünüzün tazeleme hızı ne ise onda çalışacaktır.[/video]
gamemd.exe klasörünü bulamıyorum not:eek:riginden indirmedim oyun bir paket halinde 30€ ya satılıyor bende internetten indirdim türkçe olarak ama her şeyi deniyrum açılmıyor yardım!!!

Çözümü çok basit, hiç ayar yapmaya, oyun kurcalamaya gerek yok.
Aşağıdaki adresten kolaylıkla halledebilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı