Çözüm Red Dead Redemption 2 Donma Sorunu

Bu konu bir çözümü açıklamaktadır. Herhangi bir çözüm açıklanmadığını düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

msheker

Centipat
Öncelikle herkese selam. Rockstar'ın yeni efsanesi Red Dead Redemption 2'ye sonunda PC sahipleri olarak kavuştuk. Fakat ne kavuşma. Donmalar, crashler, FPS sorunları. Crash ve FPS sorunları patch ile bir nevi düzeldi fakat donma hakkında Rockstar'dan hiçbir bilgi alamadık ve bu konuyu kendimiz çözmeye karar verdik. Aşağıdaki çözüm bilgilerini birkaç siteden derledim. Çözümler vardı evet ama hepsi yarı yarıya hatalıydı. Bende bunları puzzle gibi birleştirip -kendimce- doğru çözümü buldum. Aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
  • Process Lesso adlı programı indirin kurun veya istediğiniz CPU limitleme programı, ben bu çözüm için Process Lesso'yu kullandım.
  • Oyunu açın.
  • Alt+Tab yapıp programdan RDR2.exe'yi bulun, sağ tıklayıp CPU Limiter'a tıklayın.

When CPU use is: 90%
    Reduce by this many CPU Cores: 1
    For a period of: 1

• Yapıp "Add Rule" butonuna tıklayın. Eğer bunu yaptıktan sonra FPS düşüşü oluyorsa 97% - 98% olarak limiti değiştirin.
Dediğim gibi istediğiniz CPU limitleme programını kullanabilirsiniz. Amaç CPU'yu limitlemek. 90% - 98% arasındaki değerler ile deneyebilirsiniz.

Umarım sorununuz çözülmüştür. İyi oyunlar.

Son düzenleyen: Moderatör:
4 çekirdek sahibiyim r3 1300x bende. Bu arada çok garip bişey kesfettim çok saçma ama çözünürlüğü düşürerek donmayi inanılmaz azalttım çok nadir saniselik takılmalar yaşıyorum şuan da cpu kullanimim artti fps artığı için hatta %100 olduğu yerlerde cpumun fps olması gerektiği gibi donmadan dar boğaz yaşayıp fps düşürüyor çok saçma ama gerçektir.. :) Sanirim fps arttığı için cpu kullanımın %50 üzerinde gezdiği için anlik bindirimlerde şoka uğramıyor heralde daha çabuk uyum sağlıyor :)
Benim canımı sıkan da bu. 300 lira vermişim oyuna. Sistemin güzel oynatması lazım oyunu uyumlu. Oyun berbat optimizasyona sahip diye düşük ayarlarda oynayacam da yüksek fps almak için saçmalık.

Benim canımı sıkan da bu. 300 lira vermişim oyuna. Sistemin güzel oynatması lazım oyunu uyumlu. Oyun berbat optimizasyona sahip diye düşük ayarlarda oynayacam da yüksek fps almak için saçmalık.
Benim sistemim ucu ucuna yetiyor fakat bu gün çok garip bir şey fark ettim kasma donma olmasın diye bütün ayarları çözünürlük hariç en düşüğe aldım kapanabilen her şeyi kapattım her ayarı low yaptım dün güncelleme gelmeden önce donmalar yaşıyordum ve fpsm Valentine bölgesinde 50-60 arası gidip geliyordu en kötü 40 a düşüyordu ve her şey çamurlu bi görüntüye sahipti doku kalitesi low olduğundan fakat bu gün güncellemeden sora aynı ayarlarda karakterler sanarsın full ultrada gibi detaylı görünmeye başladı kıyafetler olsun atlar olsun yollar olsun ve fps değerlerim 50-40 a düştü çok zorlandığı zamanlarda 25 e kadar düşüş gördüm ama donma yaşamadım. Şöyle yaşamadım yani fps bi ara çok ağaçlık bir alanda 20 lere düştü o arada çatışma yaşadım ve mouse u hareket ettirirken kasmalar yaşadım oda fpsden dolayı. Ama donma yaşamadım. Umarım bu fps de düzelir

Bu akşam denedim oyunu update yedikten sonra sanirim baya bi önüne geçmişler ayarlar fark etmeksizin çok nadir anlık ٪100 dayanip donmalar yaşadım 3 saat falan oynadım yaklaşık en fazla 5 kere olmuştur.. Düzelicek gibi :)

Bu oyun beni 2015 yılına geri götürdü. "Kim olduğunu bilirsin sen" aynı şekilde kötü port edilmenin kurbanı olmuştu. Onun adını buralarda çok anmayız ama ben yine de fısıldayayım;

Batman: Arkham Knight

Umarım akıbeti aynı olmaz.

1. İşlem Kement veya BES dahil olmak üzere bu sorunla ilgili tüm geçici çözümleri devre dışı bırakın
  2. Rockstar Games Launcher'ı başlatın
  3. Ayarları şeç
  4. Yüklü Oyunlarım altında Kırmızı Ölü Kefaret Seçin 2
  5. Argümanları başlatmak için aşağı kaydırın
  6. Aşağıdaki komutu

ekleyin -cpuLoadRebalancing
  7. Oyunlar Seç
  8. Kırmızı Ölü Kefaret 2'yi başlat
Rockstar Games.

1. İşlem Kement veya BES dahil olmak üzere bu sorunla ilgili tüm geçici çözümleri devre dışı bırakın
  2. Rockstar Games Launcher'ı başlatın
  3. Ayarları şeç
  4. Yüklü Oyunlarım altında Kırmızı Ölü Kefaret Seçin 2
  5. Argümanları başlatmak için aşağı kaydırın
  6. Aşağıdaki komutu

ekleyin -cpuLoadRebalancing
  7. Oyunlar Seç
  8. Kırmızı Ölü Kefaret 2'yi başlat
Rockstar Games.
Bu çözümü denedim daha öncesinde yaptığım bütün geçici çözümleri iptal ettim ve sorunsuz oynuyorum tek kaybım yukarıda yazdığım grafikler en düşükte olmasına rağmen dokular ultraymış gibi çalışıyor muhabeti gitti en düşük ayarlarda görüntüler en düşük şekilde gözüküyor olması gerektiği gibi fakat fps arttı tabi bununla birlikte
G4560 +1050Ti ile oynayan var mı aranızda?
Dostum bende i5-7400 ve 1050ti var sorun yaşamıyorum

Bu çözümü denedim daha öncesinde yaptığım bütün geçici çözümleri iptal ettim ve sorunsuz oynuyorum tek kaybım yukarıda yazdığım grafikler en düşükte olmasına rağmen dokular ultraymış gibi çalışıyor muhabeti gitti en düşük ayarlarda görüntüler en düşük şekilde gözüküyor olması gerektiği gibi fakat fps arttı tabi bununla birlikte

Dostum bende i5-7400 ve 1050ti var sorun yaşamıyorum
1050Ti'da sıkıntı yok ama G4560 ile i5-7400 bir değil ki hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı