Red Dead Redemption 2 Ekran Görüntüleri

@son1c

Karlı bölümde FPS hep 30'lardaydı ilerleyen bölümlerde 40'ın altını görmedim henüz.
RDR2_2019_11_06_23_11_04_124.png
RDR2_2019_11_06_23_13_10_532.png
RDR2_2019_11_06_23_13_26_147.png

RDR2_2019_11_06_23_28_30_364.png

Bulanık görüntü için TAA'nın kusuruna bakmayın ben monitörden netliği arttırarak bir şekilde telafi etmeye çalışıyorum ama yeterli gelmiyor maalesef.

Son düzenleme:
Oyunda Bob Ross'ın tabloları gibi dalıp gideceğiniz büyüleyici manzaralar var. Ben de Ps4 Pro'dan aldığım SS'leri paylaşayım bari.

@FalconPolat Bu arada alan derinliği efekti mi açık uzaklar çok flu gözüküyor. Oyunlarda kullanılan TAA (Temporal Anti Aliasing) metodu da uzaktaki tırtıkları gidermek için hafif blurluyor nesneleri ama bu kadar olmaması lazım.

Son düzenleme:
Alan derinliği yok ki oyunda TAA'nın gerçek yüzü bu. Aynı blur Shadow Tomb Raider'de de vardı ama orada iyi ki SMAA vardı görüntüyü cam gibi yapıyordu. Bu oyunda MSAA denen dandik çöp bir halta yaramadığı gibi FPS'yi dibe indiriyor, FXAA zaten bildiğiniz gibi etkisiz eleman. Bunları hiç kullanmasak görüntü hepten leş oluyor, milyar dolarlık Rockstar'ın verdiği AA çözümlerine bir bakın. 2-4K olmadığı sürece grafiklerin konsoldan farkı yok doğru dürüst.

RDR 2 PS4 Pro'dan aldığım kareler.

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

7.jpg

8.jpg

9.jpg

11.jpg

12.jpg

13.jpg

14.jpg

15.jpg

16.jpg

10.jpg

Alan derinliği yok ki oyunda TAA'nın gerçek yüzü bu. Aynı blur Shadow Tomb Raider'de de vardı ama orada iyi ki SMAA vardı görüntüyü cam gibi yapıyordu. Bu oyunda MSAA denen dandik çöp bir halta yaramadığı gibi FPS'yi dibe indiriyor, FXAA zaten bildiğiniz gibi etkisiz eleman. Bunları hiç kullanmasak görüntü hepten leş oluyor, milyar dolarlık Rockstar'ın verdiği AA çözümlerine bir bakın. 2-4K olmadığı sürece grafiklerin konsoldan farkı yok doğru dürüst.
Ben PS4 pro'da oynadım. Pro'da da 1920x2160p çözünürlükte çalıştığı halde fululuk problemi var. Normalde her oyun yüksek çözünürlükten ötürü monitörün dibine de girseniz cam gibi görünüyor en ufak bir aliasing problemi olmuyor. Ama bu oyunda TAA'inde etkisi var tabi gerçekçilik katsın diye kullandıkları alan derinliği efektinden olsa gerek (GTA5'de de vardı bu efekt ama kapatılabiliyordu) uzaktaki nesneler bulanık görünüyor gerçek hayatta da böyle bu efekt gözünü belli bir noktaya odakladığın zaman geriye kalan kısımlar bulanık görünüyor.
Ama hiç haz etmiyorum bu efektten.

Son düzenleme:
Oyunun optimizasyonunu aşırı saçma gömüyorlar, rx 580 ve i5 4460 ile medium-high-ultra ayarlarda rahatlıkla 60-65 fps oynayabiliyorum. Sadece kasabalarda falan 50'lere falan düşüyor fps, bunun nedeni de işlemcimin sıkıntı yaratması, 5 yıllık işlemci yani normaldir o da

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı