Red Dead Redemption 2 gelmiş geçmiş en iyi oyundur

Abartıldığı kadar güzel olmayan oyundur. 3 eleştiri getireceğim oyunla alakalı.

1) Oyunda bulanık görüntü sorunu var. FHD'de 24 inç monitörde ultra ayarda oynasanız bile bu bulanık görüntü sorunu yüzünden DSR ile 2K veya 4K'ya çıkarmak zorunda kalıyoruz görüntüyü.

2) Senaryosu pek de tatminkâr değil. Mafia 2 senaryosu formatında bir oyun. Görevler aşırı sıkıcı olmakla birlikte genelde baskın yapma üzerine kurulu ve çok tekdüze. Birbirlerinden kopuk görevler. Yarısından itibaren biraz rayına oturuyor ancak gene de güzel bir senaryoya sahip olduğunu söyleyemem.

3) Müzikleri vasat. Kovboy temalı bir oyunda çok farklı türde müzik aramam ancak gene de daha güzel olabilirdi.

Beni en çok hayal kırıklığına uğratan senaryosu oldu. Oyuna bayılanlar genelde grafiklerine, detaylarına bayılıyor. Haklılar, muazzam bir detay ve grafik var. Açık dünyada dolaşırken hiç bu kadar zevk almamıştım. Ama bir oyun sadece görsellikten ibaret değildir. RDR 2'yi oynadıktan sonra Witcher 3'ün açık dünyasında gezmek bile bana atari oyunu oynuyormuşum gibi geldi ancak sadece Witcher 3'ün Blood and Wine DLC'sinin hikâyesi bile RDR 2'nin hikâyesinden daha çok cezbetti beni.

Dolayısıyla RDR 2, gelmiş geçmiş en iyi oyun falan değildir. Daha iyi senaryo ve hikâyeye sahip birçok oyun var piyasada.
Senaryosu gayet tatminkar ve müthiş. Görevler birbirinden kopuk değil. Ayrıca bu oyun zaten açık dünyası, hikayesi ve müzikleriyle övgü topladı, grafikleri saymıyorum bile. Ayrıca müziklerinden ödül bile topladı bu oyun. Kısaca RDR2 en iyi oyundur.
 
1641645696256.jpeg

Oyun içinde çektiğim en iyi ve en üzücü fotoğraf bu olabilir. :(
 
Arthur Morgan dediğin at hırsızı bir adam. Zamanında soygun yapıp milletin kafasına sıkarken sorun yok ama nedense son zamanlarda ''Aman Dutch onu yapma'', ''Aman Dutch iyice değiştin'' gibi gittikçe muhalefet edip iyi bir adammış gibi gözükmesine acıyacak değilim. O bir kovboy ve tabii ki de kötü olacak. Zaten senaristler bunu istiyor. Oyun içinde bile Arthur kendisi için çok kez kötü adam olduğunu dile getiriyor. :)
Oyunun isminde geçen "Redemption" kelimesinin amacı bu zaten. Arthur başına o malum şey geldikten sonra hayatını sorgulamaya ve yaptıklarından pişmanlık duymaya başlıyor. Çetesi en çok değer verdiği şey olduğu için Dutch'ın para uğruna çeteyi uçuruma sürüklemesini engellemeye çalışıyor.
 
Çok yorum atılmış öncelikle şunu belirteyim. Başlıkta yazan "gelmiş geçmiş en iyi oyundur" ibaresi tabii ki de bana göre ve benim zevkime göre olan bir söylemdir. Fakat sarımsaklı baklavaya da güzeldir diyemezsiniz arkadaşlar eğer normal bir insansanız. Ayrıyeten oyundan bir haber olan insanlar yorum yapmasın lütfen oyunu oynadığınızı bile düşünmüyorum. Hikaye ile ilgili saçma sapan alakası olmayan yorumlar yazılmış gülmekten ölüyorum :)
 
Rockstar'ın ustalık eseri. Çok severim kendisini. Yok mu benim gibi eski John Marston'cılardan? :D
🙋🏻‍♂️
Oyunun isminde geçen "Redemption" kelimesinin amacı bu zaten. Arthur başına o malum şey geldikten sonra hayatını sorgulamaya ve yaptıklarından pişmanlık duymaya başlıyor. Çetesi en çok değer verdiği şey olduğu için Dutch'ın para uğruna çeteyi uçuruma sürüklemesini engellemeye çalışıyor.
Aslında suç Dutch'ta değil Micah'daydı asıl pislik Micah'dı. Dutch gittikçe kafayı yemeye başladı zaten.
 
Oyunun giriş kısmını GTX980 ile oynadım gerçekten inanılmaz detaylar ve grafikler var. Kartımın performansı beni memnun etmediği için öylece bıraktım olurda yeni bir kart alırsam direkt atlayacağım oyuna 👍
 

Geri
Yukarı