Red Dead Redemption açınca Gelen Vızıltı Sesi

aliozk

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2017
Mesajlar
26
Merhabalar, Ryzen 7 2700X ile Wraith Prism kullanıyorum. İlk defa başıma gelen bir şey, Red Dead Online'ı açıyorum oyun yüklenene kadar hiçbir sıkıntı yok. Fakat spawn olduğum an bilgisayardan bir vızıltı sesi geliyor. Vızıltı gelirken işlemci fanını durdurdum ses devam ediyor, egzoz fanını durdurdum ses yine devam ediyor, ekran kartı fanlarını teker teker durdurum ses yine devam ediyor. İlginç olan stres testinde ve FurMark yaparken böyle bir şey yaşamadım. Nedir sebebi sizce? Teşekkürler şimdiden.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
KS
aliozk

aliozk

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2017
Mesajlar
26
Şimdi Cyberpunk'la da denedim, aynı ses yine spawn olduğumda gelmeye başlıyor.
CW olabilir.
PSU ve ekran kartınıza biraz yakınlaşıp, sesin oradan mı geldiğini kontrol eder misiniz?
Pek PSU'dan geliyor gibi gelmedi, ekran kartı ve işlemci soğutucu çok yakın olduğu için anlamak zor ama ekran kartından da gelmiyor sanki.
 

Kelebek_1034

Centipat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
1.656
Makaleler
1
Çözümler
13
Güç kaynağınız nedir? Oyunlarda hem CPU hem GPU yüke girdiğinde fazlasıyla güç çekebilir. FurMark veya CPU stress testleri tek parçaya yüklendiği için aynı düzeyde zorlamayabilir. OCCT ile güç kaynağınıza test uygulayın.
 
KS
aliozk

aliozk

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2017
Mesajlar
26
Güç kaynağınız nedir? Oyunlarda hem CPU hem GPU yüke girdiğinde fazlasıyla güç çekebilir. FurMark veya CPU stress testleri tek parçaya yüklendiği için aynı düzeyde zorlamayabilir. OCCT ile güç kaynağınıza test uygulayın.
Corsair Builder VS650 eski modellerden, onunla ilgili olma ihtimali var. Dediğiniz gibi PSU'ya test yapacağım.
Bana güç kaynağıyla alakalı gibi geldi sisteminizi tam belirtir misiniz? Coilwhine da olabilir.
Corsair VS650.
 
KS
aliozk

aliozk

Hectopat
Katılım
22 Kasım 2017
Mesajlar
26

Dosya Ekleri

  • test.PNG
    test.PNG
    11,7 KB · Görüntüleme: 9

Kelebek_1034

Centipat
Katılım
3 Ağustos 2020
Mesajlar
1.656
Makaleler
1
Çözümler
13
Bende de aynı hata var. OCCT son sürümleri sıkıntılı. Testleri doğru da yapmıyor. Mümkünse 6.2.1 sürümünü yükleyip yapın.
 
Yukarı