Rehber Red Dead Redemption (Xenia Canary) 60+ FPS & Türkçe & PS4 Arayüzü

Ben oyunun çalıştırma rehberini hem bu forumda hem başka forumlarda hem de YouTube'ta 7 ay önce paylaşmıştım. Bu forumda bazı yerlerde video olarak da cevap vermiştim. Şöyle söylesem daha doğru olur Türkiye içerisinde bu oyun rehberini YouTube'ta ilk kez ben hazırlayıp paylaştım. Türkçe yama paylaşan kişinin forum anasayfasında da benim video rehberim bulunuyor. Klavye ve fare ile oynamak için gereken dosyalar Türkçe rehber hazırlayan arkadaşın anasayfasında mevcut hatta hazır ayarlar yapılmış hali benim YouTube sayfamın açıklamalarında bulunuyor. Bu arkdaşın paylaşımında gördüğüm bir fark bende patchli halde hazırlanıp sunuldu.

Ben oyunun çalıştırma rehberini hem bu forumda hem başka forumlarda hem de YouTube'ta 7 ay önce paylaşmıştım. Bu forumda bazı yerlerde video olarak da cevap vermiştim. Şöyle söylesem daha doğru olur Türkiye içerisinde bu oyun rehberini YouTube'ta ilk kez ben hazırlayıp paylaştım. Türkçe yama paylaşan kişinin forum anasayfasında da benim video rehberim bulunuyor. Klavye ve fare ile oynamak için gereken dosyalar Türkçe rehber hazırlayan arkadaşın anasayfasında mevcut hatta hazır ayarlar yapılmış hali benim YouTube sayfamın açıklamalarında bulunuyor. Bu arkdaşın paylaşımında gördüğüm bir fark bende patchli halde hazırlanıp sunuldu.
Patchli olarak yıllar öncesine ait rehberler bile var hocam. Zaten konunun farkı patch bulundurmaması ve insanlara nasıl PS4 arayüzü vs. yapılacağını anlatmaktı. Yamanın içinde dosyalar var, doğrudur. Fakat tuş modlarını arkadaş mı yaptı bilmiyorum, PS3 dosyalarından alınmadır muhtemelen.

Son düzenleme:
Patchli olarak yıllar öncesine ait rehberler bile var hocam. Zaten konunun farkı patch bulundurmaması ve insanlara nasıl PS4 arayüzü vs. yapılacağını anlatmaktı. Yamanın içinde dosyalar var, doğrudur. Fakat tuş modlarını arkadaş mı yaptı bilmiyorum, PS3 dosyalarından alınmadır muhtemelen.

Evet yıllar öncesine ait rehberler var ve normal xenia sürümü ile paylaşılmış çoğunlukla ve bundan dolayı akıcılık sorunları vardı o rehberlerde. Daha sonra xenia canary güncellemeleri ile oyun çok daha akıcı hale geldi ve yabancı insanlar tarafından video olarak sunulmuş. Bende bizim insanımız faydalansın diye Türkçe içerik olarak video paylaştım patch ile. Patch içerisinde FPS artışı sağlayacak ayarlamalar yapıyoruz (bazı şeyleri kapatıyoruz vs) işe de yarıyor. Sadece kararma sorunu var onunda çözümlerini YouTube videosunun sabitlenmiş mesajında paylaştım. Patch yokken daha verimli çalıştığını düşünüyorsun 🤔 Deneyerek görmek isterim. PS4 kumanda tuşları gibi içerikleri oyunu setup olarak paylaşan Necati arkadaşımız sunmuştu sanırım. Ben paylaşmadım bu içeriği. Klavye ve fare ile oynamak için gerekenleri tam olarak kim hazırladı bilmiyorum ama yama yapımında emeği olan arkadaş paylaştı lakin oradaki sorunda oyun içi fare akıcılığının harika olmaması.

Evet yıllar öncesine ait rehberler var ve normal xenia sürümü ile paylaşılmış çoğunlukla ve bundan dolayı akıcılık sorunları vardı o rehberlerde. Daha sonra xenia canary güncellemeleri ile oyun çok daha akıcı hale geldi ve yabancı insanlar tarafından video olarak sunulmuş. Bende bizim insanımız faydalansın diye Türkçe içerik olarak video paylaştım patch ile. Patch içerisinde FPS artışı sağlayacak ayarlamalar yapıyoruz (bazı şeyleri kapatıyoruz vs) işe de yarıyor. Sadece kararma sorunu var onunda çözümlerini YouTube videosunun sabitlenmiş mesajında paylaştım. Patch yokken daha verimli çalıştığını düşünüyorsun 🤔 Deneyerek görmek isterim. PS4 kumanda tuşları gibi içerikleri oyunu setup olarak paylaşan Necati arkadaşımız sunmuştu sanırım. Ben paylaşmadım bu içeriği.
PS4 değil aslında PS3 var ama o arkadaş yaptıysa teşekkür ederim emeğe saygısızlık etmek istemem, sonuçta yamayla çalışıyor bir şekilde inject etmişler. Düşüncem değil de konuda en altta video var. Patchli oyunda 30 FPS alıyordum, ağaçları kapatınca 48 FPS oluyordu ki sistemim iyi. Fakat patchsiz hali 2K da 60 FPS veriyor şaşırttı beni.

PS4 değil aslında PS3 var ama o arkadaş yaptıysa teşekkür ederim emeğe saygısızlık etmek istemem, sonuçta yamayla çalışıyor bir şekilde inject etmişler. Düşüncem değil de konuda en altta video var. Patchli oyunda 30 FPS alıyordum, ağaçları kapatınca 48 FPS oluyordu ki sistemim iyi. Fakat patchsiz hali 2K da 60 FPS veriyor şaşırttı beni.

Dediğim gibi kumanda tuş tanımlamalarını Necati isimli arkadaş paylaştı fakat orijinalini kim geliştirdi açıkçası emin değilim zaten bende paylaşmadığım için tuş tanımlamaları konusunda çok bir şey söyleyemem. Senin sistemle 30 FPS den çok daha fazla alman gerekirdi aslında, ben benim Ryzen 5 3600, 16 GB 3600 MHz RAM ve RX 6600 ile 55 - 80 FPS arası değerler alıyordum patchli haliyle benim yaptığım rehberle. Ben çözünürlük düşürüp daha sonra scale ayarları ile upscale ettirerek sağlıyordum bunu. Patch içerisinde ağaçları kapatmadım rehberimde, flare effecti kapatıyordum, gölgeleri de kapatmıyordum. Senin patchsiz hali de ilk fırsatta deneyimleyip farkı görmek isterim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı