Red Hat Enterprise Linux 8.4 Beta erişime açıldı

Katılım
14 Ağustos 2010
Mesajlar
79.057
Makaleler
289
Çözümler
2.268
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Profil Kapağı
1522743131

Açık kaynak çözümlerinde dünya lideri Red Hat, dünyanın öncü Linux platformunun en yeni sürümü olan Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 8.4'ün betasının erişime açıldığını duyurdu.​


Kurumsal kullanıma hazır inovasyonların sunulmasına ve dijital dönüşümü veri merkezinden sınıra ve daha da ilerisine taşımaya yardımcı olacak şekilde tasarlanan RHEL 8.4 Beta, yeni ve iyileştirilmiş mevcut özelliklerle birlikte geliyor. Açık hibrit bulut için tutarlı bir temel görevi gören RHEL, daha da iyileştiriliyor.

RHEL 8.4 Beta'da yer alan önceli iyileştirmeler ve yeni özellikler aşağıda yer alıyor:

  • Bulut ve bina içi ortamlarda iyileştirilmiş abonelik taşıma imkanıyla hibrit bulutu daha kolay, daha esnek kullanma imkanının yanı sıra geniş ölçekte hibrit bulut sitelerinde abonelik dağıtımlarına yönelik daha fazla görünürlük.
  • Red Hat Insights hizmetlerindeki tehdit istihbaratı, güvenlik uyumluluk raporlaması ve RHEL 8.4 Beta'nın kullanıldığı her yerden erişilebilen abonelik yönetimi gibi yeni özelliklerle daha kapsamlı proaktif yönetim.
  • RHEL web konsolu, Grafana paneli ve Red Hat Performance Co-Pilot sayesinde karmaşık sistem performans verilerini daha basit bir şekilde gösteren daha güçlü veri görselleştirmesi.
RHEL 8.4'e yapılan güncellemelerle daha kolay gerçek zamanlı yönetim ve görselleştirme için Application Streams ile yeni özel programlama dilleri ve geliştirme araçları, Red Hat Ansible Automation Platform ile daha kapsamlı entegrasyon ve Red Hat Performance Co-Pilot'a yapılan iyileştirmeler gibi birçok yenilik ekleniyor. RHEL 8.4 Beta'daki yeni ve iyileştirilmiş özelliklerin tamamı, sürüm notlarında yer alıyor.

CentOS Stream ve RHEL beta sürümleri


RHEL'e eklenecek yeni özellikleri incelemek için CentOS Stream'e ilgi gösterenlerin sayısı artıyor, ancak RHEL betalarının CentOS Stream ile aynı olmadığına dikkat etmek gerekiyor. CentOS, yeni RHEL geliştirmelerinin sürekli olarak sunulmasını sağlıyor ancak RHEL'in bir beta sürümü, CentOS Stream'in o anki halidir. Ardından, üretim önizlemelerine hazır hale getirmek için geliştiriliyor ve test ediliyor.

Herkes CentOS Stream'i istediği zaman görüntüleyebiliyor ve katkıda bulunuyor. Abonelik sahipleri de Red Hat Customer Portal üzerinden en yeni RHEM beta sürümüne ulaşabiliyor. Bireysel geliştirici, Red Hat Developer Program'a katılarak abonelik sahibi olabiliyor.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı