Custom ROM Redmi 6 Pro nasıl Custom ROM yüklenir?

Rauxer

Kilopat
Merhaba. Evde ikinci telefon olarak kullandığım boşta duran cihazım var. Xiaomi A2 Lite veya diğer adıyla Redmi 6 Pro. Note 6 değil. 🙃 Şimdi benim yapmak istediğim bu telefona yeni ROM yüklemek. Çünkü cihaz artık arayüzde gezinirken dahi yavaş geliyor. Custom ROM ve batarya değişikliği ile telefonu ilk gün ki performansına döndürmek istiyorum. Cihaz 2018'de piyasaya çıktı ve o zamandan beri elimde. Yakında 5 yaşına girecek. Telefona yüklemek istediğim ROM en başta sorunsuz olmalı. Yani kamera açılmıyor veya Bluetooth'a bağlanmıyor gibi durumlarla karşı karşıya kalmak istemiyorum. İkinci sırada ise tabii ki performans ve batarya ömrü geliyor. Cihazın özellikleri aşağıda:

Burada size lazım olabilecek bazı özellikleri de yazayım:
Qualcomm Snapdragon 625 MSM8953 8X 2.0 GHz ARM Cortex-A53
Adreno 506 14nm.
Android 10 (Q) ve saf Android arayüzü.
32 GB depolama, 3 GB RAM ve 4000MAH batarya.

Telefonda güvenlik problemi açısından endişem yok çünkü bankacılık uygulamalarım diğer telefonda. Bu telefonu Instagram'da gezinmek, video izlemek ve ara sıra oyun oynamak için kullanıyorum. Sizlerden sorunsuz, performanslı ve arayüzü sade ama şık bir ROM istiyorum. ROM'u nasıl yükleyeceğimi bilmiyorum. İnternette araştırdım ve XDA forum, TWRP, bootloader, brick, wipe gibi birçok terimle karşı karşıya kaldım. Bu yüzden de konuyu buraya, adım adım nasıl yükleyeceğimi öğrenmek için açtım. Bilgisayar, flash bellek ve Micro SD karta sahibim. Galiba ROM yüklemek için bunlara sahip olmak gerekiyormuş. Yorumlarınızı bekliyorum.

Forumdaki diğer konulardan yola çıkarak bu konu hakkında bilgi sahibi olduğunu düşündüğüm @Umut Nas

Son düzenleyen: Moderatör:
@105993 Öneriniz için teşekkürler. Sizden sonra biraz daha araştırma yaptım ve size genel olarak birkaç sorum olacak:
1-) Pixel Experience, Evolution X, Ressurection Remix, Lineageos, Syberios ROM'larından hangisini önerirsiniz?
2-) Pixel Experience için konuşmak gerekirse; 13 Plus mı kurmalıyım? Performans açısından stock ROM'umdan bir farkı var mıdır? Kurduğum zaman Play Store ve Gapss içerisinde kurulu geliyor mu? Ayrıca ROM'un içinde stock ROM'daki gibi gereksiz sistem uygulamaları (bloatware) var mı? Son olarakta Gcam sıkça adı geçen kamera uygulaması. O da içinde geliyor mu? Kullanmalı mıyım? Farklı farklı sürümleri de var bu yüzden bende biraz da kafa karışıklığı yarattı.
3-) TWRP mi Orangefox mu önerirsiniz? TWRP daha çok biliniyor ancak sorun yaşayanların sayısı da fazla. Orangefox'ta ise böyle bir şeye denk gelmedim.
4-) Yeni ROM'un kurulumunu yaparken eski ROM'umu, bilgilerimi, sistemin yedeğini ne zaman nasıl yedeklemem gerekiyor? SD karta yedeklemem gerekiyor galiba ama nasıl yapacağım?
5-) Bu işlemler için roota gerek var mı? Gerek olmasa bile yapmalı mıyım?
6-) Son olarakta kuracağım ROM'u destekleyen ve performans odaklı custom kernel önerir misiniz?

1. Dediğin ROM'ların telefon için desteği var mı? LineageOS yok mesela.
  2. 13 Plus kurup deneyebilirsin.
  3. Pixel Experience'da Gapps yüklü geliyor senin kurmana gerek yok, bloatware de yok.
  4. Pixel Experience için kendi recoverysi var onu kullanmanı tavsiye ederim daha kolay.
  5. SIM ve fotoğrafları bilgisayara yedekleyebilirsin.
  6. Roota gerek yok.
  7. Custom kernel ve Gcam için cihazın Telegram sayfası varsa oraya bakabilirsin kullanıcılar pek çok paylaşım yapıyor.

Tekrardan merhaba. 😃
Pixel Experience 13 Plus kurmak istemedim çünkü her ne kadar saf android olsa da Android 13'ün performansı ve akıcılığı düşüreceğini düşündüm. Bu yüzden cihazım hakkında (Mİ A2 LİTE veya kod adıyla Daisy) XDA forumundaki tüm Rom'ları araştırdım ve sonuç olarak SyberiaOs v4.9 Android 11 (final) sürümünü ve Sleepy Kernel 4.9'u kurmaya karar verdim. Bunları kurduktan sonra cihazda ömürlük duracaklar.

Linkler aşağıda:

Şu anda telefonumda geliştirici seçenekleri açık, OEM kilit açma ve USB hata ayıklama açık ancak Bootloop kilidi kaldırmadım. Rom'un kurulumunu tam olarak öğrendiğimde hepsini aynı zaman içerisinde sırayla kurmak istiyorum. Şimdi öğrendiklerime gelirsek, cihazımın MİUİ arayüzlü diğer Xiaomi telefonlara göre kilidinin daha kolay açılacağını öğrendim. Diğer modellerde olduğu gibi bekleme süresi, Mİ hesabı açma, Mİ uygulamasını kullanarak kilit kaldırmaya gerek olmadan ''Minimal ADB and Fastboot'' ile kolayca kaldırılabiliyormuş. Bu açıdan güzel olsa da işler Rom kurmaya gelince değişiyor çünkü diğer telefonlardan farklı olarak Mi A serilerinde TWRP kısmında Slot A/B şeklinde kurulum aşamasında dikkat ve ince bir fark ile farklı bir şekilde kurulum yapılıyormuş. Rom kurarken hata alan ve telefonları brick olan çoğu kişinin bu detayı atladığını düşünüyorum. Bununla da ilgili 2 tane rehber buldum:

Şimdi sonuca gelirsek; daha önce Rom, Root, TWRP yükleme gibi işlerle uğraşmadığım için kurulum aşaması ile ilgili bir bilgim yok ve yukarıda anlatılanları anlamadım. Yine aynı nedenden dolayı bilgisayarımda bu işler için gerekli dosya ve driver'ların da olmadığını düşünüyorum. Bu nedenle sizlerden ricam ve arzum, bana aşama aşama bootloop kilidini kaldırmadan Rom'un kurulumuna kadar olan aşamaların tümünde yardımcı olmanız. 🙂 Biliyorum biraz fazla şey istiyorum ancak Daisy modeli ile ilgili istisnalar, farklar olduğu için ve kaynak azlığı yüzünden mazur görün lütfen.

@105993 @364809

Bootloader unlock işlemi için mi hesabı gerekmiyor, doğrudur. Tek yapman gereken Fastboot moduna girip fastboot oem unlock komutunu yazıp cihaza göndermeniz.

TWRP aşaması aslında bilindik yöntem ile aynı. A/b olduğu için senin cihazda recovery bölümü bulunmuyor. Dolayısıyla fastboot boot twrp.img komutu ile TWRP boot edip gerekli ZIP'leri oradan kurabilirsin.

Üstün körü anlatım ile bu şekilde oluyor. Daha önce Mi A2 Lite kullanmıştım, Android 13 güzel çalışıyordu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı