Custom ROM Redmi 8A için en hafif ve en sade ROM önerisi

Makaleler
5
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar LineageOS 20.0, crDroid, PixelExperience, MIUI 10, 11, 12 hepsini denedim ancak hepsi kasıyor. Bana saf Android gibi çok sade bir şey lazım çünkü hem hafif olması lazım hem de gözümü yormayıp kolay kullanımlı olması lazım. Saf Android 7 gibi bir şey, şimdiden teşekkürler.

Telefon: Redmi 8A (olivelite)
Özellikleri: 2 GB RAM, Qualcomm Snapdragon 439 (sdm439) 2.0 GHz, 32 GB depolama.

@Umut Nas @ @105993

LineageOS hafiftir, kendim kullanıyorum.
Hocam telefona göre kasıyor, 1,9 GB RAM kullanıyor telefonda. Üstelik gözümü yoracak kadar şatafatlı bir sistem. (20.0 sürümü için geçerli, eski sürümlerde boot stuck yaşıyorum)

Yüklediğiniz uygulamalardan dolayı kastırıyor olabilir misiniz?
Hocam çok ağır şeyler değil, Whatsapp, İnstagram ve küçük HTML spor uygulamaları.

Hocam telefona göre kasıyor, 1,9 GB RAM kullanıyor telefonda. Üstelik gözümü yoracak kadar şatafatlı bir sistem. (20.0 sürümü için geçerli, eski sürümlerde boot stuck yaşıyorum)

Hocam çok ağır şeyler değil, Whatsapp, İnstagram ve küçük HTML spor uygulamaları.
2GB telefonların sonu geliyor yavaştan, sosyal medya uygulamaları arkaplanda çok fazla işlem yapıyor ve telefonun ana menüsünde bile takılmalara yol açıyor. Tavsiyem vaktinizi ve emeğinizi o telefon üzerinde harcamamanız, 2. el olarak satıp daha orta segment bir telefon almanız yararınıza olur. Daha önce çok uğraştım oradan biliyorum.

2GB telefonların sonu geliyor yavaştan, sosyal medya uygulamaları arkaplanda çok fazla işlem yapıyor ve telefonun ana menüsünde bile takılmalara yol açıyor. Tavsiyem vaktinizi ve emeğinizi o telefon üzerinde harcamamanız, 2. el olarak satıp daha orta segment bir telefon almanız yararınıza olur. Daha önce çok uğraştım oradan biliyorum.
Peki hocam önerdiğiniz bir ROM var mı hafif ve göz yormayan?

Peki hocam önerdiğiniz bir ROM var mı hafif ve göz yormayan?

ArrowOS'e bakabilirsin LineageOS sonrası en hızlılardandır kendisi. İstersen bir de XDA forumlarda telefonuna özel bir dağıtım yapılmış diye bak. Ama onun dışında maalesef başka onerebileceğim bir şey yok. Diğerleri çok hatalı ve yavaş. Malum MTK da sgn da kaynak gizliliğini sevdiği için. Ortaya LineageOS ve crDroid alternatifleri pek çıkmıyor.

ArrowOS'e bakabilirsin LineageOS sonrası en hızlılardandır kendisi. İstersen bir de XDA forumlarda telefonuna özel bir dağıtım yapılmış diye bak. Ama onun dışında maalesef başka onerebileceğim bir şey yok. Diğerleri çok hatalı ve yavaş. Malum MTK da sgn da kaynak gizliliğini sevdiği için. Ortaya LineageOS ve crDroid alternatifleri pek çıkmıyor.
Hocam sorun ArrowOS veya crDroid gibi sistemlerin çok karışık gelmesi, eskiden Galaxy Grand serisinden bir telefonla kullandığım LineageOS gibi birşey arıyorum ancak yok.

Ama hız için uygulamaların Lite ve açık kaynak alternatiflerini. Kök yani root da çalışan reklam engelleyicileri ya da host dosyasını değistirerek reklam engellemeyi deneyebilirsiniz. Bunlara ek olarak Google servislerinden kurtulmayı da deneyebilirsiniz.

Hocam sorun ArrowOS veya crDroid gibi sistemlerin çok karışık gelmesi, eskiden Galaxy Grand serisinden bir telefonla kullandığım LineageOS gibi bir şey arıyorum ancak yok.

Sanırım Grand Prime.

Android sürümlerinde geriye giderek de bir deneyin derim. 18-17 vs.

Ama hız için uygulamaların Lite ve açık kaynak alternatiflerini. Kök yani root da çalışan reklam engelleyicileri ya da host dosyasını değistirerek reklam engellemeyi deneyebilirsiniz. Bunlara ek olarak Google servislerinden kurtulmayı da deneyebilirsiniz.

Sanırım Grand Prime.

Android sürümlerinde geriye giderek de bir deneyin derim. 18-16-17 l vs.
Hocam cihazım için birçok Android eski sistemler desteklenmiyor denediğim. Hatta bugün @105993 hocamla LineageOS 17.1 için uğraştık (En düşük sürümü) ancak o da boot stuck oldu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı