Redmi Note 10 (64/4) vs Galaxy A32 (128/6)

Birincisi fazla para vermedim. Ben Android geliştiricisiyim. Kaçak aldım IMEI sorunlarını hallettim. Yazılım olarak her firmanın telefonlarında buglar var. Hatta yazdığım bir uygulamada Xiaomi cihazları için farklı konfigurasyonlar uygulamaya koydum ama bunlar kullanıcı için çok sorun oluşturacağını düşünmüyorum. Kendi çevrenizde pişman olduklarını söylüyorsunuz. Örneğin neden tam olarak pişman oldular? Ayrıca e ticaret platformlarında kaçak telefonların IMEI işlerini halledip satanlar var. Dediğiniz kişiler onlara da denk gelmiş olabilirler.
Arkadaşın dediği iki telefonu karşılaştırdım Redmi Note 10 48MP, Samsung'un 64MP. Kamera konusunda belki Samsung iyi olabilir ama performans konusunda Qualcomm Snapdragon'un MediaTek Heliodan daha iyi olduğunu düşünüyorum. Note 10 33W hızlı şarj desteği sunuyor, Samsung A32 ise 15W sunuyor. Samsung 6 GB RAM sunarken, Note 10 4 GB RAM sunuyor. Bazıları buna takacaktır ama yaygın görüş olan "kullanılmayan RAM israf edimiş RAM'dır. " sözüne inanıyorum. 4 GB rama sahip olan kendi telefonumda 3GB RAM'in kullanıldığını bile hiç görmedim. Ya da bir tanesi 64 GB bir tanesi 128 GB diyeceksiniz bu da gereksiz. Uygulamalarla, fotoğraflarla ve kısa videolarla 50 60 GB bitmez. Ben olsam performanstan yana şansımı kullanırdım ve Redmi alırdım.

Hepsi orijinal aldılar kaçak falan değil ve neredeyse her şeyinden şikayetçiler.
POCO X3 NFC alan kuzenim elimdeki Realme 5I ye imreniyor o seviye pişman oldu.
Ayrıca cidden katılıyorum moderatörün dediğine okudukça sizin yerinize utanıyor insan.

Siz nasıl bir MIUI deneyimi yaşadınız bilmiyorum ama bana Samsung'un arayüzünden daha iyi görünüyor.

Görüntü her şey mi gerçekten :D

Stabilite, özellik ve hafiflik konusunda One UI çok daha iyi.

Ayrıca MIUI kullanmama gerek yok internette şikayetçi olan bir ton kullanıcı var.

Bazıları buna takacaktır ama yaygın görüş olan "kullanılmayan RAM israf edilmiş RAM'dır. " sözüne inanıyorum.
Bir marka amaçsızca nasıl savunulur canlı canlı örneğisin. Yazık cidden marka fanboyluğu neler yapıyor insana. Bu yoruma diyecek bir şey bulamıyorum artık.

Ya da bir tanesi 64 GB bir tanesi 128 GB diyeceksiniz bu da gereksiz. Uygulamalarla, fotoğraflarla ve kısa videolarla 50 60 GB bitmez.
Yine üstteki yorumun bir benzeri.

Ne RAM fazlalığı, ne de dahili depolama fazlalığı gereksiz değildir. Burada gereksiz olan tek bir şey var o da markayı savunacaksın diye şekilden şekile girmendir. Bu nasıl bir mantık ya telefonun artı kısımlarına o gereksiz, bu gereksiz. OIS'te gereksiz, 90 Hz de gereksiz, daha iyi koruma camı da gereksiz, kamera gereksiz, daha fazla parlaklık bu da gereksiz. Aynen hepsi gereksiz. Yeter ki Xiaomi telefon olsun.

CPU gücü olarak açıkça Note 10 daha iyi. GPU tarafında ise benzerler, hatta ufak farkla A32 daha iyi.

Siz nasıl bir MIUI deneyimi yaşadınız bilmiyorum ama bana Samsung'un arayüzünden daha iyi görünüyor.
Xiaomi CEO'suna bile bu soruyu sorsan vereceği cevap Samsung olur.

Markalar size para mı veriyor ne yapıyor. Biraz tarafsız olun ya. Aldığınız cihazı her markadan üstün tutmayın. Ben kendim de Xiaomi kullanıcısıyım telefonumdan memnunum. Ben çıkıp göz göre Xiaomi en iyisi demiyorum.

Bir marka amaçsızca nasıl savunulur canlı canlı örneğisin. Yazık cidden marka fanboyluğu neler yapıyor insana. Bu yoruma diyecek bir şey bulamıyorum artık.

Ne RAM fazlalığı, ne de dahili depolama fazlalığı gereksiz değildir. Burada gereksiz olan tek bir şey var o da markayı savunacaksın diye şekilden şekile girmendir. Bu nasıl bir mantık ya telefonun artı kısımlarına o gereksiz, bu gereksiz. OIS'te gereksiz, 90 Hz de gereksiz, daha iyi koruma camı da gereksiz, kamera gereksiz, daha fazla parlaklık bu da gereksiz. Aynen hepsi gereksiz. Yeter ki Xiaomi telefon olsun.

CPU gücü olarak açıkça Note 10 daha iyi. GPU tarafında ise benzerler, hatta ufak farkla A32 daha iyi.

Xiaomi Ceo'suna bile bu soruyu sorsan vereceği cevap Samsung olur.

Markalar size para mı veriyor ne yapıyor. Biraz tarafsız olun ya. Aldığınız cihazı her markadan üstün tutmayın. Ben kendim de Xiaomi kullanıcısıyım telefonumdan memnunum. Ben çıkıp göz göre Xiaomi en iyisi demiyorum.

Ben en iyisidir demedim. Yazılım tarafına baktığımda her şey gayet yerinde ve adamlar gayet makul bir fiyata satıyorlar. Diğer taraftan Samsung da böyle göz alıcı bir marka değil. Benim gözümde ikisi de aynı yerdeler.

Arkadaş sizi yanlış yönlendirmesin diye kavga ettik gibi bir şey oldu 😅.

Xiaomi CEO'suna bile bu soruyu sorsan vereceği cevap Samsung olur.

Sizler anladığım kadarıyla kesinlikle Samsung A32 öneriyorsunuz hem UI hem donanımsal acıdan değil mi? Telefon uzun vaadede sıkıntı çıkarır mı? MIUI 13 geliyor ve depolama alanının bir kısmını RAM olarak kullanabilcez yine de UI mı tercih etmeliyim?

Şikayet var sitesinde A32 yorumlarına baktığımda yorumların neredeyse hepsi yeni gelen güncellemenin telefonu bitirdiğini yepyeni alınan telefonların donup kastığını söylüyorlar sizce bu sorunlar hallolur mu?

Bir de Note 10 işlemcisi A32 işlemcisinden ne kadar daha iyi?

Başka bir postta bir arkadaş Note 10 alıp pixel Experience kurmayı tavsiye etmiş pixel exp. Nedir bilmiyorum bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Vallahi şunları da cevaplarsınız çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sizler anladığım kadarıyla kesinlikle Samsung A32 öneriyorsunuz hem UI hem donanımsal acıdan değil mi? Telefon uzun vaadede sıkıntı çıkarır mı? MIUI 13 geliyor ve depolama alanının bir kısmını RAM olarak kullanabilcez yine de UI mı tercih etmeliyim?

Şikayet var sitesinde A32 yorumlarına baktığımda yorumların neredeyse hepsi yeni gelen güncellemenin telefonu bitirdiğini yepyeni alınan telefonların donup kastığını söylüyorlar sizce bu sorunlar hallolur mu?

Bir de Note 10 işlemcisi A32 işlemcisinden ne kadar daha iyi?

Başka bir postta bir arkadaş Note 10 alıp pixel Experience kurmayı tavsiye etmiş pixel exp. Nedir bilmiyorum bunun hakkında ne düşünüyorsunuz?

Vallahi şunları da cevaplarsınız çok sevinirim.

Hocam uzun yıllar kullanacaksanız Realme 7 alabilirsiniz.
Hem konu hem kafanız rahat olur 🙂

Xiaomi Ceo'suna bile bu soruyu sorsan vereceği cevap Samsung olur.

SA bende almak istiyorum sizce alayım mı? A32'yi hep kasma falan yazıyorlar yorumlarda.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı