Redmi Note 10S birkaç damla sıvı teması sonrası dokunmatik arızalandı

aahmemtmtet1929

Attopat
Katılım
7 Nisan 2024
Mesajlar
68
Note 10S cihazına bugün 1-2 damla su geldi telefonun sağ üst köşesine ve telefon dokunmatiği bildiğin kendi kendine bir şeylere basıyor yapıyor. Dokunduğum yere girmiyor pirinç içine koydum bekliyorum ne yapmalıyım garantisi var ama zahmetli bir iş.
 
Hocam, su teması sonrası dokunmatik arızalandıysa cihazı pirincin içinde bekletmek iyi bir adım. Ancak, en kısa sürede yetkili servise götürmen iyi olur. Garantiyi kullanmak zahmetli olabilir ama en güvenli yol o.
 
Birkaç damla neresine damladı? Dokunmatik birkaç damla ile sapıtmaz normalde, içinde damla kalmıştır belki, birkaç saat güneşte kurusun.
 
Sağ kısmına sağ üst ve sağ tarafa içine kaçmış olabilir kaçsa bile en fazla 2-3 damla.

Kaçmaz öyle içine, içine kaçması için şarj, kulaklık girişi veya hoparlör, mikrofon deliğine girmesi gerek. Ekranın köşesine damlamayla su girmez içine.
 
Telefonun sağ üst köşesine 2-3 damla su gelmişse dokunmatik arızası olabilir. Pirinçte bekletmen iyi ama sorun devam ederse yetkili servise başvur, garanti varsa değerlendirmeyi unutma.
 
Dostum dediğim gibi telefonu pirinçte bekletip kurutmayı dene, ama düzelmezse garantiyi kullanmak için servise uğra. Açıklayıcı olmuştur umarım yazdıklarım dostum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı