İnceleme Redmi Note 14

Merhaba!

Teknik Özellikleri:

Ekran: 6.67″ FHD+ AMOLED, 120 Hz yenileme hızı, göz dostu mod, Gorilla Glass 5 ile korunuyor

İşlemci & RAM: MediaTek Helio G99‑Ultra (6 nm), sekiz çekirdekli, 2.2 GHz hız; tipik yapılandırma: 6/8 GB RAM + 128/256 GB depolama (Fiyat farkı çok abartı oluyor 😞)

Kamera: Arkada 108 MP AI ana kamera (yanında makro + derinlik sensörleri), önde 20 MP selfie kamerası

Pil & Şarj: 5500 mAh pil, 33W hızlı şarj desteği (adaptör kutuda olmayabilir)

Ses & Diğer: Stereo hoparlörler, Dolby Atmos, 3.5 mm kulaklık girişi, IR blaster, NFC; ekran içi parmak izi okuyucu

Redmi Note 14’ü oyun ve video izlemek için kullandım, 120Hz ekran akıcılığı özellikle Call of Duty ve Hay Day’de fark yaratıyor. Tabii ki ben pili yemesin diye 90Hz'de kullanıyorum. COD'da grafik ayarlarını orta seviyede tuttuğumda oyunlar akıcı, uzun süre kullanımda hafif ısınma oluyor ama rahatsız etmiyor. Günlük işler ve sosyal medya için de gayet yeterli bir performans veriyor.

108MP kamerası var. Kamera gündüz çok iyi fotoğraf çekiyor, renkler canlı ve detaylar bu fiyata çok iyi. Ancak gece çekimleri biraz soluk ve yapay renklerle çekiyor, bundan puan kırdım. Video çekimleri sosyal medya için yeterli, ama biraz zayıf kalıyor.

Redmi Note 14 sade ama hoş bir tasarıma sahip bence. İnce çerçeveler, sevimli kavisli hatlar ve biraz parlak plastik arka kısım var. Telefon elde hafif kayganda rahat hissediyorsun ve tuşlar (ses ve güç) yeterince tok basıyor, aşırı ince değil. Üstte infra‑blaster, altta da 3,5 mm kulaklık girişi var — kablolu kulaklık sevenleri mutlu eder. Arka yüze parmak izi izi bırakmıyor ama çerçeveler biraz toz tutabiliyor.

Ses tarafında ise stereo hoparlör sistemi var. Akıllı telefonun üstünden ve altından çift çıkış veriyor, Dolby Atmos içeriyor. Çift hoparlörlü olması çok iyi.

HyperOS, genel olarak hoş ve güzel, kullanıcıya kolaylık sağlıyor. Ama iOS'a çok benziyor.

Ekran AMOLED, parlak ve renkler canlı; film ve dizi izlerken oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. 5500 mAh batarya normal kullanımda bir günü rahat çıkarıyor, yoğun oyun ve video kullanımında ise öğleden sonra tekrar şarja takmak gerekiyor. Kutudaki 33W şarj adaptörü bizi kurtarıyor.

Puanım: 8,5/10, F/P ürünü.

images (3) (8).jpeg

Son düzenleme:
Xiaomi'nin kendi uygulamalarında bazen yoğun bir şekilde çıktı ama "Reklamları devre dışı bırak" özelliğiyle kapattım, şuan gayet memnunum.
Devre dışı bıraktıktan sonra 1 tane bile reklam çıkmıyor mu? Sormamın nedeni, A06 kullanıyorum ve yükseltme düşünüyorum. A16 ve Redmi Note 14 arasında kararsız kaldım.
5500 mAh batarya ve çift hoparlör beni cezbediyor ancak reklam konusunda çok hassasım.

Devre dışı bıraktıktan sonra 1 tane bile reklam çıkmıyor mu? Sormamın nedeni, A06 kullanıyorum ve yükseltme düşünüyorum. A16 ve Redmi Note 14 arasında kararsız kaldım.
5500 mAh batarya ve çift hoparlör beni cezbediyor ancak reklam konusunda çok hassasım.
Neredeyse hayır, yani milyonda bir gibi düşün. Ben de senin gibi orta da kalmıştım. Ama oyun ve kamera kısmında Note 14, yazılım ve UI konusunda Samsung.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı