İnceleme Xiaomi Redmi Note 8 incelemesi

Bugün size yılların efsanesi olan Redmi Note 8'den bahsedeceğim. Bu telefonu uzun süre kullandım bakalım ne sonuçlar vermiş,
Ekran
Öncelikle telefon FHD+ yani 2340/1080p sunuyor. Gayet kaliteli ve ekranda piksek saymıyorsunuz.
Ekran maalesef LCD'dir. Redmi Note 10 Pro'dan itibaren başladığı için ara sıra ekran ghostlinge maruz kalıyor. Yani mesela bir şey mi açtınız, sabit kalırsanız o ekranda 40 dakikaya kalmaz iz görüyorsunuz ister arayüzde ister video izlerken. Yaklaşık 30 dk suruyor geçmesi. Ve ekranın dayanıklı olduğunu da düşünüyorum. Çok kez düşürmeme rağmen hala dayandı :D
Batarya
batarya 4000 mAh. Anlatmaya gerek yok. Absolute cinema, o yılda 4000 mAh iyiymiş gerçekten. Ayrıca EU ROM kurmanızı öneririm. Globalda daha çok şarj yiyor.
Kablosuz şarj desteklemiyor ki bu çok normal :D şu an 12 Pro 5G de bile yok çünkü. Neyse konumuza dönecek olursak batarya 18 watt hızlı şarj desteği var 1 saat doldursanız batarya yeniyse 14 saat götürüyor (günlük kullanımda) PUBG ortalama 4-5 saat götürüyor.

İşlemci
gelelim en sevdiğim kısmına. Burada Snapdragon 665 işlemci karşımıza çıkıyor. 2.01 GHz olmasına karşın o 4 GB fiziksel 1 GB sanal RAM'le destekleniyor. İşlemci o yıla göre gayet iyi. Ama PUBG'de yaptığım testlerde sabit 45 açıyor. GFX tool açmanızı şiddetle öneririm (ama ban yedirtebiliyor) ama olur ki açarsanız 60 FPS garantiliyor. İşlemci açabilecek güce sahip. Ama yazılım desteklemiyor ne yazık ki. Ayrıca GFX tooldan 60 FPS açarsanız yaklaşık 3-4 saat boyunca sabit 60 oynayabilirsiniz. 4. saatin ortalarına doğru sabit 60 olmuyor çünkü aşırı ısınmadan dolayı. Kaliteli bir soğutucu sabit 60 FPS açmanıza yardımcı olabilir. Ama bataryanız hızlı tükenecektir GFX tool ile. Günlük kullanımda sorunsuz açıyor uygulamaları.f/p işlemci denilebilir. Ayrıca orta seviye oyunlarda bir yandan oynayıp bir yandan uygulama çalıştırabiliyorsunuz.(örneğin müzik ve Instagram gibi uygulamalar.)
Depolama
64 GB yeterli değil. Sadece bunu diyebilirim. Bu şartlarda minimum 128 GB'lık versiyon bir telefon alın.
Yazılım
Yazılım genel oranda değer verilmemiş harcanmış kapasite.

Kamera
Bunu kısa kesiyorum, buraya sığmaz. Daha sonra detaylı anlatacağım. Bu partlık bu kadar olsun :D

Ben de Redmi Note 8 var. Yıllarca kullandım. Ama artık evde boş duruyordu. Bir iki hafta önce de LineageOS kurup kardeşime verdim. O da hala kullanıyor. (Sadece oyun oynamak ve Youtube için.)

Son düzenleme:
Elinize sağlık hocam güzel bir inceleme olmuş. Bende evdeki Redmi Note 5 Plus ile bir challenge yapacağım yazın eve gittiğimde :D Custom ROM ile bakalım ne kadar kullanılabilir kalacak telefon.

Elinize sağlık hocam güzel bir inceleme olmuş. Bende evdeki Redmi Note 5 Plus ile bir challenge yapacağım yazın eve gittiğimde :D Custom ROM ile bakalım ne kadar kullanılabilir kalacak telefon.

Geldiği zaman etiketleyin hocam ayrıca tüm övgüler için teşekkürler.:D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı