- Makaleler
- 4
Bazı kişiler işlemcinin 1-2 yıl sonra aynı performansta olmayacağını söylüyor. Ne kadar doğru bu?
Herkes sürekli 1-2 yıl sonra performans düşer diyip duruyor e haliyle benimde kafama takıldı, batarya dışında bir etken yok mu yani?İşlemcilerin içinde yer alan yarı iletken malzemeler gofret değildir, haliyle bayatlayıp hız düşmesine neden olmaz. Dolayısıyla performansta etkilenmezLG G2 aldığımda aynısını duymuştum, 3 yıl sorunsuz kullanmıştım.
Tek performans düşüklüğü yaşama nedeniniz var, oda bataryadır. Eğer batarya performansı düşerse otomatik olarak anlık çekilen akım değeri düşeceği için performansınızda düşer.
Çözümü bataryanın değişimi olur. Bu konunun işlemciyle alakası yok ama not olarak düşmek istedim![]()
Herkes sürekli 1-2 yıl sonra performans düşer diyip duruyor bunun dışında etken yok mu? Ben normal sıradan bir kullanıcıyım bu arada.İşlemci çıkalı daha 1-2 yıl olmadı ki deneyimleyip görelim
İşlemci performansını en çok düşüren şey batarya sağlığı, batarya bakımı iyi yapılırsa uzun süre aynı performansta götürür.
Arka planda bir uygulama sömürü yapmadıkça elbette olmayacak.Herkes sürekli 1-2 yıl sonra performans düşer diyip duruyor e haliyle benimde kafama takıldı, batarya dışında bir etken yok mu yani?
3-4 senede hangi işlemcili telefon alırsam alayım yavaşlama olur mu? Yoksa Mediatek işlemcilerde daha mı fazla olur diğerlerine göre?3-4 yıl olsa yazılım ve güncelleme desteği biteceğinden belki derim de 1-2 yıl öyle bir şey donanımsal arıza dışında olağan değil.
Oyunlara yetmemezlik sıkıntı değil performansını korusa yeter. 3-4 sene sonra İnstagram whatsapp vs. gibi temel şeylere rahatlıkla yetse bana yeter. Çok üsteleyerek soruyorum kusura bakma ama şu an kesin olarak emin yazıyorsun değil mi? Hiçbir şekilde pil'den ve yazılım/güncelleme desteğinin bitmesinden kaynaklı olmayan etkenlerden işlemcinin performansı düşmez yani? Yakın zamanda alacağım almışken pişman olmayacağım bir cihaz almak istiyorum.İşlemcide yavaşlama olmaz aynı çalışır ama 3-4 sene sonraki oyunlar için yetmeyebilir.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.