Çözüldü Redmi Note 8 sürüm düşürme

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tarikk78

Hectopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Öncelikle selamlar. İnternette araştırırken şöyle bir videoya denk geldim:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Videoda yaptığı şekil yapayım dedim ancak ROM'u nereden yükleyeceğim onu bulamadım yardımcı olabilir misiniz?

Ekleme: Şimdi video açıklamasında mifirm.net diye bir siteden indirildiğini buldum ve istediğim sürümde var indirmeli miyim, güvenilir midir?

Son düzenleme:
Çözüm
Cihaz yurt dışı değil, garanti bitimine 1 ay kaldı, ota üzerinden değil de başka bir yerden düşürme imkanım var mı? Ayrıca neden ota üzerinden yapmamam gerektiğini bilmiyorum bilgilendirirseniz sevinirim :)
Ota üzerinden tavsiye etmememin sebebi, telefonun kök dosyalarında bulunan EFS,MODEM,FSG yani İMEİ, WİFİ, Mac Adress gibi önemli elementleri rom değiştirme esnasında yakabilirsiniz. Ayrıca evet, OTA'dan farklı bir platformda yani ''Mİ FLASH'' ile fastboot rom kurabilirsiniz. Fakat 1 ay sonra yapmanızı öneririm çünkü bu işlemleri yapmak için ''Bootloader'' kilidi yani kabaca yazılım yükleme kilidinin açılması gerekir. Dediğim gibi bunları yaparak telefonu garanti kapsamı dışında bırakırız. Galiba amacınız google telefon ve mesajlaşma uygulamasından mi telefon ve mesajlaşma uygulamalarına geçmek. Ben de bu sıkıntıları zamanında çok çekmiştim, çözümü ''EU'' Rom'a geçmek ile buldum. Gerçekten harika bir rom, araştırmanızı şiddetle tavsiye ediyorum... Sormak istediğiniz başka bir soru 😁
Teşekkürler ilginiz için;
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
attığım saniyede yaptığı işlemle Google telefon ve mesajlaşma uygulamaları yerine Mi'nin kendi uygulamalarına geçiş yapıyor bu şekil yapılabilir mi bu kadar kolay mı?

Redmi ve TR ROM için Google Mesajlaşma ve Arama kullanılıyor. ROM değişiminde Mi Telefon vs. geliyor bence telefonun kendi arama uygulaması en iyisi. Google çöp o konuda.

attığım saniyede yaptığı işlemle Google telefon ve mesajlaşma uygulamaları yerine Mi'nin kendi uygulamalarına geçiş yapıyor bu şekil yapılabilir mi bu kadar kolay mı?

Evet kolay ama şunu unutmayın herhangi bir yanlış telefonun romunu kurduğunuzda geri dönüşünün olmayacağını unutmayın. Evet bir şekilde yolu var ama bunu sadece MİUİ yetkili hesap sahipleri yapabilir. Ve bu işlemin ücreti çok fazla. Bu yüzden her şeyden önce ''Bootloader'' kilidinin açık olmasında dikkat edin. Nasıl açılır :

Evet kolay ama şunu unutmayın herhangi bir yanlış telefonun ROM'unu kurduğunuzda geri dönüşünün olmayacağını unutmayın. Evet bir şekilde yolu var ama bunu sadece MIUI yetkili hesap sahipleri yapabilir. Ve bu işlemin ücreti çok fazla. Bu yüzden her şeyden önce "Bootloader" kilidinin açık olmasında dikkat edin. Nasıl açılır:

Peki son bir şey soracağım telefonu sıfırlarsam sürümü düşer mi yani ilk alındığı sürüme döner mi?

Yardım ettiğim son konu bari bu olsun. Bootlader kilidi açıksa bu programı kullanın geçin.

Videodaki kişi, OTA dosyasının ismini değiştirerek Endonezya ROM'unu yüklüyor. Bu yöntem kesin olarak çalışmayabilir, sürüm düşürmelerde de işe yaramaz. Nihai yöntem Mi Flash Tool kullanarak ROM kurmaktır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı