Çözüldü Redmi Note 9 hiçbir şekilde tepki vermiyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Demir Külçesi

Hectopat
Öncelkile selam, konuyu hiç bölmeden dümdüz bir şekilde size aktarmak istiyorum.
Şahsen Custom ROM veya stock ROM'larla uğraşmayı seven birisi değilim fakat MIUI çok ağır olduğu için eeu stock ROM deneyeyim dedim ve ROM'u indirdim.
Telefonum Redmi Note 9 olduğu için hemen Bootloader kilidini açtım.
Mi Flash tool ile ROM'u yuklemeye başladım. Fakat hiç başlamadan hata verdi ve telefon bootloopa girdi.
O an endişelenmeye başladım fakat recovery menüsüne ve Fast boota girebiliyordum.
Normal Türkiye ROM'u yuklemeye karar verdim ve 5 dk falan gectikten sonra yine hata verdi.
Verdiği hata checkpoint hatasıydı ve herkeste bu sorundan sonra telefon sorunsuz açılmış fakat bende telefon yok oldu.
Telefonum şarjı %83'tü. Telefon açılmıyor ve garantisi Bootloader kilidinden dolayı galiba düştü(ama normalde garanti bitmedi)
Ben bu telefonu servise nasıl verebilirim veya bundan sonra nasıl bir yol izlemeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Hocam CMD çalıştırdım, bu sefer gördü telefonu ayrıca aygıt yöneticisindeki durum da o şekilde.
Ama telefon yine açılmıyor, videoda telefon fastboot açılıyordu.

TR ROM'unu ilk mesajda yazdığım komut ile.
Deniyorsunuz değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Redmi Note 8 Pro cihazıda bu şekilde kurtuluyor, bunun işe yarayacağını düşünüyorum.

Yetkili hesap girişini bypass ederek ROM'u sp flash tool ile atmayı deneyeceğiz.
Kötü bir durum değil, kurtarılabilir ama uğraş istiyor. Xiaomi gibi qdload ya da MTK'a moduna yetkili hesap girişi koymasalar çok daha basit olurdu.
------------------------++++-------++++-----------------------
@364809 Hocam tecrübenizden yararlanmak istiyorum.Biz python aracılığı ile basit bir şekilde SP flash tool yetkili hesabını bypass edebiliyoruz,bunu aynı şekilde qualcomm SD işlemcilerde edl moda aldıktan sonra qfillde yetkili hesabı bypass edebiliyor muyuz?
Xda developers gibi forumlarda edindiğim bilgilere göre üstünden azıcık geçmiş SD işlemcilerini bypass edebilmişler ama yeni SD işlemcilerde hemen bypass yapamıyoruz ve bir masraf ücreti ödeyerek yetkili hesap sahibi kişiler ile uzaktan bağlantı ile işimizi hallediyoruz.Mediatek neden bu kadar kolay bypass edilebiliyor ve sadece tuş kombinasyonlarıyla bilgisayarda port oluşturabilirken;SD işlemcilerde ise bypass bir hayli zaman alıyorken ve bilgisayarda port oluşturabilmek için testpoint noktalarına kısa devre yapmamız gerekiyor?
Ve çok merak ettiğim mediatek üstünde daha modifikasyona izin verdiği için daha çok custom rom seçeneği olabiliyor ama SD tam tersi ama insanlar rom atacakları zaman mediatek işlemcilerde daha bi' uzak duruyorlar qualcomm'a göre.
Bunun temel nedeni nedir?

Son düzenleme:
Biz Python aracılığı ile basit bir şekilde sp flash tool yetkili hesabını bypass edebiliyoruz, bunu aynı şekilde Qualcomm SD işlemcilerde edl moda aldıktan sonra qfillde yetkili hesabı bypass edebiliyor muyuz?

Qualcomm bypass için firehorse dosyalarını açıp auth satırlarını siliyorlar diye biliyorum.
Ben kendi cihazımı bu şekilde hard brickden kurtarabiliyorum.

MediaTek neden bu kadar kolay bypass edilebiliyor ve sadece tuş kombinasyonlarıyla bilgisayarda port oluşturabilirken; SD işlemcilerde ise bypass bir hayli zaman ve bilgisayarda port oluşturabilmek için testpoint noktalarına kısa devre yapmamız gerekiyor?

Açıkçası MTK'nın bu konuda neden bu kadar kolay kırılabildiğini bende bilmiyorum. MTK'nın download modu ile Qcom'un edl modu arasında ki fark olabilir sanırım. Benzer şeyler ama farklılıkları var, maalesef bunu bende bilmiyorum.

Ve çok merak ettiğim MediaTek üstünde daha modifikasyona izin verdiği için daha çok Custom ROM seçeneği olabiliyor ama SD tam tersi ama insanlar ROM atacakları zaman MediaTek işlemcilerde daha bi' uzak duruyorlar Qualcomm'a göre.

MTK kötüdür algısı olabilir. MTK kapalı kaynak kodlu işlemciler üretiyor, bu onlara ROM Build, kernel Build etmeyi bi' hayli zorlaştırıyor. Geliştiriciler port yoluna gidiyor lakin port işi sağlıklı sonuçlar veremeyebiliyor. Qcom ise açık kaynak kodlu olduğunu için bu işler MTK'ya göre daha basit oluyor.
A8 ile gelen MTK bi' cihaz maksimum A11 ya da A10 kadar ROM desteği çıkıyor ve sonra kesiliyor ama A7 ile gelen qcom A13'e kadar offical ROM desteği alabiliyor. Bi' bakıma geliştiricilerin bu zorluk ile uğraşma sabırıda sayılabilir sanırım. Benim de bildiklerim bir yere kadar maalesef kusura bakmayın.

Sanırım en büyük temel nedeni bu kaynak kodları mevzusu olabilir.

Qualcomm bypass için firehorse dosyalarını açıp auth satırlarını siliyorlar diye biliyorum.
Ben kendi cihazımı bu şekilde hard brickden kurtarabiliyorum.

Açıkçası MTK'nın bu konuda neden bu kadar kolay kırılabildiğini bende bilmiyorum. MTK'nın download modu ile Qcom'un edl modu arasında ki fark olabilir sanırım. Benzer şeyler ama farklılıkları var, maalesef bunu bende bilmiyorum.

MTK kötüdür algısı olabilir. MTK kapalı kaynak kodlu işlemciler üretiyor, bu onlara ROM Build, kernel Build etmeyi bi' hayli zorlaştırıyor. Geliştiriciler port yoluna gidiyor lakin port işi sağlıklı sonuçlar veremeyebiliyor. Qcom ise açık kaynak kodlu olduğunu için bu işler MTK'ya göre daha basit oluyor.
A8 ile gelen MTK bi' cihaz maksimum A11 ya da A10 kadar ROM desteği çıkıyor ve sonra kesiliyor ama A7 ile gelen qcom A13'e kadar offical ROM desteği alabiliyor. Bi' bakıma geliştiricilerin bu zorluk ile uğraşma sabırıda sayılabilir sanırım. Benim de bildiklerim bir yere kadar maalesef kusura bakmayın.

Sanırım en büyük temel nedeni bu kaynak kodları mevzusu olabilir.
Çok teşekkür ederim tekrardan...
6 ay önceki yaptıklarınız için tekrar teşekkür ederim,telefonlardaki yazılıma olan ilgimi arttırmıştınız.

Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim tekrardan...
4 ay önceki yaptıklarınız için tekrar teşekkür ederim, telefonlardaki yazılıma olan ilgimi arttırmıştınız.

Rica ederim hocam. Yeni bir şeyler edindikçe altında daha çok bilgi olduğunu öğrenip daha çekici bir hal alıyor. Qualcomm'un UEFI bir Bootloader kullandığını ve doğru bir derleme ile Windows ARM çalıştırabildiğini öğreneli 6-7 ay oluyor ve beni hala içine çekiyor.

Dosya Ekleri

• 1668718918847.png
    1668718918847.png
    325,1 KB · Görüntüleme: 59
Deniyorsunuz değil mi?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Redmi Note 8 Pro cihazıda bu şekilde kurtuluyor, bunun işe yarayacağını düşünüyorum.

Yetkili hesap girişini bypass ederek ROM'u sp flash tool ile atmayı deneyeceğiz.

reis allah senden razı olsun ne muradın varsa versin.5 saattir uğraşıyordum taki seni görene kadar adamın dip noktasısın sen.

Deniyorsunuz değil mi?

Yetkili hesap girişini bypass ederek ROM'u SP Flash Tool ile atmayı deneyeceğiz.

Hocam bende böyle bir sorun veriyor bunu nasıl çözeceğim?

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (595).png
    Ekran Görüntüsü (595).png
    2,2 KB · Görüntüleme: 38

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı