Redragon klavye Türkçe karakter destekliyor mu?

Evet evet aynı şu an baktım, Switch'ler hatta araştırmıştım outemunun toza karşı dayanıklı switchleriymiş çünkü görüntüsü birebir aynı.

Tuşların zamanla aşınarak parlaması maalesef olağan bir şey ama böyle kısa zamanda olunca şaşırmıştım belki de dediğiniz gibi sadece iz kalmıştır silip deneyeceğim. Abs plastik olduğu için illaki zamanla aşınıp parlayacaktır yeterli tuşlar silinmesin genel olarak ben bu markadan çok memnun kaldım ilk mekanik klavyem hiç zorluk alışamamazlık yaşamadım. Umarım redragon Türkiye pazarında kalmaya devam eder. Rampage bile yıllardır ürün satmasına rağmen daha yeni yeni Full türkçe karakterli klavyeler satmaya başladı. Bu konuda redragonu cidden tebrik ediyorum.
Birde müsait olduğunuz bir zamanda tuşların iç yapısının fotoğrafını atarmısınız? Çünkü incelemelerde ve site ürün bilgilerinde doubleshoot yazıyordu ama sanki bizim ülkede satılanlar pek öyle değil gibi. Belki de benim dark avenger böyledir bilmiyorum. Sizinki ile karşılaştırmak için görmek istedim.

Switch'lerin içinin fotoğrafıni bulabilir miyim bilmiyorum. Araştırmam lazım ama şu an müsait değilim. Akşam bulursam atarım.

@Shuj Eğer siz baktıysanız Switch'lerin altının fotoğrafını bana da yollayabilir misiniz?

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(Dakika 3.15)

Şöyle bir video buldum. Bizdeki Switch'lerin aynısı burada da var. Videodaki adam da ilk başta Outemu switch dedi sonra şöyle ekledi : "Üzerinde Redragon yazmasına rağmen Outemu Switch olduğunu düşünüyorum."

Ve fark ettiyseniz video 2 aylık. Daha sonra K551, 552 ve 553 için max 1 aylık videoları izledim. Neredeyse hepsinde bizdeki switchlerden vardı. Benim anladığım kadarıyla yeni versiyonlar üzerinde Redragon yazan switchlerle geliyor. Yani aslında bu yeni üretim olduğu anlamına geliyor. Ayrıca Outemu olduklarını düşünüyorum çünkü her marka switchlerin ayakları ve yuvaları farklı oluyor. Eğer dediğiniz gibi ayaklar birebir aynıysa o zaman Redragon etiketli Outemu switchler olma ihtimali çok yüksek.

Aynen dediğiniz gibi ABS olduğundan parlama mutlaka olacaktır ama 1.5 ayda olmamasi gerekiyor. Kendi klavyeme baktım ve bende de parlama var gibi gözüküyor ama aslında parmak izi kalmış sadece. Silince düzeldi. Muhtemelen sizde de öyledir çünkü acayip parmak izi ve toz tutuyor

Yine de sildikten sonra bana da söyleyin lütfen duzelip duzelmediğini.

Bu da Keycaps ama Double-Shot olup olmadığını tam anlayamadım. Double-Shot olduğunu tahmin ediyorum çünkü Keycaps'in üzerinde elimi gezdirince yazı kısımlarında girinti-çıkıntıyı hissedebiliyorum ayrıca altındaki 4 yuvarlak Double-Shot olmasından kaynaklı diye düşünüyorum. Sizce durum nedir?

Son düzenleme:
Double shot değil o key cap, elle hissediyorum dediğinize göre laser etched olabilir. Switchin içini kendiniz açabilirsiniz. Switch opener olmadığını varsayarak youtube üzerinden mx tarzı switchlerle ilgili birkaç video izlerseniz baya kolay açması.

Switch üzerinde led olmuyor bildiğim kadarıyla. PCB üzerinde oluyor hep ledler.

@221420 Ancak lazer falan olsa şöyle olurdu :

Double-Shot olduğunu düşünüyorum çünkü alttaki plastik gibi duruyor.

Switchleri açmak istemiyorum sadece. Garanti dışı kalma ihtimali vardır diye.

Son düzenleme:

Evet videoyu izledim dediğiniz gibi söylüyor demek ki tahminimiz doğru büyük ihtimal kendi adına outemuya ürettiriyor. İlginç sonuçta aynı maliyeti olur firmaya ama yine de garip geldi. Benim klavyedeki keycapslerde sizin ki ile aynı. Google'da doubleshot keycapslere baktığımda tuşların en alt iç kısmında beyaz plastiğin presle gömüldüğü belli oluyor ama bizdekiler o belirginlik yok hiç emin olamadım. Doubleshot ama değil gibide. Evet yazı görüntülerini bende hissediyorum.

Bir de redragonda aynı klavyenin birçok farklı versiyonu ve kodu var. Örneğin ben almadan önce birçok inceleme izledim aldığım modelin kutusundan 5 adet yedek Switch ve sökmek için cımbız çıkıyordu ama benden çıkmadı sizde nedir durum çıktı mı kutudan?

Switch'lerin alt kısmı derken tam olarak nereyi kast ettiniz ona göre tabii ki çekip atabilirim.

Bu arada dediğiniz gibi tuşları sildim bayağı fark etti ama çok az bir parlama heln var oysa ben aşırı oyun oynamam günde belki birkaç saat. Sanırım tuş malzeme kalitesi pek iyi değil. Keşke böyle mat boya yapmak yerine daha dayanıklı olsaymış. Çünkü kullandığım hemen hemen her mouse klavyenin mat yüzeyleri kısa sürede parlama yapıyor. Ayrıca tuşlat gerçekten çok leke tutuyor en ufak parmaktaki nemi bile topluyor üzerine. Siz alalı ne kadar olmuştu 1 2 ay kullanımdan sonra durumu unutmayıp iletirseniz sevinirim. Eğer aşırı parlama yaparsa Aliexpress'den redragonun Gaming keycapslerinden alacağım mecburen.

USER=221420]@221420[/USER] Size sormak istediğim önemli bir soru vardı. Bu uygun fiyatlı klavyeleri RGB'si normal RGB 16.7M'den farklı oluyor. RGB efektinde falan mor, turkuaz, sarı gibi ara renkler olmuyor sadece kırmızı, mavi ve yeşil oluyor. Şu resimdeki gibi :

Ama Youtube'de bazı videolarda aynı klavyenin aydınlatmasının tıpkı pahalı RGB 16.7M modellerdeki gibi olduğunu gördüm :
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
(Dakika 5.00)
Benim klavyenin aydınlatması bu videdaki gibi değil resimdeki gibi. Bu yüzden acaba o renkleri elde edebilir miyim diye internette aradım ancak bir sonuç bulamadım. En son OpenRGB programında klavyeye tıpkı videodaki gibi renklerle RGB dalga efekti verebildim ancak aslında programda klavyemin desteği olmadığı için klavyenin ışıkları gidip geliyordu yani program düzgün çalışmıyordu bu yüzden silmek zorunda kaldım. Ama o renkleri elde edebileceğimi anladım. Peki nasıl kullanabilirim o renkleri bir fikriniz var mı? Bildiğiniz bir 3. parti klavye RGB yazılımı var mı? Kendi programında RGB efektinin renklerini ayarlayamıyorum maalesef.

@Shuj Ben Double-Shot olduğunu düşünüyorum alt kısma bakın. 4 yuvarlak var yani yapıştırılmış gibi duruyor. Youtube'de Double-Shot Keycaps'lara bak onlar da aynı öyle. Sadece iç kısmının düzgün boyanmadığından beyaz olduğunu düşünüyorum.
@Shuj Switch'in alt kısmı derken alt ayaklarını kastediyordum. Yerinden çıkardığınızda görebildiğiniz ayaklar.

O yedek switch olayı belli ülkelerde belli bir zaman aralığında sunulmuş diye tahmin ediyorum. Bende çıkmadı ama YT'de videolara bakarsanız çok büyük çoğunluğunda yok zaten.

Evet haklısınız doubleshot baya bakındım o dediğiniz yuvarlaklardan anlaşıldı. Tabiki çekip atabilirim switchleri.

Ekledğiniz videodaki klavyenin beyaz olması sebebiyle daha parklak görünüyor taban ve keycapsşer beyaz olunca ışık çok fazla yayılabiliyor. Bendekş dark avengerin beyazı ile siyahı arasında dağlar kadar fark var mesela.

RGB konusundada ben kendi uygulamasını kullanıorum efekt seçimleri hariç ara tonları seçme yönteminide şu şekilde buldum. Oyun moduna uygulama üzerinden gelerek örneğin 1 numaralı oyun modunda her klavye için ayrı renk ve renklerin tonlamalarını seçme imkanımız var fakat efektler bu modda çalışmıyor sabit yanıyor renkler. Ben zaten dikkatimi dağıttı için efektleri kullanmıyorum.

Son düzenleme:
@Shuj Yok siyah modellerde de aynı olayı gördüm. Beyaz olana özel değil sadece.

Eğer Windows üzerinden giriyorsanız telefondan çektiğiniz fotoğrafı bilgisayarınıza atın öncelikle. Daha sonra bu yazı yazdığınız yerde sol altta resim yükle var (Cevapla butonuyla aynı hizada ama solda). Oradan resim yükleyebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…