Reflü nasıl geçirilir?

13-14 yaşlarındayken bayram akşamı (sanırım öyleydi) dedemlerde oturuyorduk. Ne ararsan vardı abur cubur ait. Tatlı, tuzlu, acılı, baharatlı ne varsa hepsini tükettim. Uyardılar beni mideni bozacaksın yeme diye, ama dinlemedim. Ertesi gün çıkarttım diye hatırlıyorum. Daha sonra doktor reflü tanısı koydu. Birkaç ay bir şey olmadı ancak sonra stres de dahil olunca başladı hastalık. Yaş 18 19'a gireceğim hala bazı geceler yatağımda sağa ya da sola dönemiyorum çünkü midem ağzıma geliyor. Bazen uykudan uyandırıyor yanmadan dolayı. Ani mide bulantısıda yaşıyorum sürekli ama çıkarttırmayan cinsten çok şükür. Özetle rezil bir şey.
Umarım iyleşirsiniz. Benim geçenlerde yediğim bişey dokunmuştu 2 saat civarı midem ağzıma gelecekmiş gibi hissettim sonrasında birkaç defa istifra ettim. Bu bile aşırı kötüydü sürekli yaşamak nasıl olur düşünemiyorum bile.

Umarım iyleşirsiniz. Benim geçenlerde yediğim bir şey dokunmuştu 2 saat civarı midem ağzıma gelecekmiş gibi hissettim sonrasında birkaç defa istifra ettim. Bu bile aşırı kötüydü sürekli yaşamak nasıl olur düşünemiyorum bile.

Futbol oynuyorsun mesela bir anda miden ağzına geliyor, kusıcak gibi oluyorsun ama kusmuyorsun. Olduğun yerde dikili kalıyorsun hareket edersen kusacakmış gibi hissediyorsun çünkü. 5-10 saniye sonra gidiyor. Geri devam ediyorsun oyuna. Benim midem senelerdir böyle alıştım artık.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı