Neden reflü oldum?

Her şeyden olmuş olabilir tabiki bilemedim şimdi nasıl olmuş olabilir diye. Eki Görüntüle 1742048
İnan bilmiyorum.

BOlca acılı ve asitli gıda tüketmişsiniz hocam, mide fesatı geçirmediğinize dua edin 🤣
Edit: Uzun süre oruçdan sonra bunları yapmak da gerçekten abartı olmuş, normal bir günde bile size zarar verecek şeyler oruçluyken uçurmuştur. Kazan gibi mideniz var maşallah iyi delinmemiş :D

Hocam şu an çok az da olsa hala devam ediyor akşam bir tatlı kaşığı kahve veya tahin yesem faydası olur mu?
Şuan oruçluyum.

Dostum piyasada çok fazla kötü yağ kullanan gıda sektörü var. Hem kötü yağ kullanıyorlar (ucuz olduğu için) hemde yemeklerde çok yağ kullanıyorlar. Sebeplerinden birisi bu olabilir.

Zurna dürüm nedir pek bilmiyorum ama eğer içinde kuyruk yağı kullanılıyorsa o da dokunmuş olabilir.

Asit oranı yüksek şeylerde reflü yapabilir.

Ama genel olarak kalitesiz yağlar mide yanması, reflü gibi şikayetler yapar.

Yetişkin midesi boşken (açken) yarım litrelik bir pet şişesi kadar küçüktür. Ve siz yeyip içtikçe genişleyip büyür. Ne kadar çok yerseniz o kadar genişler. Genişledikçe içinde basınç artar. Tıpkı balonun içindeki havayı sıkıştırmaya çalışması gibi.

Dolayısıyla çok yemek 'başka hiçbir neden olmasa dahi' reflü gelişmesine neden olabilir.

Ayrıca reflü hakkındaki şu yazıma bakabilirsiniz: Gastroözofageal Reflü • Hekimim Yanımda

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı