Reklam engelleyici kullanmak kimi zarar ettiriyor?

Reklam engelleme olayı şu şekilde çalışsa bizde zarar görmesek geliştiricide: Reklam engellemeyi çalıştırıyorsun. Bu reklamları bana göstermeyip sistem reklamları otomatik tıklamış gibi gösterse, mesela izledi gösterse bu sekilde para kazanır geliştiren. Biz de bu reklam engelleyen uygulamaya aylık ücret ödesek komple reklamlardan kurtulsak, geliştirici hem reklam verenden kazanacak reklamları tıklanıyor diye hem de karşı taraftan alacak reklam engelliyor diye. Tabii bu şekilde legal bir yazılım olur mu bilmiyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Reklam engelleme olayı şu şekilde çalışsa bizde zarar görmesek geliştiricide: reklam engellemeyi çalıştırıyorsun bu reklamları bana göstermeyip sistem reklamları otomatik tıklamış gibi gösterse mesela izledi gösterse mesela bu sekilde para kazanır geliştiren bizde bu reklam engelleyen uygulamaya aylık ücret ödesek komple reklamlardan kurtulsak . Geliştirici hem reklam verenden kazanacak reklamları tıklanıyor diye hemde karşı taraftan alacak reklam engelliyor diye tabi bu şekilde legal bir yazılım olurmu bilmiyorum
Reklamların amacı tıklama değil, sunulan ürünü alıp firmaya para kazandırman.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Reklamı sana sunan kişi veya kurum zarar eder. Örnek vereyim, bir geliştirici kullanışlı bir web site yapar, mesela Instagram'daki fotoğrafları indirme uygulaması gibi. İnsanlar orayı kullanır. Geliştirici sitedeki bu hareketliliği görür ve kar kazanmak için siteye reklamlar ekler. Eğer reklam engelleyicisi yok ise sitede kullanıcı başına reklamına göre kar eder. Yok ise kar etmez ve adam belki de reklamdaki kazancına göre domaini ayakta tutuyordur, bu yüzden zarar eder.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz boşuna tartışıyorsunuz, AdBlock kullansanız bile işine yarıyor YouTube'un.
İzlenme sayısı artıyor. Zaten istese gömülü video yoluyla tamamen engelleyebilir.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Reklam engelleyiciler, reklam sahipleri ve reklamlardan para kazanan insanları rahatsız eder. Ayrıca engelleyicileri kullanmakta şu anki internet ortamında farz olmuş durumda hatta öyle ki kullanmak, kullanmamaktan daha etik.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
AdBlock ile illegal/korsanlık ne alaka anlamadım. Tamamen yasal ve zararsız. Zarar gören kişiler seni rahatsız edecek düzeyde suratına reklam zıplattıran elemanlar. Zaten birisine destek vermek istiyorsan onu izlerken AdBlock'u kapatırsın. Ne abarttın. O zaman rastgele kullandığımız eklentiler de illegal/korsan olsun. Güzel kafa.

Sonuç olarak yasal değil YouTube göre, vallahi beni ilgilendirmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Reklam engelleyici kullanmak içerik üreticiye zarar verir çünkü gösterdikleri reklam kadar para alabilirler.

Ancak YouTube Premium'a sahipseniz, reklam izlemeseniz bile içerik üreticiye belli bir miktar para gidiyor.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı