Renault laguna 1 2.0s turbolamak

Onatygt

Kilopat
Yer
İstikbal göklerdedir! M.Kemal ATATÜRK
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Ben ilk başta söyliyeyim laguna serisi hastasıyım. Laguna 1 2.0s rxe modeline 13 yıl 390.000km bindim, top 500.000km. Bu arabaları her yönüyle seviyorum açıjcası sağlam bir motoru ve iyi yol tutuşu konforu var. Bu bahsettiğim 2.0s modelinin motoru volvoyla beraber tasarlanıyor ve Volvo'da turbolusu var. Aracın beyni de modifikasyona çok açık sizce 25.000 30.000TL bandına laguna 1 2.0s rxe alıp K04 Turbo ve rektefiye bir de az bir kozmetik değişiklik yapmak mantıklı mı? Malum piyasa fiyatlarınıda düşünürsek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben ilk başta söyliyeyim laguna serisi hastasıyım. Laguna 1 2.0s rxe modeline 13 yıl 390.000km bindim, top 500.000km. Bu arabaları her yönüyle seviyorum açıjcası sağlam bir motoru ve iyi yol tutuşu konforu var. Bu bahsettiğim 2.0s modelinin motoru volvoyla beraber tasarlanıyor ve Volvo'da turbolusu var. Aracın beyni de modifikasyona çok açık sizce 25.000 30.000TL bandına laguna 1 2.0s rxe alıp K04 Turbo ve rektefiye bir de az bir kozmetik değişiklik yapmak mantıklı mı? Malum piyasa fiyatlarınıda düşünürsek.

Beklenti ve bütçe nedir ?

Stock piston kol ile en fazla 0.3 0.5 bar basılır.

Düşük bar'da bile Ateşleme + yakıt beslemesine el atılıp yazılım yapılmalı ayrıca proje cizilip ruhsata işlenecek muayenede kalır.

Beklenti ve bütçe nedir?

Düşük Bar'da bile ateşleme + yakıt beslemesine el atılıp yazılım yapılmalı ayrıca proje cizilip ruhsata işlenecek muayenede kalır.

Stok piston kolları cok saglam sebebini söyliyeyim bu motorun stok kolları 250 bglik S60'larda da kullanıldı plan 140HP'den 200 bandına çıksın 6 iler şanzıman uyuyor zaten takılıp LPG ile yol yapılsın ama öğrenci isi olacak.
Beklenti ve bütçe nedir?

Düşük Bar'da bile ateşleme + yakıt beslemesine el atılıp yazılım yapılmalı ayrıca proje cizilip ruhsata işlenecek muayenede kalır.

Yazılım olarak da kendi orijinal yazılımı modifikasyona cok acik şu an B6 passat 2.0tsi var onun bobininden daha fazla performanslı ateşlemesi yakit olarak da enjeksiyon sistemide stok olarak cok rahat 100 bara çıkabiliyor bizim olduğu zamanlar babam makine mühendisi olduğundan boyle bir delilik yapmıştık.

Stok piston kolları cok saglam sebebini söyliyeyim bu motorun stok kolları 250 bglik S60'larda da kullanıldı plan 140HP'den 200 bandına çıksın 6 iler şanzıman uyuyor zaten takılıp LPG ile yol yapılsın ama öğrenci isi olacak.

Yazılım olarak da kendi orijinal yazılımı modifikasyona cok acik şu an B6 passat 2.0tsi var onun bobininden daha fazla performanslı ateşlemesi yakit olarak da enjeksiyon sistemide stok olarak cok rahat 100 bara çıkabiliyor bizim olduğu zamanlar babam makine mühendisi olduğundan boyle bir delilik yapmıştık.

Kolların tek başına dayanması yetmez hatta bu saydıklarınız'da tek başına yetmez ciddi bir iş olacaksa valfler/üst kapak/cam shaft/yağlama basıncı/termal gerilime dayanacak piston ve soğutma kombine halde el atmanız gerekiyor

Pompa yetse bile enjektör kapasitesi yetmeyebilir.

Kısaca beklenti ve bütçe olarak karar vermek gerekir ciddi bir proje olacaksa liste uzar gider.

Kolların tek başına dayanması yetmez hatta bu saydıklarınız'da tek başına yetmez ciddi bir iş olacaksa valfler/üst kapak/cam shaft/yağlama basıncı/termal gerilime dayanacak piston ve soğutma kombine halde el atmanız gerekiyor.

Pompa yetse bile enjektör kapasitesi yetmeyebilir.

Kısaca beklenti ve bütçe olarak karar vermek gerekir ciddi bir proje olacaksa liste uzar gider.

Bahsettiğim gibi 200 bandina çıkcak keyif icin yapılacak ama gunlukte kullanilacak roll e falan girmeyecek sizin saydiginiz liste 250 bandini gecmek icin baktiginiz zaman motor modifikasyona cok uygun zaten liste olarak F4RT yani Megane RS forged piston ve kol kullanilacak enjektor konusuna gelirsek sivi LPG ye gecmeyi dusunuyoruz ust kapakta port polish arti valflerde S60 B4204T4 forged valfler iticiler olacak yaklasik masrafi rektefiye ile beraber 17.000 20.000TL arasi gibi benim sorduğum soru sizce guzel olur mu?

Bahsettiğim gibi 200 bandina çıkcak keyif icin yapılacak ama gunlukte kullanilacak roll e falan girmeyecek sizin saydiginiz liste 250 bandini gecmek icin baktiginiz zaman motor modifikasyona cok uygun zaten liste olarak F4RT yani Megane RS forged piston ve kol kullanilacak enjektor konusuna gelirsek sivi LPG ye gecmeyi dusunuyoruz ust kapakta port polish arti valflerde S60 B4204T4 forged valfler iticiler olacak yaklasik masrafi rektefiye ile beraber 17.000 20.000TL arasi gibi benim sorduğum soru sizce guzel olur mu?

Neden olmasın aracı seviyorsanız yaptığınız emek maddi manevi pişman etmeyecekse neden yapılmasın Yağlama ve soğutma konusuna ağırlık verin derim lpg ile yanma odasındaki yük artacaktır.

Bahsettiğim gibi 200 bandina çıkcak keyif icin yapılacak ama gunlukte kullanilacak roll e falan girmeyecek sizin saydiginiz liste 250 bandini gecmek icin baktiginiz zaman motor modifikasyona cok uygun zaten liste olarak F4RT yani Megane RS forged piston ve kol kullanilacak enjektor konusuna gelirsek sivi LPG'ye gecmeyi dusunuyoruz ust kapakta port polish arti valflerde S60 B4204T4 forged valfler iticiler olacak yaklasik masrafi rektifiye ile beraber 17.000 20.000TL arasi gibi benim sorduğum soru sizce guzel olur mu?

Stage 2 at diyeceğim ama motorun kol çıkarma, krank milini kırma ihtimalin var. Bende de 145bg Volvo motor var keyifli araçlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı