Renault Megane 2 vs Taksi çıkması Fiat Egea

1.4 yokuş çıkamayan değil mi? Onla hiç uğraşılmaz valla.
1.2 i20 kullanıyorum. Klima açıkken bile çıkıyorum yokuşu. Neden? Çünkü aptal değilim. Mühendis oraya gerektiğinde kullan diye 5.500 e kadar devir koymuş. Bizim cahil vatandaş yokuşta 3.000 devirde vites atıyor çıkmıyor diyor. Kardeşim her aracın yapılış amacı farklı. 1.4 A noktasından B ye sorunsuz ekonomik ucuz alım gücüyle gitmek için yapılmış bir motor.

Taksi çıkması 600 binde 1.3mjet alında aracı aldığınız rakamın yarısını da motora harcarsınız :)

Ne gibi sorunlar var acaba? Siz hangi araçları önerirsiniz?

Yağ yakma mevzusu benzinli olan modellerinde mi oluyor? 1.3 mjet bakıyoruz daha çok.

Piyasasına göre fiyatları çok düşük oldukları için boya pek önemli değil aslında. Benim korkum motoru ne durumdadır, alt takımı ne haldedir...

Babama sordum hangisini alırsın diye hiçbiri dedi :D

Egea'yı kullanan biri olarak Egea'yı önermem ama Megane 2 de alınacak araba değil. İkisi arasında kalsam Egea alırdım. Ayrıca motoru yapılmış olması kötü olduğu anlamına gelmiyor aksine motoru yapılmış araç (eğer düzgün bir ustadaysa) almak daha mantıklı.

Dizel Egea için yağ eksiltiyor diyenler yanlış biliyorlar. O Linea modellerinde kısmen mevcuttu. ( tamamı demiyorum.)

1.4 motor modellerinde yağ eksiltmesi ilk çıktığı yıldan bugün ki modellerine kadar mevcut. Baktığınız 1.3 Multijet Egea'nın motor bakımları ve yürüyeni iyiyse, kilometresi ve kaporta hasarı sizin için sorun teşkil etmiyorsa ve donanımı en az urban paketiyse Megane 2'nin suratına bile bakmayın.

Megane 2 modelinin kronik dertleri, iç trimleri soyulan, kapı içlerine su alan ve koltuk altından oksitlenme dolayısı ile airbag ışığı yakan bir arabadır. Bu model faz 1 ve faz 2 olarak ayrılır.

Faz 1 içinde dikkatli olunması gereken iki şey vardır. Elektrik problemi çoktur ve kaput içindeki sigorta paneli su alır. Bu iki sorun 2006 ve üzerindeki modellerde düzeltilmiştir.

Illa Egea alacaksınız diye bir kaide yoktur. Eğer Megane alacaksanızda özellikle detaylı expertiz yapılmasını, kilometresine cihaza bağlanıp direkt beyinden bakılmasını ve 2006 model üstü faz 2 modellerine bakılmasını tavsiye ederim.

Sunrooflu alırsanız Megane'de sunroof problemi yaşayan kullanıcı sayısı oldukça fazladır ona göre dikkat etmenizi öneririm.

İkisi arasından Megane, ikisini de kullanmış biri olarak diyorum, Megane'nin kronik sorunları var ama büyütecek bir şey değil. 3 yıldır kullanıyorum bakımdan bakıma sanayiye gidiyorum, Egea daha iyi bira araba ama taksi çıkması için aynısını söyleyemem. 1.4 motor ise zaten direkt ele, 1.3 multi veya 1.6.

1.4 yokuşu çıkıyor diyen hayatında araba kullanmamıştır, 2. Vitesten yukarı attın mı bayılıyor araba.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı