Renault Taliant'ın Alınmaması Gereken Bir Otomobil Olması

Katılım
22 Kasım 2016
Mesajlar
25.476
Makaleler
24
Çözümler
105
Yer
İstanbul
180-220 bin TL civarı bütçeye sahip olup 0 araba bakan kişilerin kesinlikle almaması gereken bir otomobildir kendisi. Renault'un Türkiye'yi Hindistan pazarı gibi görüp düşük bütçede itelemeye çalıştığı bu ''bomboş arabayı'' ellerinde patlatmalıyız. Ki bu kadar saçma sapan bir otomobile bu kadar saçma sapan fiyat çekip aklımızla dalga geçemesinler.

Öncelikle bu aracın rakiplerine bakalım. İlk aklımıza gelen Egea ve Türkiye pazarına yeniden giren Honda City.

En boş Egea Easy paket 1.4 95 HP motor ile 155 bin TL civarına satılıyor. Bu pakette 4 cam elektrikli, aynalar otomatik, 3.5'' TFT ekrana sahip ve malzeme kalitesi olarak Taliant'a göre çok daha üst seviyede. Hem de daha UCUZ!. En boş Taliant anlık olarak 181 bin TL'ye satılıyor. Bu boş Taliant'da (fiziksel) radyo bile yok! Aynalar desen 90'lardan kalma tarzda, manuel ayarlanıyor. Arka camları açarken kol kası yapıyorsun ama 35 bin TL daha fazla istiyor adamlar...

Honda City'nin düşük paketi ise anlık olarak 219 bin TL'ye satılıyor ve Jazz platformuyla geliştirildiği için çok daha iyi bir otomobil. Evet, fiyat farkı var ama aradaki 40 bin TL'nizi ya da Taliant'ın üst seviye paketini düşündüğümüzde aradaki 20 bin TL'yi City'ye vererek en büyük yatırımı yapmış olursunuz.

Tercih edenlere ise 1.0 65 HP motor ile bol sabır diliyorum... :D

Dacia Duster platformundan geliştirilen Taliant'a bu parayı vermeyin derim. Paranız City'ye yetmiyorsa Egea, yetiyorsa City alın. Ya da gidin en boş paket Corolla alın. Yine daha iyi bir otomobile binmiş olursunuz. Taliant'ı da Dacia logosuyla getirmek yerine Renault logosuyla getirip marka algısı yapan Renault'a ise para kaptırmamanızı öneririm.

Tabii ki bu olayların en büyük sebebi ülkenin ekonomisi ancak bu zaten her arabada geçerli. 2021 yılında BÜYÜK MARKA İSİMLERİ ALTINDA üretim bantlarından böyle arabalar çıkarmak birilerinin aklıyla dalga geçmek geliyor bana.
 
Sonuçta Taliant, üçüncü dünya ülkelerine pazarlanmak üzere üretilmiş bir araç.
Egea ve City de öyle. Hadi Fiat'ı geçelim ama Honda'nın bir Honda ismi var. Gidip de bu marka ismini zedeleyecek bir araç üretmiyor bu pazarlara. 40 bin daha fazla yapıyor fiyatı ama en azından ''ortalaması ve güvenliği'' yüksek bir araç koyuyor ortaya.

Renault'un yapmadığı veya yapmak istemediği tam olarak bu, o yüzden eleştirileri sonuna kadar Renault hak ediyor. Renault'un Dacia gibi bir ismi varken böyle bir aracı kendi logosuyla çıkarıp fiyatını yükseltmesi de saçmalık. Zira araç Dacia Duster platformundan :)

Bu konuların hiçbiri ülke ekonomisi ile alakalı değil, son cümlemde de belirttim...
 

Geri
Yukarı