Render HDD üzerinden nasıl yaptırılır?

Poyraz Kuzgun

Hectopat
Daha fazla  
Konuyu özet geçecek olursak. Bir fotoğrafçı arkadaşımın işlerine ufak tefek ek gelir için ortak oldum. Düğün, araç, dış çekim falan yapıyor. Bunları benden editlememi istedi.
Sorunum şu sistemde sabit disk olarak SSD'de Kingston 480 GB HyperX Fury 3D, hard disk olarak da WD 2 TB Blue 256MB 7200RPM kullanıyorum.

SSD sağlımın düşmesini istemediğim için renderları HDD üzerinden yapmak istiyorum. Bunun için programları SSD'ye kurup orada çalıştırıp en son render alırken dosya kaydetme konumunu HDD' yapsam yeterli mi? Yoksa programlar dahil her şeyi HDD'nin içine kurup render konumunu da yine HDD'mi yapmalıyım. Ayrıyeten eğer böyle yapmam gerekiyorsa bir problem çıkar mı Windows ve bütün programlar sonuçta SSD'de kurulu o programları HDD'ye kurarsam programların çalışmasında bir sıkıntı yaratır mı?
Yani kısaca ben sorunsuz bir şekilde işimi yapmak istiyorum ama SSD'nin ömründen de gitmesin istiyorum. SSD'de render süresi daha kısa sürer daha performanslı olur diyebilirsiniz. Süre sorunum yok saatlerce bekleyebilirim :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakart ve işlemci PCIe 4.0 desteklemiyor. Bu sebeple, bu SSD'den tam verim alınamayacaktır. PCIe 4.0 olmasına rağmen fiyatı uygun elbette. Geleceğe yatırım için alınabilir.
Alacak arkadaşta geleceğe dönük olsun diye Samsung almaya kadar vermiş zaten. Yazın işler daha da yoğun olur o sıra iyi bir sistem toplar ona takarız dedi. Kuzenimde Gigabyte aorus B450 Pro anakart var. Olmadı onla takas ederim o kartta 2-3 tane ekran kartı slotu vardı. Bir tane de x16 m2 dönüştürücü alıp ssd'yi oraya taksam maksimum olarak gücünden faydalanabilirim belki.

Renderda kaynak tüketimi açısından disk ve işlemcinin iyi olması gerekiyor. İşlemciyi de listenize ekleyin derim.
Yani benim aklımda sıfırdan bir sistem toplattırmak var aslında. Sabahtan beri bu işe kafa yoruyoruz. Şimdi SSD gelecek bende Anakartım'ı değiştirdim falan. Arkadaşım parça parça iş yapıyoruz dedi içime sinmiyor yapmışken tam yapalım. Nasıl olsa biz kullanacağız senin kişisel bilgisayarını alı koymayalım dedi.
Piyasalar yükselmeden önce 4 tane 3080Ti almış mining için sistem kapalı şuan boş duruyor dedi. 2 Kartı satıp bütçe çıkaracağız. Şimdi ikinci el bir 5950x bulmuşlar adam acil satılık deyip bayağı ucuza bırakacakmış. Bütçe oluşunca diğer parçaları da toplayacağız. Diğer boşta kalan 2 ekran kartınıda sistemde SLI olarak bağlar kullanırız dedi.
Yani ben renderi SSD'ye almam ömrü biter derken konu nerelere geldi. :)

Yani benim aklımda sıfırdan bir sistem toplattırmak var aslında. Sabahtan beri bu işe kafa yoruyoruz. Şimdi SSD gelecek bende Anakartım'ı değiştirdim falan. Arkadaşım parça parça iş yapıyoruz dedi içime sinmiyor yapmışken tam yapalım. Nasıl olsa biz kullanacağız senin kişisel bilgisayarını alı koymayalım dedi.
Piyasalar yükselmeden önce 4 tane 3080Ti almış mining için sistem kapalı şuan boş duruyor dedi. 2 Kartı satıp bütçe çıkaracağız. Şimdi ikinci el bir 5950x bulmuşlar adam acil satılık deyip bayağı ucuza bırakacakmış. Bütçe oluşunca diğer parçaları da toplayacağız. Diğer boşta kalan 2 ekran kartınıda sistemde SLI olarak bağlar kullanırız dedi.
Yani ben renderi SSD'ye almam ömrü biter derken konu nerelere geldi. :)

Mümkünse ekran kartının birini daha satın. SLI iki kartın hiçbir anlamı yok. Zaten ekran kartı gücüne ihtiyacınız yok. O ikinci kart da boşuna yatmasın. Ekran kartı varsa diğer parçalar her türlü halledilir. Bu devirde ekran kartı işi sıkıntı.

Programdan render alırken temporary dosyanın nerede oluşturulduğu önemli, ekstra olarak zaten render çıktısının nereye kaydedileceğini seçebiliyorsunuz. Programların SSD'de olması sağlığı olumsuz etkilemez. HDD üzerinden alacağınız renderlarda performans kaybı yaşamanızın kaçınılmaz olduğunu da eklemek isterim.
Sanırım siz bana yardımcı olabilirsiniz. Ben render yaparken çıktı sürücüsünü G yapıyorum, G'de biri ses biri görüntü dosyası olmak üzere 0 kb büyüklüğünde iki dosya oluşuyor ama C'deki hafızam azalmaya başlıyor ve yeterli alan olmadığı için render iptal ediliyor. Sorun bahsettiğiniz geçici dosyanın C'ye yazılması sanıyorum. Bu geçici dosyayı nasıl G'ye yazdırırım? Kullandığım yazılım Adobe Premiere Pro 2022.

Sanırım siz bana yardımcı olabilirsiniz. Ben render yaparken çıktı sürücüsünü G yapıyorum, G'de biri ses biri görüntü dosyası olmak üzere 0 kb büyüklüğünde iki dosya oluşuyor ama C'deki hafızam azalmaya başlıyor ve yeterli alan olmadığı için render iptal ediliyor. Sorun bahsettiğiniz geçici dosyanın C'ye yazılması sanıyorum. Bu geçici dosyayı nasıl G'ye yazdırırım? Kullandığım yazılım Adobe Premiere Pro 2022.

Yazılımın kendi içerisinde bu bahsettiğiniz spesifik seçenek yok ise yapılabileceğini sanmıyorum.
Programın portable hali ile kullanmayı deneyebilirsiniz.

Şu yöntemi de deneyebilirsiniz:

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı