Render için Ekran Kartı mı, İşlemci mi Önemli?

Konuyu tekrar hortlatıyorum kusuruma bakmayın, render PC'de 3d işleri için ve premier işleri için, işlemci ile ekran kartı arasında tercih yapmam gerekiyor, 3600x işlemci alıp, ekran kartını düşük tutsam olur mu 1030ti gibi, 1650S veya 1660S alırsam bu sefer RAM'i 8GB, işlemciyi de düşürmek durumunda kalıyorum.

Hangisini tercih etmeliyim 1660S alıp işlemci ve Rami düşük tutmak,

1650S alıp RAM'i 16 yapıp işlemciyi yine düşük tutmak,

3600x alıp ekran kartını düşük tutmak.

Bütçem 4500 bu akşam incehesap indirimleri olacak ona göre sistem tercihinde bulunacağım. Teşekkürler.

Konuyu tekrar hortlatıyorum kusuruma bakmayın, render PC'de 3D işleri için ve Premier işleri için, işlemci ile ekran kartı arasında tercih yapmam gerekiyor, 3600X işlemci alıp, ekran kartını düşük tutsam olur mu 1030 Ti gibi, 1650S veya 1660S alırsam bu sefer RAM'i 8 GB, işlemciyi de düşürmek durumunda kalıyorum.

Hangisini tercih etmeliyim 1660S alıp işlemci ve RAM'i düşük tutmak,

1650S alıp RAM'i 16 yapıp işlemciyi yine düşük tutmak,

3600X alıp ekran kartını düşük tutmak.

Bütçem 4500 bu akşam İncehesap indirimleri olacak ona göre sistem tercihinde bulunacağım. Teşekkürler.

Bence RAM-i düşük tut RAM-i artırmak daha kolay sonrası için ama ekran kartı veya işlemci değiştirmek daha zordur.

Bende 3700x işlemci almak istiyorum. Ancak bu işlemciyi alırsam ekran kartını çok düşük tutmam gerekecek. Ekran Kartı için bütçem en fazla 500 lira kalıyor. Beni uzun yıllar götürecek bir işlemci arıyorum. İşlemciyide düşürmek istemem. PC için toplam bütçem monitör dahil 5500 lira. @Recep Baltaş Hocam bilgisayarda sadece içerik oluşturmuyorum aynı zamanda acemi olarak Unityde kullanıyorum. Yazılımlada uğraşıyorum. Oyun ile hiç alakam yok. Umarım bana bir tavsiye verirsin. Ya da günde 500 tane gelen bildirimlerinden beni hiç görmezsin. 😑

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı