Render kartı mı Mining kartı mı?

Makaleler
3
İkinci el olarak, önümüzde 2 seçenek var diyelim. Birinde render, grafik işlerinde kullanılmış kart varken diğerinde mining yapılmış olsun. Bu ikisinden hangisi daha çok yıpranmıştır?

Şimdi render kartları mining gibi 7/24 çalışmıyor ama mantıken daha çok performansta çalışıyorlardır. İleride arıza verme olasılığı sanki daha yüksek gibi geliyor nedense.

Birde merak ettiğim konu, bu kartlar gerçekten çok kullanımda yıpranıyor mu? Mekanik yorgunluğu biliyoruz, lakin elektronik devrelerde bu durum var mı? 1 yıl günde 4-5 saat oyun oynanan kart ile 1 yıl mining yapılan kart aynı şartlarda hangisinin bozulma, sorun çıkarma riski daha fazladır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bakımları iyi yapılmış miningden çıkma kart alınabilir. Önemli olan nasıl kullanıldığı.

Burada bir kumar söz konusu. Miner'ın kartları nasıl koşullarda çalıştırdığı çok önemli. Render alınan kartlar ise oyun oynanmış karttan bir farkı olmaz. Her iki kartında nasıl koşullar altında çalıştığını bilmek önemli. Örnek vermek gerekirse. Ben miningte kullanılmış bir kart aldım direkt rig'den söküldü. Kartların hiçbiri 60 derece üstü çalışmıyordu ve sadece 6 aylıktı.

Baktığın zaman yükte kullanım miningte daha fazla oluyor. Ama mining kartlara genelde iyi bakılıyor, serin tutulup temizlikleri yapılıyor ki işini verimli şekilde yapmaya devam edebilsin diye.
Yük olarak oyunlar karta daha çok baskı yapıyor. Miningte 140W çalışan kart oyun oynarken 200 250W kadar çekiyor prizden. Soruya gelecek olursak fiyatı uygun olanı alıp geçmek daha mantıklı garanti, fatura kontrol edildikten sonra. Miningçiler kartlara iyi bakıyor genel olarak kimse yaptığı o yatırımı hiçe sayacak derecelerde çalıştırmaz diye düşünüyorum.

Mining kartlar çok eski olmadığı sürece, cahil biri tarafından rig çalıştırılmadığı sürece alınır. Binlerce liralık rig yatırımı yapan adam, o kartların bakımını ve gerekli çalışma şartlarını da sağlıyor genel olarak.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı