Render ve mühendislik sistemi

Foşix Mergen

Hectopat
Kafam çok karıştı çünkü AutoCAD SolidWorks Blender ansys vb. programları kullanmak için sistem topluyordum ve aydan aya parça aldım. İşlemciyi yüksek tutup ekran kartını düşük tutmak şartıyla ve 2. plan oyun önce çok ucuza indirimde GTX 1650 Super bulup kaptım Galax marka, sonra 8 GB RAM çok ucuza denk geldi. 3000MHz RAM Corsair LPX model araştırma yaparken bir video ya denk geldim ve kullandığım programlar grafik modellemeli olduğu için ekran kartı öncelik tutulması gerekiyormuş, ben ise işlemci tabanlı programlar olduğunu düşünüyordum ve 2700X 2. el ya da 3600 sıfır ya da 3700X 2. alacaktım ne yapmalıyım işlemci mi önemli ekran kartı mı? 2. el satmak istemiyorum ekran kartını ve laptop al diyenler almayacağım durumum itibarıyla.

Kullanacağınız programa göre değişmekle beraber, genel olarak baktığımızda işlemci öne çıkmaktadır.

Güçlü bir işlemci ve CUDA'yı verimli kullanabileceğiniz bir NVIDIA kartı tercih edilebilir.

Hocam ceza yedim küçük bir yazım hatası yüzüne kusura bakmayın ve yeterli mi zaten seneye RTX 3060 ya da biraz üstü alabilirim. Tam olarak anlamadım cümleyi 1280 CUDA çekirdeği var GTX 1050 Ti o kadar CUDA çekirdeği var tedirginim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı