Reno 4 vs POCO X3 NFC

• Konuyu başlatan AeonS
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 12
  • Görüntüleme 1.960
Peki Realme 7 Pro arasında nasıl bir seçim yapmalıyım ve neden reno 4 POCO'dan daha iyi.

Yazılım :).
Bu kadar aslında.

Biri yazılımı ile telefonu çok fazla yükseltirken diğeri dibe çakıyor. Böylece bayağı bir fark oluyor. Donanımsal anlamda bakarsak inanın kimse reno 4 öneremez.

X3 daha düşük performans veriyor demiyorum. Madem performans farkı olmayacak bari sıkıntısız bir ara yüze sahip telefon alın.

Realme 7 Pro çoğu konuda reno 4'den çok daha iyi bir cihazdır ama aynı durum burada da geçerli :D.Realme 7 Pro'nun kamerası kötü reno 4'ün iyi bu yüzden kamera anlamında fark oluşuyor.
Kamera çok önemli değilse yani Realme 7 Pro alın bence.

Yazılım :).
Bu kadar aslında.

Biri yazılımı ile telefonu çok fazla yükseltirken diğeri dibe çakıyor. Böylece bayağı bir fark oluyor. Donanımsal anlamda bakarsak inanın kimse reno 4 öneremez.

X3 daha düşük performans veriyor demiyorum.

POCO'nun yazılımı cidden bu kadar kötü mü? Yoksa güvensizlik durumumu var?

Kendimde Xiaomi sahibiyim hocam.

MIUI 12 performans anlamında insanı çok üzüyor. Oradan büyük bir batış var. Yetse keşke bir de "nalet" olası uygulamaları var sürekli hata veriyorlar ve kullanışsızlar(Google Play Store'a kişiler yazın işte Xiaomi'nin uygulaması o mesela).
Yetti mi?
Tabii ki hayır yetmedi neredeyse her 10 dakikada bir sorun buluyorsunuz(bende öyle) sadece bir video izlemek bile işkence oluyor bazen. Birkaç sorun daha var ama siz anlamışsınızdır. MIUI 11 ve 12 (özellikle her gün laf ettiğim 12) çok sıkıntılı.

ROM atarsanız sorun olmaz :D ama bu seferde garanti gidecek.

Peki Realme 7 Pro arasında nasıl bir seçim yapmalıyım ve neden reno 4 POCO'dan daha iyi.
En ama en büyük sorunu yazılım ve yazılımdan kaynaklı hatalar. Kağıt üzerinde, epey sitesinde vs. çok daha iyi gözüküyor ama iyi bir yazılıma sahip olmadığından dolayı kağıt üzerindeki donanımın etkisini, gücünü bize gösteremiyor. Realme 7 Pro'nun artıları: hızlı şarj, batarya, Super AMOLED ve stereo hoparlör olacaktır. Performansları ise neredeyse eşit ama kamera konusunda memnun etmeyebilir. Oppo Reno 4 hafiflik, tasarım ve kamera odaklı bir cihaz.

Hocam efsaneye göre genellikle "akıllı telefon tavsiyeleri" bölümünde gezen kullanıcılar her gün MIUI 12.5-13'ün iyi çıkması için totem yapmaktadır. Çünkü iyi çıkarsa kimse tartışmayacak ve sadece Xiaomi önerilecek.

MIUI 11 yene sıkıntısız yani F/P ürün o açığı kapatıyor ama MIUI 12, 720G'yi kastıracak kadar sıkıntılı.

Şu anda @Shenzhenn hocam ile birlikte Xiaomi gömüyoruz ama sanmayın ki hep böyle idi.
@Viper34 hocam ile birlikte 40-50 sayfa Xiaomi'nin iyi olduğu hakkında tartıştık.
Ha bu arada MIUI 11 de kalsam sanırım hala tartışırdım :D. Çünkü gerçekten X3'e bakınca sizde görüyorsunuzdur.

3000 TL ama 120Hz ekran, 732g yonga seti. Böyle eşi benzeri olmayan Fiyat/Performans ürünler sayesinde MIUI 11'in bazı sıkıntılarını görmezden gelebiliyordum. Siz tahmin edin MIUI 12'nin ne kadar batırdığını.
(MIUI 12.2ydi sanırım Xiaomi kendisi dedi güncellemeyi yapmayın diye)

En ama en büyük sorunu yazılım ve yazılımdan kaynaklı hatalar. Kağıt üzerinde, epey sitesinde vs. çok daha iyi gözüküyor ama iyi bir yazılıma sahip olmadığından dolayı kağıt üzerindeki donanımın etkisini, gücünü bize gösteremiyor. Realme 7 Pro'nun artıları: Hızlı şarj, batarya, super AMOLED ve stereo hoparlör olacaktır. Performansları ise neredeyse eşit ama kamera konusunda memnun etmeyebilir. Oppo reno 4 hafiflik, tasarım ve kamera odaklı bir cihaz.

Reno 4 super AMOLED kullanmıyor mu ve gorilla glass kaç kullanıyor bu bilgiye ulaşamadım.
Hocam efsaneye göre genellikle "akıllı telefon tavsiyeleri" bölümünde gezen kullanıcılar her gün MIUI 12.5-13'ün iyi çıkması için totem yapmaktadır. Çünkü iyi çıkarsa kimse tartışmayacak ve sadece Xiaomi önerilecek.

MIUI 11 yene sıkıntısız yani F/P ürün o açığı kapatıyor ama MIUI 12, 720G'yi kastıracak kadar sıkıntılı.

Şu anda @Shenzhenn hocam ile birlikte Xiaomi gömüyoruz ama sanmayın ki hep böyle idi.
@Viper34 hocam ile birlikte 40-50 sayfa Xiaomi'nin iyi olduğu hakkında tartıştık.
Ha bu arada MIUI 11 de kalsam sanırım hala tartışırdım :D. Çünkü gerçekten X3'e bakınca sizde görüyorsunuzdur.

3000 TL ama 120Hz ekran, 732g yonga seti. Böyle eşi benzeri olmayan Fiyat/Performans ürünler sayesinde MIUI 11'in bazı sıkıntılarını görmezden gelebiliyordum. Siz tahmin edin MIUI 12'nin ne kadar batırdığını.
(MIUI 12.2ydi sanırım Xiaomi kendisi dedi güncellemeyi yapmayın diye)

Anlıyorum çok teşekkür ederim bu bilgiler için. Son kez soracak olursam bu X3 MIUI 12 mi kullanıyor yoksa 11'de kalabilir miyiz?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı