Replika Yues marka DS4 ölü bölge testi

Konuyu güncelliyorum. Gamepad'i alalı tam 2 hafta oldu. FIFA haricinde GTA 4'de deneme fırsatım oldu.

Bu konuya cevap vereyim; Gerçekten sonuca aşırı şaşırdım çok ince joystick hareketleri yapmama rağmen şuana kadar yaptığım karşılaştırmalarda hiç bu kadar emin konuşmamıştım fakat "hassasiyet" konusunda gerçekten de "orjinal"e yakın sonuçlar aldım. En ufak, en ince joystick hareketlerini bile algılıyor.

Şimdi gelelim hiç eksi bir tarafını görmedin mi diye soracak olursanız;
Yaptığım testte ölü bölge her ne kadar az çıkmış olsa da GTA 4 oynarken ölü bölgeyi biraz hissettim. O da sadece sağ analog "sağ alt" hareketinde birazcık ölü bölge var. Belki bu sorun gamepad değil de GTA 4'den kaynaklı olabilir. Biliyorsunuz PC portu iğrenç bir oyun olduğundan dolayı her şeyi sorunlu oyunun. Sağ analog hızını bir türlü istediğim gibi ayarlayamadım mesela. Adam akıllı gamepad ayarı da koymamışlar zaten oyunun ayarlarına.

İlk konu güncellememi böyle yapmak istedim, ilerleyen süreçte daha da güncelleyeceğim konuyu.
hocam sonuç nasıl almayı planlıyorumda
 
hocam sonuç nasıl almayı planlıyorumda
Hâlâ güncel olarak kullanmaktayım. FIFA 23 ve Tomb Raider oyununu oynamaktayım bu aralar ve fiyatına göre memnunum. F310 gibi cihazlar alınacağına 400 TL'ye replika DS4'ler daha mantıklı. En azından Bluetoothlu cihaz. Birkaç ay oldu kullanalı hâlâ da sağlam. Bozulacak gibi de durmuyor açıkçası.
 
Hâlâ güncel olarak kullanmaktayım. FIFA 23 ve Tomb Raider oyununu oynamaktayım bu aralar ve fiyatına göre memnunum. F310 gibi cihazlar alınacağına 400 TL'ye replika DS4'ler daha mantıklı. En azından Bluetoothlu cihaz. Birkaç ay oldu kullanalı hâlâ da sağlam. Bozulacak gibi de durmuyor açıkçası.
Tamamdır hocam teşekkür ederim konu için 1 aydır düşünüyordum nokta atışı oldu bu inceleme bencede f310 gibi eski ve kablolu alıp uğrasacağımıza replika ds4 daha mantıklı bence.
 
Konuyu tekrar açıyorum da yues gamepad nasıl hocam memnun musun?
Şuan da kullanmıyorum hocam. Orjinal Xbox gen 9 gamepad aldım onu kullanıyorum. Yues'e gelirsek de kullandığım süreç içinde beni gamepad olarak üzmedi ama bir DS4 olarak üzdü maalesef. Bilgisayarda uyumlu olmamasından ötürü ve DS4 Windows uygulamasına ihtiyaç duyulmasından dolayı DS4 Windows kaynaklı çok fazla sorun yaşadım. Eğer ben o sorunları aşarım diyorsanız alın gitsin üzmez. Yine de Replika DS4 yerine eğer bulabilirseniz Replika Xbox gamepad öneririm. Uyum sorunu yaşamıyorsunuz en azından. Yues'i ise bazen hâlâ kullanıyorum bu arada. Telefonda xCloud ile oyun oynarken telefona bağlıyorum bazen o şekilde kullanıyorum. Hâlâ çalışıyor.
 
DS4 kaynaklı sorunlar neydi hocam?
Gamepad'i 2 tane algılıyor bazen. Bu da hâliyle çift tıklama sorunları çıkartıyor. Normalde bunun çözümü DS4 Windows üzerinde ekstra bir eklenti yükleyerek çözebiliyorsunuz fakat bir düzgün çalışıyor bir bozuk çalışıyor vs. böyle böyle sorunlar yaşadım. Kimileri de hiç sorun yaşamıyor ama ben yaşadım yani maalesef. Zaten DS4, Windows ile hiç uyumlu değil normal yani. Dualsense olsa yine DSX gibi programlar ile daha sağlıklı kullanılabiliyor fakat DS4 maalesef problemli.
 
Gamepad'i 2 tane algılıyor bazen. Bu da hâliyle çift tıklama sorunları çıkartıyor. Normalde bunun çözümü DS4 Windows üzerinde ekstra bir eklenti yükleyerek çözebiliyorsunuz fakat bir düzgün çalışıyor bir bozuk çalışıyor vs. böyle böyle sorunlar yaşadım. Kimileri de hiç sorun yaşamıyor ama ben yaşadım yani maalesef. Zaten DS4, Windows ile hiç uyumlu değil normal yani. DualSense olsa yine DSX gibi programlar ile daha sağlıklı kullanılabiliyor fakat DS4 maalesef problemli.

Şöyle bir şey buldum. Çözüldü: Dualshock 4'de oyun menüsünde çift atlıyor
 
Yazımda bundan bahsettim zaten. Her zaman kusursuz bir şekilde çalışmıyor. Bu arada sanırım daha önce Windows'da DS4 deneyiminiz olmadığını varsayarak şunu söyleyeyim:

Öyle tak çalıştır şekilde DS4'ü kullanamıyorsunuz Windows'da. Ekstra program indirmeniz gerekiyor. İsmi de "DS4 Windows". Bu program da bozuk bir program. Arada sırada düzgün çalışıyor arada sırada bozuk çalışıyor. Bazen de oyuna özel bozuk çalışıyor.
 

Geri
Yukarı