Merhaba arkadaşlar, bu kablo fiber mıdır? Yakınıma konulan ofsd var ve bu kablolar çekildi 1 gigabit desteği var mı? Fotoğraf MB yüksek olduğu için atamiyordum, kirpinca böyle oldu.
Eki Görüntüle 2326815
Araştırma yaptım da 1gbit veriyormuş bu kablo doğrumuFarklı renk olduğu için evet zaten Telekom kutusuna doğru takip edersen gidecektir.
Evet hocam doğru.Araştırma yaptım da 1gbit veriyormuş bu kablo doğrumu
Fotodaki kablolar 6'lık veya 12'lik FO Y (yeraltı) , Yine aynı şekil 6lık veya 12'lik FO H (Havai) , ve Drop kablo. Evet FTTH (fiber) için. Şimdi şöyle bir durum var. "Yakınıma OFSD" kurmuşlar gibi bir ifade var. Muhtemelen o OFSD'de fiberleri toplayacaklar. Fotoda gözüken yere dış mekan OFDK ve MUFA koyacaklardır. Oradaki kabloların her bir core'u OLT'deki portlara bağlı olacak. Yani MUFA ve Dış mekan OFDK Sahadaki ilk bölme işlevini gerçekleştirecek, Drop kablo ile Binalara/Dairelere de İç mekan OFDK kurarak 2. Bölmeyi yapacaklardır. Bu benim kendi düşüncem tabi. Sana geldiğinde (eğer gelirse tabi) Bu altyapıdan eğerki OLT'de GE portları kullanmıyorlarsa sadece, 1GE (1000Mbps) alabilirsin. Normalde GE ve 10GE portları Combo kullanıklarında satüre olmuyor çünkü. Kullanılan OLT kapasite-Sahadaki Bölünme hızını etkiler.Merhaba arkadaşlar, bu kablo fiber mıdır? Yakınıma konulan OFSD var ve bu kablolar çekildi 1 Gigabit desteği var mı? Fotoğraf MB yüksek olduğu için atamiyordum, kirpinca böyle oldu.
Eki Görüntüle 2326815
Fiber optik cam plastik gibi kablodan verinin uzak mesafelere ışık benzeri verimli ilerlemesidir.Optik basınç ve alıcıda bunu çözücü elektrik sinyaline dönüştürür bulunur. Bizim eve internet telefon bakır metal kablo ile geliyor.Merhaba arkadaşlar, bu kablo fiber mıdır? Yakınıma konulan OFSD var ve bu kablolar çekildi 1 Gigabit desteği var mı? Fotoğraf MB yüksek olduğu için atamiyordum, kirpinca böyle oldu.
Eki Görüntüle 2326815
Fotoğraftaki kablolar 6'lık veya 12'lik fo y (yeraltı), yine aynı şekil 6'lık veya 12'lik fo h (havai), ve drop kablo. Evet FTTH (fiber) için. Şimdi şöyle bir durum var. "yakınıma ofsd" kurmuşlar gibi bir ifade var. Muhtemelen o Ofsd'de fiberleri toplayacaklar. Fotoda gözüken yere dış mekan ofdk ve mufa koyacaklardır. Oradaki kabloların her bir Core'u Olt'deki portlara bağlı olacak. Yani mufa ve dış mekan ofdk sahadaki ilk bölme işlevini gerçekleştirecek, drop kablo ile Binalara/Dairelere de iç mekan ofdk kurarak 2. bölmeyi yapacaklardır. Bu benim kendi düşüncem tabii. Sana geldiğinde (eğer gelirse tabii) bu altyapıdan eğer ki Olt'de ge portları kullanmıyorlarsa sadece, 1ge (1000MBPS) alabilirsin. Normalde ge ve 10ge portları kullanıklarında satüre olmuyor çünkü. Kullanılan olt kapasite-sahadaki bölünme hızını etkiler.
O kutular dış mekan OFDK. Dediğim gibi yapıyorlar. Dış mekan OFDK'lar sahadaki ilk bölme. OFSD içinde normalde OB'ler (Optik bölücü)'ler vardır. Fakat fiberleri de topladıkları oluyor sadece. OFSD'nin içini de görsem tam teşhis koyabilirdim.Evet üst mahallelerde kutular var oradan bu turuncu kabloyla geldilerdi inşallah yakında döşeyip aktif olur.
Gelişme olur ise yazarım.
O kutular dış mekan ofdk. Dediğim gibi yapıyorlar. Dış mekan Ofdk'lar sahadaki ilk bölme. Ofsd içinde normalde Ob'ler (optik bölücü)'ler vardır. Fakat fiberleri de topladıkları oluyor sadece. Ofsd'nin içini de görsem tam teşhis koyabilirdim.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.