Çözüldü Reverse fan ve düz fan farkı ve görevi nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ivar Lothbrok

Hectopat
Daha fazla  
Reverse fan ve düz fan farkı nedir? Kasa içinde kaç tane reverse kaç tane düz fan olmalı? Reverse fan ne yapar, düz fan ne yapar?

Çözüm
Reverse fan ve düz fan farkı nedir? Kasa içinde kaç tane reverse kaç tane düz fan olmalı? Reverse fan ne yapar, düz fan ne yapar?
Reverse ile normalin tek farkı hava yönü. Akvaryum kasalarda fanın kötü görünmemesi için reverse fanlar kullanılır bazı yerlerde. Eğer akvaryum kasada hava akış yönünü doğru yapmak istiyorsan bazı fanlar reverse olmalı görsel olarak düzgün görünmesi için. Ancak normal kasalarda reverse fana gerek yok. Kaç tane reverse, kaç tane düz fana ihtiyacın olduğu kasanın modeline göre değişir.
Vallahi hocam nasıl normal bu sıcaklıklar? Normalde aynı kartı başkaları en fazla 63 derece görüyorum diyor fanlari duymuyorum diyorlar yani 1300RPM civarı çalışıyor fanları. Benim 79 derece hot spot 110 derece fanlar süpürge gibi 2500-2600 RPM ki bu sıcaklıklar daha oyuna girince 2 dakika içinde oluyor. TUF serisi kartın soğutması iyi diye aynı model farklı markalara göre 15-20bin TL daha fazla para veriyoruz. Ben bu sıcaklıklar olması gerektiği gibi olana kadar uğraşacağım. Ama değişim, ama iade ama adamakıllı termal pad ve macun yapacaklar. Az değil 55 bin TL kart. 3 tane PS5 alırsın o fiyata. Fanlar süpürge gibi çalışıyor diye zaten laptoptan soğudum bir de masaüstünde bu sesi çekemem vallahi. 10 kişiden 8'i normal değil dedi, ASUS global de sordum onlarda normal deyip geçmediler, sorular sordular, seri numarasını ve onarım numarasını istediler. Ayrıca bu servis point kadar kötü bir yer yok. Ne biçim dandik termal pad ve macun kulandilarsa 1 hafta kart normal çalıştı en fazla 64 derece ve 1500 RPM gördüm sonra yine eski haline döndü. Biz marka Model'e para ödüyorsak farkını görmemiz lazım diye düşünüyorum.
Şimdi hocam, yeni farkettim, sen yeni aldığında 63 iken sonradan 79 falan oluyorsa bu elbette olmaz. İade hakkın var ise direk etmeni tavsiye ederim. Belliki senin üründe bir sorun var, kuzenimde gaming trio var msi 4080 Super 320W o da sanırsam o da hemen hemen benimle aynı sıcaklıklarda yani.

Şimdi hocam, yeni farkettim, sen yeni aldığında 63 iken sonradan 79 falan oluyorsa bu elbette olmaz. İade hakkın var ise direk etmeni tavsiye ederim. Belliki senin üründe bir sorun var, kuzenimde gaming trio var msi 4080 Super 320W o da sanırsam o da hemen hemen benimle aynı sıcaklıklarda yani.
Aynı sıcaklık derken yani hocam kaç civarı o kartta mesela sıcaklıklar? Bu arada işlemci ne hocam senin? Baya düşükmüş sıcaklığı.

Aynı sıcaklık derken yani hocam kaç civarı o kartta mesela sıcaklıklar? Bu arada işlemci ne hocam senin? Baya düşükmüş sıcaklığı.
Ben Ryzen 5 9600X kullanıyorum. Gayet güzel bir işlemci 2K ve 4K için güzel besliyor. Zaten kullandığım ekran kartını 1080p'de kullanmak hakaret olur. Corsair H100 240mm ile gayet serin çalışıyor. Ekran kartımın sıcaklığına gelecek olursak, 63 65 ortalama sıcaklıkları. Ama ALAN WAKE 2 gibi ekran kartı doğrayan oyunlarda malum 285W çektiği için sabit olarak 70 derecelere kadar çıkıyor. 70 derecede iken fanlar %55 ile % 65 arasında oluyor

Ben Ryzen 5 9600X kullanıyorum. Gayet güzel bir işlemci 2K ve 4K için güzel besliyor. Zaten kullandığım ekran kartını 1080p'de kullanmak hakaret olur. Corsair H100 240mm ile gayet serin çalışıyor. Ekran kartımın sıcaklığına gelecek olursak, 63 65 ortalama sıcaklıkları. Ama ALAN WAKE 2 gibi ekran kartı doğrayan oyunlarda malum 285W çektiği için sabit olarak 70 derecelere kadar çıkıyor. 70 derecede iken fanlar %55 ile % 65 arasında oluyor
anladım hocam bu arada senin 4070 Tİ hangi markaydı? TUF mu?

Eyvallah hocam bu arada şu SignalRGB programını kullanamadım ben ya anakarttaki RGB'leri coşturdu. :D Biraz uğraşmak gerekiyor sanırım ya da Armoury Crate'i silmem gerek.
LightningService.32 diye bir uygulama uzantısı açık kalıyor arka planda, bunu hizmetlerden devre dışı bırakmanız gerek, ya da kökten çözüm olarak ise saçma sapan bir program olan Armory Crate yazılımını silmeniz 😊, Signal RGB programında layout düzeni de var Devices kısmın da, yani sistem bilişenlerinizin yeriniz değiştirebiliyorsunuz efekt sayfasında, mesela ramlerinizin layout boyutunu büyültürseniz, RGB animasyonları kısıtlı olur renk olarak, ama küçültürseniz daha çok renk alanını kapsar, yazılımı ben üretmedim ama baya bi tecrübeliyim bu konunda, aklınıza takılan olursa yardımcı olabilirim 😂

LightningService.32 diye bir uygulama uzantısı açık kalıyor arka planda, bunu hizmetlerden devre dışı bırakmanız gerek, ya da kökten çözüm olarak ise saçma sapan bir program olan Armoury Crate yazılımını silmeniz 😊, SignalRGB programında layout düzeni de var Devices kısmın da, yani sistem bilişenlerinizin yeriniz değiştirebiliyorsunuz efekt sayfasında, mesela RAM'lerinizin layout boyutunu büyültürseniz, RGB animasyonları kısıtlı olur renk olarak, ama küçültürseniz daha çok renk alanını kapsar, yazılımı ben üretmedim ama bayağı bir tecrübeliyim bu konunda, aklınıza takılan olursa yardımcı olabilirim 😂

Hahaha iyiymiş hocam. RAM'lerin zaten RGB'si yok ama sıvı soğutma farklı renkte çalışıyor Corsair olduğu için o yüzden kullanacaktım. Armoury Crate aslında silmek istemiyorum hocam oradan kasa fanlarının ayarını vs yapıyorum silersem başka nereden yapabilirim ki?

Hahaha iyiymiş hocam. RAM'lerin zaten RGB'si yok ama sıvı soğutma farklı renkte çalışıyor Corsair olduğu için o yüzden kullanacaktım. Armoury Crate aslında silmek istemiyorum hocam oradan kasa fanlarının ayarını vs yapıyorum silersem başka nereden yapabilirim ki?
Biostan yapabilirsiniz, Asus anakart kullanıyorsanız, Q-Fan Control kısmına girin, ordan bütün fanlarınızı turbo moda alın, en yüksek olanın bir alt kısmına alacaksınız, bu sayede fanlarınız gerektiğinde tam devir çalışacak, gerek duymadığında sessiz olacaktır. Herşey yazılım değil dostum onlar göz boyama aslında, biostan halledemeyeceğin hiç bir şey yok. Üstelik anakart üzerindeki bağladığın fan portlarıno ayrı ayrı ayarlayabiliyorsun devirlerini, sadece AIO PUMP olanı en üst ayarda kalmalı ki, en yüksek devirde pompa işlemini gerçekleştirebilsin 😊

BIOS'tan yapabilirsiniz, ASUS anakart kullanıyorsanız, Q-Fan Control kısmına girin, oradan bütün fanlarınızı Turbo moda alın, en yüksek olanın bir alt kısmına alacaksınız, bu sayede fanlarınız gerektiğinde tam devir çalışacak, gerek duymadığında sessiz olacaktır. Her şey yazılım değil dostum onlar göz boyama aslında, BIOS'tan halledemeyeceğin hiçbir şey yok. Üstelik anakart üzerindeki bağladığın fan portlarıno ayrı ayrı ayarlayabiliyorsun devirlerini, sadece AiO PUMP olanı en üst ayarda kalmalı ki, en yüksek devirde pompa işlemini gerçekleştirebilsin 😊

Pek anlamıyorum hocam da size resim atsam beraber yapsak olur mu? Daha önce hiç yapmadım. Anakart ASUS. :)

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı