Quarit
Kilopat
- Makaleler
- 1
Çok detay isteyen, işlem yaptığın zaman sürekli gözetlemek zoruna bırakan bir uygulama benim için. Sonuçta bu uygulamalar sadece işlemci kullanmıyor, örnek spotify internette kullanıyor, arayüzüne bakarsan gpu fln fln...Yani Windows üzeri kesintiler ve kullanmları process lasso gibi uygulamalarla o şekilde detaya girerek bence kullanma. Bu konuda yapacağın en iyi şey GPU için kullandığın işlemcinin en verimli çekirdek numarasını atamak. Bunu uygulamalar üzerinden yaparsan işin çok hassas olur ve ilerde mesela Windows güncellemesi gelir fln tümden o kadar yaptığın her şeyi etkiler. Bu yüzden bu tool'u dene; Release v1.4.0 · spddl/GoInterruptPolicyPeki process lasso kullanmak mantıklı mı? Tüm özelliklerini devre dışı bıraktım sadece arkaplanda ki motor istediğim uygulamaların çekirdeklerini ayarlıyor.
Duruma göre ethernet kartı içinde yapılabilir. Şahsen ben OBS yüzünden yapıyorum
Bu arada bunlarıda araştır cnm. _IRQ_DEVICE_POLICY (miniport.h) - Windows drivers
Kesintileri direkt Windows işletim sistemi çekirdeğinede atayabilirsin. Mantığını anlarsan eğer. Windows 11 24H2 bu yönde atak yaptı işte
Mesela bir de benim 3 tane NVme SSD var. Bunların bir tanesi Gen4 sistem için. Diğerleri için Windows kesintiyi düşük yapıyorum, ayrıca kesintiyi OS'a değil, donanımın kendisine bırakıyorum, ama Windows 24H2 olduğu için 1. önemli olan diskimi Windows kernel için ayarlıyorum şu şekilde;
Genelde anakartlar NVme SSD'ler için donanımsal + high kesintilerini kullanacak şekilde yapılandırır. Bu yüzden örnek bu şekilde yapmasan bile 2. ya da 3. kısacası çok sık kullanmadığın diskler için işlem önceliğini low yapabilirsin. Yani artık bir şeyleri zorlamak değil, zaten Tweak' kelimesinin anlamı zorlamak hiçbir zaman olmadı, onun anlamı Overdrive idi, lakin özellikle bizim TweakCi abilerimiz başta olmak üzere bu tür şeylerede zorlama yapıyordu, halbuki iyi kırpılması gerekirdi. Optimizasyon budur yani sistem üzerinde olsa bile.
Not: SSD ve diğer donanımları ilgilendiren daha çok güç planları ile alakalı durumlarda (Bazı anakart modellerinde, hepsinde malesef olmuyor) BIOS üzerinden ayarlanabiliyor. Bu ayarlamalar Windows üzeri kesintileri bu tool uygulaması ile benzer niteliğe sahip, hatta BIOS üzerinden iyi bir hesaplama ile daha iyi sonuçlar çıkabilir.
Son düzenleme: