RevoLand sistem topluyor!

• Konuyu başlatan Mert Ercan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 26.776

R9 280X ya da GTX770 mi alayım yoksa R9 290 mı bekleyeyim?

• Oy verenlerin toplamı
    59
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kısa süre sonra;

"Broadwell'e geçeyim mi?"

"DDR4 terfisi işe yarar mı?"

"Maxwell'mi, GTX 780'mi?"

Bitmez bu muhabbetler.

Bugün aldığın bir anakart, daha 1. senesini doldurmadan "eski nesil" diye anılacak. 3 sene sonra, Z87'nin adını bile kimse hatırlamayacak. Bu yüzden kısa/orta vadede yapılacak en iyi yatırım: ekran kartıdır. Gerisi yalan.

Sadece manevi rahatlık adına; Z87M Gaming. Hiç kullanmayacağın üç ton özelliğe para vereceksen, bari özellikli bir şey al :)

Yok abi Broadwell'de kimmiş, Ivy Bridge'den Haswell'e geçtiler de ne fark etti, %5? :D

Anakartı da B85-G43 gaming ya da 100 liralık anakart ile değşitirelim hiç sıkıntı değil ama R9 280X ya da R9 290'ı kesin olarak alacağım ben yine, buna göre ne yapmalıyım abi doğru yolu göster bana. :D

Peki hocam, i5-4670 aşağıdaki tabloyu gördüğümden beri candır, tabi %30 indirimin girdiği gün ile o gün ki mevcut bütçem sistem tercihini değiştirebilir.

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4_Beta-test-bf_4_proz.jpg

Güncel alınacak sistem:
Corsair 400R + 750w (439 TL)
i5-4670 (554 TL)
MSI H81M-P33 (138 TL)
Corsair Vengeance 4GB CL9 1600MHz (134 TL)
Seagate Barracuda 1TB (167 TL)

Toplam: 1432 TL

Bakalım dişimizi sıkabilirsek bir kaç düzenleme ile GTX780 bile koyarız bu sisteme.

Peki hocam, i5-4670 aşağıdaki tabloyu gördüğümden beri candır, tabi %30 indirimin girdiği gün ile o gün ki mevcut bütçem sistem tercihini değiştirebilir.

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4_Beta-test-bf_4_proz.jpg

Güncel alınacak sistem:
Corsair 400R + 750w (439 TL)
i5-4670 (554 TL)
MSI H81M-P33 (138 TL)
Corsair Vengeance 4GB CL9 1600MHz (134 TL)
Seagate Barracuda 1TB (167 TL)

Toplam: 1432 TL

Bakalım dişimizi sıkabilirsek bir kaç düzenleme ile GTX780 bile koyarız bu sisteme.

Bu testlerde bir anormallik var. GTX Titan'lı sistemlerde neden 1080p testi yapılmadığını merak ettin mi?

GPU testleri yapılmış ama CPU testleri sadece bu çözünürlükte yapılmış.

Kaynak: Battlefield 4 Beta GPU and CPU Benchmarks
Kaynağımın kaynağı: Battlefield 4 Beta тест GPU | Action / FPS / TPS | Тест GPU

Hani daha önce testlerini yapmamış olsaydım yiyecektim ama sonuçlarda abartılı şekilde farklar var:

FX-8350 = 49-60

FX-6300 = 33-41

Average değerlerindeki fark tamı tamına 19 frame. Testler Battlefiled 4 Beta'da yapılmış. Online'da fark olacak ama 19 frame'den bahsediyoruz. Test sonuçlarına göre boşuna ekran kartlarına para veriyoruz o zaman. Önümüzdeki hafta APU - Haswell dahili grafik arabirimi karşılaştırması yapıyorum. Arada BF4'ü de çıkartırım. O zaman anlarız durumu.

Ya RevoLand hala parçalıyorsun kendini :D O zaman benim önerideki 6300'ı say 8350 o zaman Ekran kartı için -200 TL olacak. 2 Hafta sonra da 780 takarsın ve oyunlarını bellemeye başlarsın :)

İmdaaat! Annem beni bambaşka yerlere sürükledi. :(

Şuanda;
Corsair 400R + 750W,
MSI Z87-G43 Gaming,
Intel i5-4670k,
Corsair Vengeance 1600MHz CL9 4GB,
Seagate Barracuda 1TB

Ekran kartını ise 1 ay sonra R9 280X ya da R9 290 alacağım, annemin istediği bu şekilde çünkü baya uzun bir süre sistemin beni götürmesini istiyor, aslında bu şekilde sistem işime yarıyor ama biraz gereksiz oldu sanki? Ne yapayım yahu ekran kartı beni öldürecek. :D

Bu arada bu şekilde olursa ilk %30 indirimde alırım sistemi ama bilemiyorum ya onca öneri yapan biri olarak Haluk abinin o lafları üzerine bazı parçalara gereğinden fazla para vermek istemiyorum. :D

Uzun vadeli bir sistem için bence intel daha iyi bir tercih olur diye düşünüyorum peki Haluk abi siz? Bu konuda bir bilgi paylaşırsanız bende rahatlayacağım forumda diye düşünüyorum.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı