RevoLand sistem topluyor!

• Konuyu başlatan Mert Ercan
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 261
  • Görüntüleme 26.776

R9 280X ya da GTX770 mi alayım yoksa R9 290 mı bekleyeyim?

• Oy verenlerin toplamı
    59
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
RevoLand hocam, bundan sonrası tamamen size kalmış artık. Belirli bir süreden sonra "onu mu alsam, bunu mu alsam, bunun şu özelliği var..." psikolojisine giriyor insan. Ekran kartı almayıp, diğer bileşenleri yüksek tutabilirsiniz, isterseniz bileşenlerden kısıp ekran kartına yüklenebilirsiniz.

Yani aslında demek istediğim şu, siz tam belirliyorsunuz neler alacağınızı, biri çıkıyor "bir arkadaşım x bileşeniyle sorun yaşamıştı başka birşey düşün" diyor ve siz kafayı yiyorsunuz. Bence bunu en rahat kesinleştirmenin yolu da, bir kağıt alıp sistem üzerinde ne sıklıkla ne yapılacağını yazmak. Örnek olarak hız aşırtma yapacaksanız ona göre bir anakart bir işlemci seçimi yaparsınız falan filan.

Siz kararınızı kesinleştirdikten sonra istediğiniz gibi ekleme çıkarma yapabilirsiniz zaten. Ayrıca bu gidişle arkham gibi bırakın 8 sayfayı, 88 sayfa eder benden söylemesi.

Bencede artık sana kalmış biraz daha beklemek senin için en iyisi olacak hem bu dolar kuruyla hiç birşey alınmaz . Hem doları bekle hemde R9 290 ' nın özel soğutmalı modellerini bekle fiyat olarak baktın Gtx 780 ile aralarında fiyat farkı yok gtx 780 alırsın. Baktın fiyatlarıda tuzlu geldi o zaman Gtx 770 alman daha mantıklı olur. En azından ekran kartlarında 20 nanometre üretimi başlayana kadar sürücü konusunda rahat edersin .

Kasa işi zevk işi. Evet Corsair'in malzeme kalitesi daha iyi olabilir ama kablo yönetimi, yeteri kadar sabit disk yuvası, yeteri kadar fan yuvası ve iyi havalandırması olduktan sonra kasanın içinin altından olmasıyla plastikten olması ne fark yaratır? Sonuçta o kasaya 1 kere montaj yapılacak ve en az 6 ay açılmayacak. Hatta temizlik hastası değilseniz benim gibi yıllarca kasanın kapağını açmayabilirsiniz. Böyle düşündüğüm için bence Xigmatek Assasin'i gereksiz yere yerden yere vurduk. Ha bu arada ona da bak bence. O kadar olumsuz yoruma rağmen memnun kalacağını düşünüyorum. Hiç bir estetiği olmayan kapkara bir kutu almak zorunda değilsin.

Ben Xigmatek Assasin'i vatan'da bizzat siyah rengini inceledim. Haf Plus'u almadan önce iyice baktım. Eğer ki beyazını getirmiş olsaylardı Xigmatek Assasin'i alacaktım. Fakat hem siyah olması hemde babamın o videoyu izlemesinden dolayı Haf Plus'u aldım. Ne için yazdım bende bilmiyorum.

Abi kasayı ne için kullanacaksın ? Donanımı içinde saklamak için. Eee ? Neyin seçimini yapamıyorsun ?

Bak o önerdiğim ve senin hep 80+ seftitikasını dile getirdiğin kasa ve PSU'ya sahibim. Abi al bi eline incele hatta tak fişe ve o arkadaki Mavi Led'le kasanın ne kadar şık ve güzel göründüğüne bak... Sen birde üste falan da Fan takacaksın. Alırsın onları da mavi renk bir fan gayette hoş bir kasan olur.

Bak linkini tekrar veriyorum
VATAN COMPUTER - THERMALTAKE - V3 600W MidT ATX S

PSU Etiketi

- - - Güncellendi - - -

Bu arada bu kasaya böyle çok güzel bir iç mod yapmış. Gerçekten çok şık olmuş. Acaba bende mi yapsam napsam

Son düzenleyen: Moderatör:
Zaten anakarta fazla para yatırma konusu hiç bir zaman beni sarmamıştır. Güzel servis desteği sunan dayanıklı bir anakart almak yeterlidir, ki zaten hepsinin 2 sene garantisi var anakart kolay kolay bozulmaz.

Yani tavsiyem FX 6300 veya FX 8320 işlemci alıp, GTX 770 ekran kartı almak.

Anakart olarak ta 300-250 TL arası bir fiyata sahip anakart almak.

Corsair Carbide 300R + 600W (340 TL)
CORSAIR Vengeance 1866MHz CL9 (245 TL)
ASUS M5A97 R2.0 (232 TL)
AMD FX-8320 (408TL)

Toplam 1225TL tutuyor geri kalan parayı ekran kartına bas...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…