Reyonxtr.com Get alışverişinde dolandırıcılık

Ecanata

Femtopat
Daha fazla  
İyi geceler arkadaşlar, reyonxtr.com sitesinden 5500 liraya get ile bir laptop aldım ancak ödeme yaptıktan sonra satıcı ile iletişim kuramıyorum. Beni engelledi, ürünü de kargolamadı. Sitede siparişlerim kısmında yer alan ürün de bir süre sonra kayboldu. Şimdi ortada ürün de yok para da yok. Parayı yolladığım hesap Akbank Tosla hesabı, paramı geri alabilir miyim nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım havale işleminde açıklama kısmına ne için ödeme yaptığınızı belirtmişsinizdir. Şikayetçi olmak dışında bir seçenek yok gibi. Bilinmedik sitelerde bu tarz işlemlerden kaçınmak gerekiyor.
Kimlik bilgileri belli ise ilamsız icra başvurusunda bulunabilirsiniz. Bu noktada avukata danışmak en mantıklı hareket olacaktır.

Sahibinden'i kopyalamışlar, ilan açıklamalarına da lorem ipsum yapıştırmışlar.

Site dolandırıcıyım diye bağırıyor ama. Giden gitti.

Yapman gereken şey savcılıkta suç duyurusunda bulun. Eve gelince de soğuk su iç ve parayı unut. Belki savcılık uğraşır da bulur o çocuğu o zaman hatırlarsın paranı ve alırsın.

Başta haber sitesi sandım çok ilginç ve bir o kadar scam olduğu bariz. Muhtemelen ne öyle bir satıcı ne de öyle bir ürün var. Yapabileceğiniz ilk şey banka ile irtibata geçip durumu anlatarak talep oluşturmaya çalışmak ve savcılığa giderek şikayetinizi dile getirmek olmalı. Geçmiş olsun.

Whois sonuçlarına göre domain 06.12.2021 tarihinde alınmış ve adres olarak Panama gösterilmiş. Websitesini oluşturan kişi birçok açık bırakmış. Yerel bankalar üzerinden işlem yapması da işinizi bir tık kolaylaştırır. Yasal yollarla üzerine gitmeniz dahilinde sonuç alacağınızı düşünüyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı